کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

بی بی سی، دامنی که آلوده است!

خبرگزاری صدای افغان(آوا) سرویس تحلیل و پژوهش اخبار , 28 جوزا 1396 ساعت 13:20

مولف : عبدالکریم محمدی


مرکز خبرنگاران افغانستان، با انتقاد شدید از شیوه اطلاع رسانی بی بی سی از رویداد حمله مهاجمان انتحاری بر مسجدی در کابل، از این رسانه می خواهد به اطلاع رسانی حرفه ای متعهد بماند و از برجسته سازی اهداف حمله های تروریستی با عناوین مذهبی، که نوعی تفرقه پراکنی است خودداری کند.

بی بی سی فارسی بجای تمرکز بر مورد حمله قرار گرفتن یک مسجد و البته مکانی غیر نظامی، با ذکر تعلق مسجد به یک مذهب خاص در عنوان و متن خبر تلاش کرده است تا این حس را به مخاطب القاء‌ کند که دلیل حمله مهاجمان نفرت با مذهب مذکور بوده است.

مرکز خبرنگاران افغانستان به این باور است که با توجه به سابقه خونین جنگ داخلی در کشور و تشدید مداخله های بیرونی و جنگ نیابتی، اشاره مستقیم به مذهب قربانیان یک حمله تروریستی می تواند به نوعی به جنگ تبلیغاتی و روانی تروریست ها کمک کند و باعث ترویج نفرت پراکنی مذهبی در کشور شود.

این نهاد از تمام رسانه هایی که در افغانستان فعالیت دارند و یا از بیرون کشور رویدادهای جاری را پوشش می دهند می خواهد از دقت بیشتر کار بگیرند و از بزرگنمایی انگیزه و یا هویت مذهبی و یا قومی عاملان رویدادها و آسیب دیدگان خودداری کنند.

پیش از این نیز فدراسيون ژورناليستان ونهاد هاي رسانه اي افغانستان و اتحادیه ملی ژورنالیستان از بی‌بی‌سی خواستند به اختلافات مذهبی در افغانستان دامن نزند."

چنانچه می دانیم و اوضاع جاری در افغانستان شاهد است، از نخستین روزهای سال جاری، حملات طالبان و در کنار آنها داعش از سرعت و شدت و فراوانی برخوردار شده است و این درست همان چیزی است که رسانه های غربی به خصوص امریکایی از آن خبر می دادند.

حافظه کوتاه مدت مردم ما به خوبی بیاد میاورند تبلیغات وسیع رسانه های امریکایی مبنی بر بد تر شدن اوضاع افغانستان در سال جاری را و این شب و روزها مردم ما پیشگویی های هدفمند و پلان شده و مغرضانه مقامات امریکایی را با همه ی وجود و البته در قالب عملیاتهای گسترده و مهیب تروریستان طالب و داعش، با درد و ناراحتی تجربه می کنند.

بیاد داریم که همان زمان نیز تعدادی از آگاهان کشور را نظر بر آن بود که امریکایی ها و متحدان اروپایی آنها در افغانستان به دنبال پیاده کردن پلانی تازه و طرحی جدید مبنی بر خلق بحرانی متفاوت و البته شدیدتر از قبل و با استفاده از عناصر تروریستی داعش در کنار طالبان و شبکه حقانی در کل افغانستان اند؛ بحرانی که به امریکا و متحدان آن در ناتو این مجوز را می دهد تا سالهای بیشتری در کشور ما بمانند و به بهانه حضور داعش و طالب و سایر گروههای دست آموز تروریستی در افغانستان، به حضور مضر و مخرب خود و همپیمانانش در این کشور مشروعیت ببخشد.

حال اما سران واشنگتن و متحدان آنها در ناتو، فاز جدید و دیگری از توطئه در افغانستان را روی دست گرفته اند و آن تز بهره برداری از اختلافی است که می شود در میان شیعه و سنی در افغانستان ایجاد کرد و از آن در جهت اهداف و مقاصد دخالت جویی و توسعه طلبی های امریکا و شرکای آن در ناتو بهره برد.

در یک چنین فضا و با این رویکرد است که رسانه هایی مانند بی بی سی ماموریت می‌یابند تا به عنوان ابزارهای فکری و پیش قراولان نیروهای نظامی خارجی، جبهه جنگ روانی علیه مردم افغانستان را داغ تر از گذشته کنند و این بار با استفاده از حربه اختلاف افکنی میان شیعه و سنی در افغانستان، به چیزهایی که تا اکنون دست نیافته اند، برسند.

چنانچه می دانیم بی بی سی در این زمینه؛ یعنی ایجاد تخم تفرقه و نفاق میان مسلمانان و نیز ملل ضعیف نگهداشته شده ی دیگر، ضمن آنکه یک رسانه بدنام و نکوهیده است؛ اما در این بخش و سایر بخش های منافی با مصالح ملتها، ید طولایی در آستین فتنه و نیرنگ خویش نهفته دارد و بی نهایت ماهرانه و استادانه در این بخشها به فعالیت مشغول است.

بیشتر از آگاهان به این نظر اند که بهره وری شبکه خبری بی بی سی از برنامه ایجاد تفرقه در میان مسلمانان، یک موضوع ناآگاهانه و اشتباهی نیست؛ تا بشود به این شبکه تذکر ارشادی و اصلاحی داد و از این شبکه و دست اندرکارانش خواست تا با توجه به حرفه خبری و اطلاع رسانی شفاف و به دور از هر گونه غرض و مرض، متعهد و مسئولانه عمل کنند.

آگاهان معتقدند که بی بی سی به عنوان یک رسانه وابسته به قدرتهای استعماری که در واقع نقش دقیق تریبون و بلندگوی آنها را بازی می کند و این مهم را به عهده دارد، ناچار است تا طبق میل و اراده اربابان و در واقع ولی نعمتان خویش اندیشه و رفتار داشته باشند.

بنائن، برخورد جاری شبکه بی بی سی با اخبار و تحولات کشورهای اسلامی و نیز دولت و کشورهایی که به نوعی مخالف سیاست های خارجی سران غرب می باشند، ابداً جای تعجب و شگفتی ندارد و بهره برداری این شبکه معلوم الحال از وجود فاصله و دوری میان مسلمانان و تلاش مذبوحانه و همیشگی این شبکه در جهت دامن زدن به اختلافات زبانی و مذهبی و امثال آن در جوامع و کشورهای اسلامی، اصلاً و ابداً چیزی تازه ای نیست تا از آن شوکه شد و یا نسبت به پیامدهای آن به دست اندر کاران این رسانه مغرض، اخطار و هشدار داد.

لذا امثال بی بی سی کار خود را خواهند کرد و در این تلاش منافقانه از هیچ یک از دولت و کشورهای مسلمان هم اجازه نخواهد گرفت و این وظیفه ما و سران و دولتمردان افغان است که در برابر یک چنین رسانه های خارجی مغرض و مروج تفرقه و نفاق در میان مردم مسلمان افغانستان، جدی و شدید بایستند و طبق قانون و مقررات رسانه ای کشور با آنان برخورد کنند.


کد مطلب: 144949

آدرس مطلب :
https://www.avapress.com/fa/note/144949/بی-سی-دامنی-آلوده

آوا
  https://www.avapress.com