تاریخ انتشار :چهارشنبه ۵ جوزا ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۰۱
کد مطلب : 126770
ما از مرحله تک صدایی عبور کردیم و به جامعه چند صدایی تبدیل شدیم
محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری اسلامی افغانستان با ارسال پیامی در کنفرانس «ملی موازین اخلاقی خبر نگاران» که در مرکز رسانه های حکومت برگزار شده بود گفت: ما از مرحله تک صدای عبور و به جامعه چند صدایی تبدیل شده اییم.
به گزارش خبرگزاری آوا، وزارت اطلاعات فرهنگ کشور امروز نشستی را زیر عنوان« کنفرانس ملی موازین اخلاقی خبرنگاران» در کابل برگزار کرد.
در این نشست پیام رئیس جمهور غنی به خوانش گرفت و در آن آمده است که آن تفکر و دیدگاه های که از آدرس رسانه های جمعی صورت می گیرد نشان از بالندگی و پویایی جامعه ما دارد.
او همچنان افزود: حکومت افغانستان افتخار دارد که برخلاف کشورهای منطقه هیچ خبرنگار زندانی را در کشور ندارد و رسانه های کشور در طول سالهای اخیر تبدیل به ظرفیت بزرگی در اطلاع رسانی و نظارت از کار حکومت شده است.
آقای اشرف غنی تاکید کرده که امروز صدای مردم از طریق رسانه ها به گوش حکومت رسانده می شود و پیام دولت نیز از همین طریق به مردم و دنیا منتقل می گردد.
به باور رئیس جمهور، رسانه های جمعی در انتقال پیامها و ایجاد رابطه میان دولت و مردم نقش مهمی دارد.
رئیس جمهور کشور در ادامه افزود که حکومت افغانستان افتخار دارد که دو روز بعد از مراسم تحلیف، قانون دسترسی به اطلاعات را توشیح کرده است و این قانون فرصت را برای همه فراهم می کند تا با اطلاعات دقیق اعمال حکومت را تحت نظر داشته باشید.
او همچنان اضافه کرده که دست خبر نگاران باید در حوزه ی گزارشهای تحقیقی باز باشد، تا با نگاه عمیقتر و باز به نشر گزارش بپردازند.
او وعده سپرد که حکومت افغانستان محتوای گزارشهای تحقیقی را با دقت تمام دنبال خواهد کرد و محتوای این گزارشها درنهاد جدید که به عنوان نهاد عدلی و قضایی مبارزه با فساد می باشد مورد بررسی قرار گرفته و ثبت دفتر خواهد شد.
محمد اشرف غنی گفته است که اکنون زمان آن رسیده تا رسانه های جمعی کشور، با تمرکز به کیفیت محتوای تولیدات خود، پیامهای مثبت و سازنده ی را برای جامعه، نسل جوان، فامیل ها و کودکان کشور برنامه ریزی و ارائه نمایند.
رئیس جمهور اظهار داشت: رسانه های تصویری، در ایجاد پیامهای مثبت و سازنده و سرگرمی های سالم می توانند نقش مهمی داشته باشند.
او همچنان ابراز داشت: به هر پیمانه‌ی که رسانه های جمعی از لحاظ محتوا به سوی غنامندی سوق داده شوند به همان اندازه مورد توجه مخاطبان قرار خواهند گرفت.
او ادامه داد: یکی از مهمترین اصول رسانه های کشور در برنامه و تولیدات مخاطب شناسی است، به این معنی که ما درچه محیط و برای کدام مخاطبان برنامه تولید می کینم و پیام بر نامه ها چه می تواند باشد.
به گفته او، پای بندی مسوولین خبرنگاری به اصول و موازین اخلاقی از یکسو فرهنگ اخلاق مداری را در حوزه رسانه ها توسعه می دهد و از طرف دیگر رسانه ها را در برابر آسیبهای احتمالی بیمه کرده و مصون می سازد.
به گفته آقای غنی، اکنون با گذشت پانزده سال، وقت آن رسیده است تا یکبار دیگر راه رفته را مرور و آسیب پذیریها و نواقص خودرا مورد بررسی قرار دهیم.
به گفته رئیس جمهور، تحصیل اصول و موازین اخلاقی کمک می کند تا رسانه های کشور یک گام بلند در راستای مسوولیت پذیری بردارند.
حکومت افغانستان قانون دسترسی به اطلاعات را در ماه دلو سال گذشته، به منظور بهبود وضعیت کاری رسانه ها، تطبیق بهتر قوانین، تقویت آزادی بیان و دسترسی خبرنگاران به اطلاعات توشیح کرد.
آقای غنی در ضمن وعده سپرد که حکومت دوسیه های مربوط به قتل و خشونت علیه خبرنگاران را نیز بررسی خواهد کرد و دراین بخش همکاری نهادهای رسانه ای با نهاد های عدلی و قضایی می تواند مسیرکار را بیشترسازد.
رئیس جمهور همچنان گفت: گام مهم دیگر از سوی حکومت برای تامین امنیت خبرنگاران و دفاترشان برداشته شده است و در راستای مصونیت شغلی خبر نگاران نیز مقرره ی به تصویب رسیده است و رسانها می تواند در اجرایی شدن این مقرره پیشگام باشند و کمک کند تا زودترعملی شود.
https://avapress.com/vdca0in6w49nu01.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما