تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۲ ثور ۱۳۹۵ ساعت ۲۱:۱۲
کد مطلب : 126185
ارغندیوال و حسینی مزاری بر اتحاد و ملت شدن مردم افغانستان تأکید کردند/برق دار شدن حق بامیانی هاست/لیتیم بیشتر از نفت ارزش دارد
تشکیلات مرکز تبیان نزدیک به ۲۵ سال است که به صورت جدی در صحنه حضور دارد و با وجود اینکه اصل کار ما فرهنگی است اما گرایش سیاسی دارد چون هیچ حرکتی در اسلام از سیاست دور نیست، ازین رو این تشکیلات می تواند در کنار سایر جریانات جهادی برای ایجاد وحدت میان مردم و مقتدر ساختن کشور اثرگذار باشد
رئیس مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان و رئیس حزب اسلامی بر اتحاد و ملت شدن مردم افغانستان بدون درنظرداشت مسائل منطقه‌ای، مذهبی و لسانی تأکید کردند.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) رئیس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در دیدار با رهبر حزب اسلامی عنوان کرد که یکی از دست آورد های مثبت و خوب جهاد حرکت به سوی ملت شدن است.

حجت الاسلام و المسلمین سید عیسی حسینی مزاری، رئیس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در دیدار با عبدالهادی ارغندیوال، رهبر حزب اسلامی، گفت که در زمان جهاد یکی از دست آورد های خوب و روندی مثبتی که روی دست گرفته شده بود، حرکت به سوی ملت شدن بود.

تنها چیزی که امروز ما را دور هم جمع می کند اسلام است
آقای مزاری تصریح کرد که در زمان جهاد عناصر، افراد، جریان ها و جبهات مختلف با هم ارتباط داشتند.
واگر این روند بعد از پیروزی جهاد بصورت جدی پیگیری میشد، برای استحکام افغانستان و مردم آن و حتی حکومت های بعدی خیلی مفید می بود.

آقای مزاری تصریح کرد که البته بحث ملت شدن باید بر اساس تفکر جهادی – و در محوریت اسلام- باشد چون ما قبل از اسلام و دین به هیچ شرایطی بر بحث ملت شدن تاکید نداریم و امروز تنها چیزی که ما را جمع می کند محوریت اسلام است.

رئیس عمومی مرکزفعالیت های فرهنگی اجتماعی در ادامه تاکید کرد که هم‌‏اکنون نیز ما ارتباطات فعال بین افراد، جریان ها و شخصیت ها را در تسریع روند ملت شدن و یکی شدن خیلی موثر می دانیم.

حسینی مزاری یاد آورد شد که به همین منظور تاکید ما بر برقراری و توسعه ارتباطات میان شخصیتها و جریانهای مختلف جهادی است.

وی افزود: تشکیلات مرکز تبیان نزدیک به ۲۵ سال است که به صورت جدی در صحنه حضور دارد و با وجود اینکه اصل کار ما فرهنگی است اما گرایش سیاسی دارد چون هیچ حرکتی در اسلام از سیاست دور نیست.

ازین رو این تشکیلات می تواند در کنار سایر جریانات جهادی برای ایجاد وحدت میان مردم و مقتدر ساختن کشور اثرگذار باشد. آقای مزاری خاطر نشان کرد که در انتخابات ریاست جمهوری گذشته نیز این تشکیلات از تیم داکتر عبدالله حمایت کرد و هرچند ما رضایت کامل از این تیم نداریم، اما حمایت ما حمایت استراتژیک است و تا آخر نیز حمایت ما ادامه خواهد داشت.

مردم افغانستان بدون درنظرداشت مسائل منطقه‌ای، مذهبی و لسانی با هم متحد شوند
در همین حال عبدالهادی ارغندیوال، رهبر حزب اسلامی ضمن خیر مقدم به آقای مزاری، با تاکید بر اتحاد مردم گفت که ما خواستار ملت شدن مردم افغانستان و سایر مسلمانان هستیم، چون تاریخ شاهد است که هرکسی که جز شعار ملت سر داده در نهایت نابود شده است.

آقای ارغندیوال افزود که مردم افغانستان باید به صورت واحد بدون در نظر داشت مسایل منطقوی، مذهبی و لسانی متحد شوند، چون هم‌‏اکنون جناح های مختلف به خاطر تحقق اهداف استراتژیک شان در میان مردم تفرقه می‏‌اندازند.

ارغندیوال افزود که دشمنان ما چنانچه بعد از پیروزی جهاد، مجاهدین را درگیر جنگ های داخلی ساختند هم‌‏اکنون نیز این شیوه را تا امروز به شکل های مختلف ادامه داده است.

امیدوارم با شما در یک صف جلو توطئه‌های دشمن را بگیریم
آقای ارغندیوال، خطاب به آقای مزاری ابراز امیدواری کرد که همچنان که با شما پیوند عقیدتی و فکری داریم امیدوار هستم که با شما ارتباط دوامدار و پایدار داشته باشیم و در یک صف جلو توطئه های دشمن را بگیریم.

رهبر حزب اسلامی همچنان در قسمتی از سخنان خود با اشاره به پروژه "توتاپ" گفت که متاسفانه بعضی ها سعی دارند تا به این پروژه ملی آهسته آهسته جنبه قومی داده شود در حالیکه این پروژه باید از نگاه تخنیکی دیده شود که برای افغانستان چه منفعتی می‌تواند داشته باشد.

ارغندیوال تاکید کرد که این حق مسلم مردم بامیان است که برق داشته باشند، اما بعضی از رهبران چون متوجه شدند که از ملت آهسته آهسته فاصله می گیرند، آن را جنبه قومی می‌دهند.

او یادآور شد که به هر صورت برق وارداتی مشکل دارد و ما طرفدار آن نیستیم.
آقای ارغندیوال اضافه کرد که به جای خرید برق از کشورهای همسایه باید روی منابع تولید برق کشور سرمایه گذاری صورت گیرد.

وی خاطر نشان کرد که هم‏‌اکنون منابع آبی افغانستان قدرت تولید ۲۳ هزار میگاوات برق را دارد در حالیکه نیاز مجموعی برق افغانستان حدود ۸ هزار میگاوات می باشد.

وزیر اسبق مالیه و اقتصاد افغانستان همچنان تصریح نمود که ما در عرصه تولید برق تنوع -گاز طبیعی، ذغال سنگ، لیتیم، باد و آفتاب- را در اختیار داریم و به جای خرید برق کشورهای بیرونی باید روی آنان کار صورت گیرد.

براساس گفته های او؛ اکثر مناطق افغانستان باد دوام دار دارد و ما می توانیم که از نیروی باد جهت تولید انرژی استفاده کنیم، همچنان در افغانستان از ۳۶۵ روز ۳۰۰ روز آفتابی دارد که این نیز یک منبع تولید انرژی آفتابی است.

ارغندیوال خاطر نشان کرد که اگر به عوض ۶۰۰ میلیون دالر سرمایه گذاری روی انتقال برق ۵۰۰ میلیون آن را در سروبی یا آب دره سرمایه گذاری می‌شد به مراتب برق قوی تر دایمی می داشتیم.

رهبر حزب اسلامی با بیان اینکه تنها سه کشور در جهان –چین، افغانستان و اکوادر- دارای لیتیم است گفت که حالا که جهان به سوی برقی شدن است لیتیم بیشتر از نفت ارزش دارد.

او تصریح کرد که مطالعات اولیه نشان می داد که لیتیم افغانستان از هلمند تا سرحد ایران وجود دارد، اما مطالعات دومی نشاندهنده این است که این معدن از دشت ناهور غزنی تا سرحد جمهوری اسلامی ایران می باشد.
ارغندیوال خاطر نشان کرد که فکر نکنیم که ما فقیر به دنیا آمدیم و فقیر هستیم، بلکه دشمنان، ما را فقیر نگهداشتند و ضرورت است که از این فقر بیرون شویم.
https://avapress.com/vdcaain6m49nu61.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما