کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

معاون اتاق صنایع و معادن افغانستان:

عدم توجه اتاق تجارت و صنایع باعث رکود فابریکات تولیدی در کشور شده است

خبرگزاری صدای افغان(آوا) کابل , 22 اسد 1396 ساعت 16:00

با این حال سخنگوی اتاق های تجارت و صنایع می گوید اتاق صنایع و معادن افغانستان به خواست شخصی چند فرد ایجاد شده است.


معاون اتاق صنایع و معادن کشو می گوید که عدم کارایی یک ونیم دهه اتاق تجارت و صنایع، باعث رکود فابریکات تولیدی در کشور شده است.

انجنیر "عبدالرحیم فیضان" معاون اتاق صنایع و معادن افغانستان در گفتگو با خبرگزاری آوا گفت: در طول یک و نیم دهه، اتاق تجارت وصنایع برای بهبود وضعیت صنعت کاران کشور هیچ گونه توجه ی نکرده است.

به گفته وی، در مکتوبی که از سوی اتحادیه سرتاسری صنایع افغانستان به ریاست جمهوری فرستاده شده است در آن تاکید بر عدم کارکرد اتاق تجارت و صنایع در یک و نیم دهه شده است.

او افزود که در این گفته شده که برخورد غیر مسئولانه اتاق تجارت و صنایع سبب رکود پی در پی فابریکات تولیدی در کشور می شود.

براساس حکم ریاست جمهوری، بخش صنایع از اتاق تجارت و صنایع جدا و به عنوان یک نهاد مستقل حقوقی تحت عنوان «اتاق صنایع و معادن» نزدیک به یک هفته قبل آغاز به فعالیت کرده است.

آقای فیضان گفت که تمرکز بیشتر اتاق تجارت و صنایع روی کالاهای وارداتی است طوریکه اکثریت تاجران کشور، در بخش واردات فعالت می کنند و این تاجران همیشه در صدد این بوده است که تعرفه های کمرگی از سوی دولت کاهش پیدا کند.

وی افزود: صنعت کاران کوشیده است تا تعرفه های گمرکی بالای اموال وارداتی تاجران، بخاطر حمایت تولید کالای های داخلی رشد صعودی را داشته باشد.

معاون اتاق صنایع و معادن گفت که صنعت کاران در اتاق تجارت و صنایع به گونه احسن توانایی دفاع از حقوق خود را نداشته اند.

آقای فیضان، بر تسهیلات که از سوی اتاق صنایع و معادن افغانستان برای صنعت کاران فراهم می شود اشاره کرد و گفت که نخستین کار این اتاق، ایجاد روابط میان صنعت کاران کشور های خارجی و حل چالش های صنعت کاران شهروندان افغانستان در خارج از کشور می باشد.

وی، موضوع بی کیفیت بودن کالاهای تولید شده در افغانستان را رد کرد و گفت: کیفیت کالا های افغانستان به مراتب بیشتر از تولیدات خارجی می باشد.

فیضان تصریح کرد که بازار های افغانستان وابسته به تجارت وارداتی است و شماری از تاجران کالا های بی کیفیت را به کشور وارد می کند.

وی، از جعل کاری کشور های همسایه در عرصه تولید کالا های اصیل سخت انتقاد کرد و گفت که کشور های همسایه از چهل سال بدینسو دست به جعل کاری کالا های اصیل می زند و از قانون کاپی رایت در عرصه تولید اجناس بی کیفیت استفاده می کند.

معاون اتاق صنایع و معادن، عدم نظارت اداره ملی استندرد افغانستان ( انسا ) در عرصه تولید و وارد کردن کالاهای تجاری را یکی دیگر از دلائل دانست که تا کالاهای بی کیفیت وارد بازار افغانستان گردد.

سخنگوی اتاق های تجارت و صنایع: اتاق صنایع و معادن به خواست شخصی چند فرد ایجاد شده است

از سوی دیگر "صیام الدین پسرلی" سخنگوی اتاق تجارت گفته های معاون اتاق صنایع و معادن را کاملا رد و بی بنیاد خوانده می گوید: کارکرد های اتاق تجارت و صنایع در بخش صنعت افغانستان به تمامی ملت افغانستان آشکار است.

پسرلی به خبرگزاری آوا گفت: اگر دولت و ملت خواهان پی گیری کارکرد های اتاق تجارت و صنایع در بخش صنعت در یک و نیم دهه شود، این اتاق قادر به پاسخگویی به پرسش های دولت و ملت با اسناد موثق خواهد بود.

سخنگوی اتاق و تجارت می گوید که این نهاد طرح های موثر برای رشد صنعت کاران در یک و نیم دهه داشته است و برای حل چالش های صنعت کاران تلاش زیادی کرده است.

وی افزود: اتاق تجارت وصنایع، در یک و نیم دهه اخیر برای حمایت از طرح های اقتصادی صنعت کاران به گونه جدی وارد مذاکره با دولت شده است.

آقای پسرلی اظهار داشت که اتاق تجارت و صنایع، برای رشد تجارت و صنایع افغانستان یازده اولویت کاری را برای حکومت پیش نهاد کرده است که نزدیک به پنچاه درصد این اولویت های منوط به صنعت می شود.

وی افزود که ایجاد اتاق تحت نام " صنایع و معادن افغانستان" راه حل برای چالش ها در برابر صنعت نیست.

صیام ایجاد اتاق صنایع و معادن افعانستان را به نفع شخصی چند فرد تلقی کرد و گفت: این اتاق در بخش صنعت ناکام اند و بخاطر منافع فردی این اتاق ایجاد شده است.

سخنگوی اتاق تجارت و صنایع می گوید که علت جدا شدن اتاق صنایع و معادن از اتاق تجارت خواست شخصی چند فرد است که می خواهد در راس این اتاق قرار داشته باشند.

موصوف تصریح کرد که انتخابات اتاق صنایع و معادن افغانستان تا اکنون تکمیل نشده است و در هیئت رهبری این اتاق نیز چالش های وجود دارد.
صیام در اخیر گفت که اکثریت صنعت کاران از ایجاد اتاق صنایع و معادن رضایت ندارند.

در سال ۱۳۱۰ تاجران افغان برای اولین بار به منظور رسیدگی به منازعات تجارتی و همچنان انسجام فعالیت های خود، مجمع حکمیت تجاری را تاسیس کردند که در ‌‌نهایت این مجمع به اتاق تجارت و صنایع تبدیل شد.

براساس قانون، اتاق تجارت و صنایع کشور در سال ۱۳۸۸ تصویب و توشیح شد و این اتاق یک نهاد کاملا مستقل، غیر حکومتی، غیر سیاسی و غیر انتفاعی است و نمایندگی‌های آن به منظور دفاع از امور تجارتی و صنعتی بخش خصوصی فعالیت می‌کند.


کد مطلب: 148174

آدرس مطلب :
https://www.avapress.com/fa/report/148174/عدم-توجه-اتاق-تجارت-صنایع-باعث-رکود-فابریکات-تولیدی-کشور-شده

آوا
  https://www.avapress.com