کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کاربردهای مختلف انرژی هسته‎ای و ظرفیت‎های افغانستان

31 حمل 1387 ساعت 19:20

کاربردهای رو به افزایش انرژی یکی از پیامدهای مهم زندگی جدید است بیشتر کشورها با هدف دست یابی به فن آوری جدید بویژه فن آوری های هسته ای را در دستور کار


برنامه های توسعه قرار می دهند به طوریکه در حال حاضر یازده کشور توسعه یافته و در حال توسعه جهان دارای فن آوری هسته ای هستند .
مزایای انرژی هسته ای
یکی از مهم ترین مزایای انرژی هسته ای این است که به عنوان سوخت جایگزین مانع از بروز مشکلات محیطی ناشی از سوخت های فسیلی یعنی زغال سنگ ، نفت و گاز می شود. دامنه ی خطرات مشکلات محیطی سوخت های فسیلی حتی از پیامدهای زیان بار برخی فعالیت های انسانی نیز فراتر می رود .
گرم شدن جهان که هوای زمین را تغییر داده و زمینه ساز بیماری های مختلف می شود ، باران اسیدی ، جنگل ها را ویران کرده و ماهی ها را از بین می برد ، آلودگی هوا هزاران نفر را به کام مرگ می برد ، اثرات زیان بار حفر معدن برای زغال سنگ و ریختن نفت در اقیانوس ها از جمله مشکلات استفاده از سوخت های فسیلی می باشد .
از طرفی باید به این نکته توجه کرد که برای جهان، داشتن یک ذخیره ی ابدی سوخت بدون تحت تاثیر قرار دادن منابعی که فقط برای سایر کاربرد ها مورد استفاده قرار می گیرد ضروری است و انرژی هسته ای این نیاز را تامین می کند .
از طرف دیگر اگر انرژی هسته ای در مسیر درست مورد استفاده قرار گیرد از جنگ های هسته ای جلوگیری می کند و خطر بروز حوادث را کاهش می دهد .
نتیجه اینکه انرژی هسته ای کم ترین اثر زیان بار بر طبیعت می گذارد و بر خلاف سوخت های فسیلی پایان ناپذیر است . جهان انرژی هسته ای را به عنوان انرژی پاک می شناسد .
حال مهمترین کاربرد های انرژی هسته ای معرفی می شود.
استفاده از انرژی هسته ای در تولید برق
در حال حاضر بیش از 400 نیروگاه برق اتمی در دنیا وجود دارد.آمریکا با در اختیار داشتن 104 نیروگاه ، فرانسه با 59 ، ژاپن با 56 ، روسیه با 31 و انگلیس با 23 نیروگاه به ترتیب در مقام های بعدی هستند ، فرانسه حدود 80 درصد ،آمریکا 20 درصد و ژاپن 30 درصد ، روسیه 16 درصد و انگلیس نیز 20 درصد از برق مصرفی را با استفاده از این نیروگاه ها تولید می کنند .
بهره گیری از فن آوری هسته ای در بخش کشاورزی با بهره گیری از انرژی هسته ای می توان مشکلاتی را که سد راه توسعه بخش کشاورزی و افزایش تولید و همچنین مبارزه با بیماری های گیاهی و آفات است ، برطرف کرد.
به کار گیری انرژی هسته ای در پایین آوردن درجه حرارت زمین و جلوگیری از بروز مجدد خشکسالی ها موثر است به طور خلاصه انرژی هسته ای در بخش کشاورزی کاربردهای گسترده ای دارد و بهره گیری از این فناوری از ضروریات است .
تکنیک های هسته ای همچنین برای شناسایی حوزه های آب زیر زمینی ، هدایت آبهای سطحی و زیر زمینی و کشف و کنترل ، تشخیص نشتی و ایمنی سدها مورد استفاده قرار می گیرد و در شیرین کردن آب های شور نیز انرژی هسته ای کاربرد دارد.
فن آوری هسته ای علاوه بر اینکه برای پژوهش های کشاورزی یک ابزارکارآمد محسوب می شود برای سالم سازی ، افزایش تولید ، کنترل آفات و بیماری های محصولات کشاورزی از اهمیت خاصی برخوردار است.
در حال حاضر کشورهای مختلفی از این فن آوری بهره می گیرند و از طریق پرتو دهی به مواد غذایی به اصلاح ژنتیکی گیاهان ، عقیم سازی آفات گیاهی و موارد مشابه می پردازند.
تجربه ی استفاده ازانرژی هسته ای در مقاوم سازی محصولات کشاورزی در برابر حشرات زیان آور و افزایش کارایی چرخه های نیتروژن و کربن در زمین نتایج مثبتی داشته است.
پزشکی هسته‎ای
در کشورهای پیشرفته از انرژی هسته ای به صورت گسترده در پزشکی استفاده می شود و با توجه به شیوع برخی بیماری ها از جمله سرطان ضرورت تقویت طب هسته ای در کشورهای در حال توسعه روز به روز بیشتر می شود .
تهیه و تولید کیت های رادیو دارو برای مراکز پزشکی هسته ای تشخیص و درمان سرطان پروستات ( سرطان دستگاه تناسلی مردان ) تشخیص سرطان کولون ( سرطان روده بزرگ ) و روده کوچک و برخی از سرطان های سینه ، تشخیص تومورهای سرطانی و بررسی تومورهای مغزی ، سینه و ناراحتی های وریدی ، تشخیص کم خونی ، کنترل رادیو داروهای خوراکی و تزریقی از جمله ی این کاربردها است .

لازم به یادآوری است چون در حال حاضر معدن اورانیوم در افغانستان یافت شده اما منابع اورانیوم به صورت دست نخورده باقی مانده، خوب است با کاربرد اورانیوم در انرژی هسته ای آشنا شویم .

اورانیوم یکی از مهم ترین و عجیب ترین عناصر طبیعی دنیا است که از لحاظ اقتصادی و سیاسی نقش مهمی در دنیای امروز بازی می کند از این عنصر به عنوان مواد اولیه برای تهیه سوخت هسته ای استفاده می شود و چهل سال است که انسان از اورانیوم برای تولید انرژی استفاده می کند و در دنیای امروز تجارت اورانیوم و فراورده های آن بسیار سود آور است اما آنچه درباره ی افغانستان مهم به نظر می رسد این است که دولتمردان باید هم سو با کشورهای دیگر برای تضمین پیشرفت علمی و اقتصادی، از توان متخصصان هسته ای داخل و خارج استفاده کنند و بودجه مورد نیاز برای کشف و استخراج این معادن و تولید محصولات فن آوری هسته ای فراهم کند .


کد مطلب: 33

آدرس مطلب :
https://www.avapress.com/fa/article/33/کاربردهای-مختلف-انرژی-هسته-ای-ظرفیت-های-افغانستان

آوا
  https://www.avapress.com