تاریخ انتشار :جمعه ۷ عقرب ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۱۸
کد مطلب : 132773
برگزاری دومین سوگواره شعر آیینی "اسوه" در بلخ.

دومین دور سوگواره شعرآیینی تحت نام "اسوه " از طرف بنیاد فرهنگی راه تقوا با حضور معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ؛ بانو مژگان مصطفوی، مسئولین ارشد دولتی ، شاعران افغانستانی و ایرانی ، نویسندگان ، مسئولین نهاد های علمی و فرهنگی اساتید دانشگاه ها در شهر مزار شریف برگزار گردید.
سید حیدر احمدی بلندی؛ سردبیر این سوگواره در گفتگو با خبرگزاری افغان آوا؛ هدف از برگزاری این سوگواره را غنا بخشیدن به شعر آیینی در افغانستان و تشویق شاعران به شعر سرایی در این بخش دانسته گفت: "اینگونه اشعار به عنوان شعر متحد و ارزش گرا بحساب می‌آید و نیز جایگاه خاص و ویژه‌ای دارد. از اینرو می‌تواند در نزدیک شدن مذاهب نقشی اساسی را بازی نماید".
آقای بلندی افزود: در سوگواره  ۱۰۰ شاعر از شاعران افغانستانی شرکت نموده بودند که آثار ۶۶ شاعر  برای داوری فرستاده شدند.
احمدی بلندی با ابراز اینکه فراخوان این سوگواره از سه ماه پیش آغاز شده بود گفت:"ازمجموع آثار، هشت اثر برتر انتخاب گردید که به تمام آنها برعلاوه ای تندیس و تقدیر نامه ها به نفر اول به مبلغ ۱۵ هزار افغانی ، به نفر دوم ۱۰ هزار افغانی ، به نفر سوم ۸ هزار افغانی و به ۵ نفر دیگر که آثارشان برتر بودند ۵ هزار افغانی تحفه اهدا گردید".
به گفتهٔ ی آقای احمدی بلندی؛ شاعرانی که در این سوگواره اشتراک کرده‌ اند از تمامی ولایات افغانستان و نیز شاعران که در بیرون از کشور بخصوص در کشور ایران زندگی می‌کنند در این روند آثارشان را فرستاده بودند.
مدیردبیر خانه ی این سوگواره تفاوت های سال گذشته را با این سال چنین گفت:"تفاوت های این سوگواره با برنامه پارسال در چند نکته قابل ذکر است .امسال آثارمربوط به موضوعات سوگواره دریافت ودر مسابقه شرکت داده شد در حالیکه در سال قبل این چنین نبود.دوم امروز جوانان و شاعران یک شناخت نسبی از مقوله شعرآیینی دارند از این جهت شعر آیینی دارای یگ جایگاه ارزشمند درحوزه ادبیات معاصر دارد. و سوم برنامه امسال در یک فضای بهتر از قبل و با حضورمقامات، شاعران مطرح و استادان دانشگاه و نخبه گان ادبی برگزار گردید".
درهمین حال بانو مژگان مصطفوی معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ که در این سوگواره سخنرانی می نمود گفت: راه اندازی چنین برنامه ها باعث ترویج باورهای اسلامی و عاشورایی در جامعه گردیده و سبب تشویق جوانان به مسایل دینی و اسلامی می گردد.
بانو مصطفوی یکی از ویژه گی های شعر و ادبیات دری را در عصر حاضر موجودیت نبض تفکر در اندیشه های دینی در لایه های ادبیات بیان داشته گفت: "خوشبختانه امروز شعرا و نویسندگان جوان و نسل نو ما با مفاهیم دینی و اسلامی معرفت کامل دارند که نمونه آن ؛ راه اندازی همایش امرزوی می باشد که ده ها شاعرجوان در باره عاشورا سروده های خویش را به خوانش گرفتند".
معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ یکی از مسئولیت های دولت را حمایت از جوانان در قسمت رشد و بالندگی آنها از طریق برگزاری محافل ادبی و چاپ کتاب ها برای تشویش آنان بیان نموده گفت : "به زودی در ولایت بلخ یک مرکز فرهنگی بزرگ را اعمار می نماییم تا شعرا با سرایش شعر، فرهنگ خشونت و جنگ را به صلح تبدیل نمایند.
هم چنان در این سوگواره کتابی را از نخستین مجوعه شعری سوگواره آیینی "اسوه" تحت عنوانی "عشق با حروف مقطعه" با تیراژی ۲۰۰۰ هزار رو نمایی نمودند.
این برنامه که از ۸ صبح تا چهار ۳ بعداز ظهر در تالارحوزه علیمه ثقلین جریان داشت، خانم مژگان مصطفوی پیرامون پیشنیه شعر آیینی در ادب فارسی ، داکتر علی رضا قزوه شاعر و نویسنده سرزمین ایران پیرامون این برنامه و غزل خود را به خوانش گرفتند. هم چنان قنبرعلی تابش شاعر و نویسنده پیرامون گونه شناسی اشعار عاشورایی در ادبیات فارسی ، داکتر صالح محمد راسخ استاد دانشگاه بلخ نگاهی بر ادبیات آیینی ، سیدحسین موحد بلخی در باره تطور شعرآیینی در ادبیات فارسی صحبت نمودند.
هم چنان کسانیکه در این برنامه مقام آوردند و نیزشاعران دعوت شده از جمله صالح محمد خلیق رئیس اطلاعات و فرهنگ ولایت بلخ ،ندیم کابلی ،خانم سیمین حسن زاده غزل ، سید رضا محمدی شعرهای خود را به خوانش گرفتند.
قابل ذکر است این دومین سوگواره شعرآیینی است. که در ولایت بلخ برگزار می شود.
ادبیات آیینی به آن ادبیات گفته می شود که حاوی آموزه های دینی (ارزش های اخلاقی ، رفتاری ، کرداری ، و باورهای آسمانی ) باشد. داستان و شعر از برجسته ترین قالب های ادبی است که آموزه های دینی را در خود تبارز داده است.
سال گذشته نیز اولین سوگواره آیینی "اسوه" با اشتراک ۶۰ شاعر درهمین ولایت برگزار شده بود.

https://avapress.com/vdca0un6e49ne01.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما