تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۹ جوزا ۱۳۸۸ ساعت ۱۷:۴۴
کد مطلب : 8858
داکتر عمر زاخیل وال
داکتر عمر زاخیل وال
وزارت مالیه افغانستان با شارژ دافر سفارت فرانسه در کابل دو موافتنامه به ارزش 15 میلیون یورو امضاء کرد.
 وزير مالیه افغانستان با تاکيد بر تمايل دولت کابل به جذب بيشتر کمک -هاي بين المللي از طريق بودجه عمومي ، اعلام کرد که اين کار باعث تاثيرگذاري بيشتر در بازسازي و پيشگيري از حيف و ميل کمک هاي جهاني خواهد شد. 

"محمدعمر زاخيل وال" روز سه شنبه پس از امضاء دو موافقتنامه به ارزش 15ميليون و يکصد هزار يورو کمک بلاعوض فرانسه به بخش زراعت کشورمان گفت: اين کار به ظرفيت سازي بيشتر نهادهاي حکومتي نيز کمک خواهد کرد.
اغلب کمک کشورهاي خارجي در هفت سال گذشته خارج از بودجه عمومي دولت افغانستان به مصرف رسيده که اين کار باعث ايجاد فساد گسترده در سازمان ها و نهادهاي خارجي شده است. 
براساس اعلام وزارت مالیه کشور، بیش از 28 میلیارد دلار از مجموع 32 میلیارد دلار کمک های جهانی توسط نیروهای خارجی هزینه شده است.
وی در عين حال فساد اداري در برخي سازمان هاي دولتي را پذيرفت و تصريح کرد: شکي نيست که اين موضوع به عنوان يک حقيقت در نهادهاي دولتي وجود دارد و اين پديده حتي مي تواند در وزارت مالیه و در واحد جمع آوري ماليات وجود داشته باشد.
زاخيل وال ادامه داد که با اين وجود وزارت تخت امرش از جمله نهادهاي پاک کشور است که مورد اعتماد مجامع بين المللي و بانک جهاني است و تمام کمک هاي اين نهاد مالي با نظارت کارشناسان از طريق بودجه عمومي دولت هزينه مي شود.
وي اظهار داشت:کمک هاي جامعه جهاني که از طريق سيستم مالي افغانستان به مصرف رسيده است، عملکرد مالي آن شفاف و پروژه ها نيز از ثبات بالايي برخوردارند.
اين مقام مسئول يادآور شد: در هفت سال گذشته 600ميليون دلار کمک هاي بين المللي از طريق بودجه عمومي هزينه اجراي 22هزار طرح عمران روستايي در 354ولسوالی شده که تاثير آن بيش از سه ميليارد دلاري است که خارج از سيستم مالي دولت هزينه شده است.
به گفته وی ، بيشتر کمک 233ميليون دلاري فرانسه در هفت سال گذشته جذب گرديد و پاريس سال گذشته نيز متعهد به پرداخت 165ميليون دلار کمک به مدت سه سال شده است.
زاخيل وال اضافه کرد: فرانسه از جمله کشورهاي کمک کننده است که تلاش دارد تا براي ارتقاي ظرفيت کاري نهادهاي دولتي ، کمک هاي مالي خود را از طريق دولت افغانستان هزينه کند.
وي تاکيد کرد: اين کمک ها در پروژه هايي سرمايه گذاري مي شود که از سوي شوراهاي روستايي به مقام هاي ولايتي پيشنهاد شده باشد.
توافق مذکور با حضور وزیر انکشاف دهات و وزارت زراعت و مالداری میان وزارت مالیه کشورمان و ژان فرانسو فیتو شارژ دافر سفارت فرانسه و خانم ماتا شتاین سوکاس، رییس بخش آسیایی دفتر انکشاف این کشور به امضاء رسیده است.
اين کمک در ولايات کاپيسا و کابل صرف اجراي فعاليت هاي زراعی و تاسيسات زيربنايي خواهد شد که هدف از آن اصلاح و بهبود توليدات کشاورزي، امنيت غذايي و افزايش درآمد زارعان ولسوالی های اله سای، نجراب ، تگاب ، آلاسي وسروبي کابل است.
فرانسه از سال 2002ميلادي تاکنون 21ميليون و 500هزار دلار به اجراي 14پروژه کشاورزي به افغانستان کمک کرده است.

محمد آصف رحیمی، وزیر زراعت، آبیاری ومالداری، محمد احسان ضیا، وزیر احیا و انکشاف دهات، ژان فرانسو فیتو شارژ دافر سفارت فرانسه، داکتر محمد عمر زاخیل وال وزیر مالیه و خانم ماتا شتاین سوکاس، رییس بخش آسیایی دفتر انکشاف فرانسه دو توافق نامه تمویل را که بالغ بر 15.1 میلیون یورو میگردد امضا نمودند.
دوپروژه، که از پول این قرضه های بلاعوض تمویل می گردند، در ولایت کاپیسا و در ولسوالی سروبی ولایت کابل موقعیت دارد.
داکتر محمد عمر زاخیل وال، وزیر مالیه کشور در حالیکه در یک کنفرانس مطبوعاتی صحبت می کرد گفت که هدف از پروژه اول که بالغ بر 7.1 میلون یورو است، سهم گیری در ایجاد محیط مناسب برای انکشاف متداوم در چهار ولسوالی ( اله سای، نجراب، تکاب، و محمود راقی) مربوط ولایت کاپیسا و ولسوالی سروبی ولایت کابل می باشد.
آقای زاخیل وال اهداف مشخص این پروژه را بهبود امنیت ارتزاقی و عواید خانواده ها که دارای دو بخش عمده می باشد ذکر کرد:
یکی فعالیت های زراعتی کوتامدت که مورد توجه خانواده های بی بضاعت زراعت پیشه می‏باشد.
به گفته وی این فعالیها شامل توزیع کود، همراه با بذر گندم، زنبور عسل، فارم مرغداری وتاسیس قوریه ها برای انواع درختان مثمر، و غرس درختان برای چوب تعمیرات و چوب تسخین می‏باشد.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا)کابل
https://avapress.com/vdca.mnak49naa5k14.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما