تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ جوزا ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۰۴
کد مطلب : 145076
طالبان در شاهراه دایکندی- کابل، موفق‌تر از نیروی‌های امنیتی است/حکومت نسبت به دایکندی کم‌توجه است

ولایت دایکندی دور از انتحار و انفجار بوده ولی تلفات مردم و مسافران این ولایت از ناحیه حوادث ترافیکی، سقوط موتر از کوتل‌ها و و برخورد با کمین طالبان و راهزنان نیز همواره باعث نگرانی ساکنان بوده است. از سویی هم دایکندی همواره مورد بی‌توجهی حکومت قرار دارد و این امر باعث شده که مشکلات مواصلاتی دایکندی تا مرکز پابرجا بماند.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، "سهراب‌علی اعتمادی" عضو شورای ولایتی دایکندی به خبرنگار آوا گفت: در این اواخر مناطق دره غوربند و دره میدان، شاهراه دایکندی- کابل از سوی طالبان و افراد مسلح غیر مسئول ناامن شده و مسافران همواره توسط این افراد به گروگان برده شده و از فامیل آنها تقاضای پول هنگفتی می‌شود.

وی افزود که جاده‌های این شاهراه غیر معیاری بوده و بیشتر اوقات به دلایل گوناگون مسدود می‌باشد. این امر باعث نگرانی مردم و بالا رفتن نرخ مواد خوراکی شده است.

اعتمادی خاطرنشان ساخت: در زمستان برف باری‌ها زیاد بوده و مردم در این فصل با مشکلات بیشتری در این مسیر مواجه هستند و در تنگناهای سخت‌تری قرار می‌گیرند.

او تصریح کرد: ولایت دایکندی دور از ناامنی‌ها، انتحار، انفجار و ترور بوده اما تلفات مردم این ولایت از ناحیه حوادث ترافیکی زیاد است. مردم همه ساله قربانی‌های زیادی را در مسیر راه‌های صعب‌العبور می‌دهند و کسی هم پاسخ‌گوی این حوادث مرگبار نیست.

وی تصریح کرد: موجودیت راه‌های صعب‌العبور و کوتل‌های غیرمعیاری و همچنان تنگناهایی که یک موتر به سختی از آن عبور می‌کند و گاهی باعث سقوط موترها می‌شود ، موجب نگرانی مردم شده است.

وی با اشاره به باجگیران این مسیر گفت: برعلاوه مشکلات ذکر شده، مسافران همواره در مسیر راه، در فواصل دور و نزدیک با افراد مسلح و باجگیران مواجه می‌شوند. آنان مجبور اند که برای حفظ جان‌شان دارایی‌های خود را به آنان بپردازند.

موصوف اذعان داشت: مردم در حد توان خود با امکانات ناچیزی که در اختیار داشتند، دامنه کوه‌‌ها را کندن کاری کرده اند تا جاده را وسیع‌تر کنند.

وی گفت: بازسازی این شاهراه در توان مردم نبوده و نیاز به توجه جدی از سوی دولت دارد. دولت باید بازسازی این شاهراه را در پلان کاری خود جا دهد و هرچه زودتر اقدام به کار عملی آن کند تا از حوادث ترافیکی و سقوط موترها در دره‌های این مسیر جلوگیری شود.

او در ادامه گفت: هوتل‌ها و مسافرخانه‌هایی که در این مسیر ایجاد شده بسیار در سطح ابتدایی بوده و اتاق‌های آن برای بودوباش مسافران مناسب نمی‌باشد، زیرا بهداشت در این مکان‌ها رعایت نشده و حتی غذاها و آب آشامیدنی این مسافرخانه‌ها دور از استفاده است.

از سویی هم مسافران در مسیر راه‌ نیاز به انرژی و توان بیشتر برای مقاومت برای ادامه راه دارند و نمی‌توانند که بدون مواد خوراکی این راه طولانی را طی نمایند و ناچار هستند که از مواد غذایی این هوتل‌ها و مسافرخانه‌ها استفاده کنند.

این عضو شورای ولایتی اشاره کرد: اگر این شاهراه قیرریزی شود و بصورت معیاری بازسازی گردد باعث سهولت‌های زیاد برای مسافران و مردم دایکندی خواهد بود. از سویی هم موادی که از دیگر ولایات وارد دایکندی می‌شود با قیمت پایین به بازار این ولایت عرضه خواهد شد.

اعتمادی به نمایندگی از مردم دایکندی از دولت تقاضا کرد که در راستای بازسازی شاهراه دایکندی- کابل، گرفتن امنیت این مسیر ، سوق دادن مسافرخانه‌ها بسوی بهداشتی شدن و ایجاد سهولت‌های هرچه بیشتر برای آسودگی مردم ، تلاش نماید.

"شیرین محسنی" نماینده مردم دایکندی در پارلمان در رابطه با راه‎‌های مواصلاتی دایکندی- کابل، به خبرنگارآوا گفت: ناامنی در این مسیر بسیار بی‌حد و اندازه است. از کمین دزدان و طالبان گرفته تا حوادث ترافیکی، سقوط موترها در تنگناهای مسیر و واژگون شدن موترها در کوتل‌های پر پیچ و خم، همواره تلفات جانی و مالی مسافران را به دنبال داشته است.

محسنی گفت: شاهراه‌ی "دایکندی-کابل، میدان-کابل و غزنی-کابل، بخصوص شاهراه دایکندی- کابل همواره حادثه‌آفرین بوده و مردم زیان‌های زیادی را در این راه ها متقبل می‌شوند.

وی افزود: نبود راه‌های مناسب و ناامنی راه‌ها از سوی مخالفین باعث چالش‌های عمده شده است.

موصوف بیان داشت: طالبان در مسیر راه دست به خشونت‌های مرگبار از جمله سر بریدن، کشتار و قتل مسافران زده و مسافران همواره در این مسیر قربانی می‌دهند.

محسنی افزود: این مشکلات بارها با حکومت در جریان گذاشته شده و حکومت هم از حال کنونی آگاهی دارد اما هیچ اقدامی برای بهبود این مشکلات انجام نداده اند و تا اکنون دولت نتوانسته تا امنیت شاهراه دایکندی- کابل را برقرار نماید.

وی افزود: کمین طالبان در فصل بهار زیاد بوده زیرا سرسبزی جنگلات کمین خوبی برای آنان می‌باشد و عبور مسافران از این مسیر بسیار خطرآفرین است.

وی افزود: در مسیر راه ۱۰ - ۱۵ پوسته امنیتی وجود دارد اما در این اواخر این پوسته‌ها نتوانسته اند که امنیت را بگیرند و طالبان توانسته اند موفق‌تر از نیروی‌های امنیتی کار خود را انجام دهند.

موصوف بیان داشت: در این زمینه دولت کم‌وبیش توجه‌های خود را داشته اما نتوانسته که تمام نیازهای مردم را مهیا سازد.

محسنی خاطرنشان ساخت: از ۱۳ سال بدینسو رسیدگی دولت به شاهراه کمتر بوده اما در حکومت فعلی جای امیدواری است که به این مشکلات رسیدگی شود.

وی گفت: پروژه‌های بازسازی جاده گردن دیوال و جاده دره بهسود یکاولنگ که در مکتوب آمده، کار عملی آن طی مراحل بوده و از طرف حکومت وحدت ملی به اجرا گذاشته خواهد شد.

در همین‌حال "عبدالله سروش" سخنگوی والی دایکندی به خبرنگار آوا گفت: راه موصلاتی دایکندی- کابل با گذشتن از دو ولایت دیگر به کابل می‌رسد.

وی افزود: در مسیر راه دایکندی تا کوتل قوناق که مربوط این ولایت می‌باشد مشکلات و جنجال‌های متعددی وجود دارد اما این مشکلات و گرفتن امنیت در بین شاهراه‌ها در توان حکومت محلی نبوده بلکه نیاز به توجه جدی از سوی حکومت مرکزی دارد.

آقای سروش گفت: این مشکلات بارها با حکومت مرکزی در میان گذاشته شده و قرار است که در سال جاری جاده شاهراه دایکندی- کابل به فاصله ۵۰ کیلومتری قیرریزی شود اما بنابر مشکلاتی که در وزارت فواید عامه وجود دارد تا حال اقدام به کار بازسازی این شاهراه نشده است.

وی اذعان داشت: با بودجه ناچیز، مسیر این شاهراه بصورت درجه دو ساخته شده اما برای مردم رضایت بخش نبوده و تا هنوز هم خطرات مالی و جانی مسافران را تهدید می‌کنند.

موصوف نرخ گذاری مواد خوراکی که در بازارها و مسافرخانه‌های بین راه به فروش می‌رسد را خارج از کنترول مقامات دولتی می داند و می‌گوید که بازار آزاد نرخ معین ندارد.

سخنگوی والی این ولایت می‌گوید که دولت نسبت به دایکندی توجه کم‌تری دارد و دلیل این بی‌توجهی‌ها را باید از رهبران مرکزی پرسید که چرا در قبال درخواستهای مردم، کاری را انجام نداده اند.

وی گفت: اگر شاهراه دایکندی بازسازی شود و تمام موانع کنونی از راه برداشته شود باعث ایجاد سهولت‌ها و مزیت‌های زیادی خواهد شد.

گفتنی است که با تکمیل شدن این شاهراه مردم به سهولت می توانند به تمام ولایات سفر کنند و همچنان مواد خوراکی و اجناس با قیمت نازل به این ولایت وارد خواهد شد.

آقای سروش بیان داشت که تکمیل شدن جاده دایکندی- مرکز ، باعث صادرات محصولات زراعتی و باغ‌داری دایکندی به دیگر ولایات شده و منبع خوب اقتصادی برای مردم این ولایت خواهد بود.

https://avapress.com/vdca0mn6i49nyw1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما