تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۸ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۳۳
کد مطلب : 134988
دولت اراده‌ی جدی برای به محاکمه کشاندن ناقضان حقوق بشری و جرایم جنگی را ندارد

مسوولین نهادهای قضایی و حقوق بشری می گویند که دولت هیچ اراده ی برای به محاکمه کشاندن کسانی که در سال های گذشته به جرایم جنگی و ضد بشری مرتکب شدند، ندارد.

به گزارش خبرگزاری آوا، داوود علی نجفی، رییس سازمان انکشاف حقوق بشر افغانستان که در سمینار تحقیقی نهاد بازماندگان قربانیان جنگ که با همکاری کمیسیون مستقل حقوق بشر امروز ( ۵ شنبه) در کابل برگزار شده بود، گفت حکومت افغانستان در گذشته و حال نتوانسته که به پرونده های ناقضان حقوق بشری رسیدگی کند و اراده ای در این مورد ندارد.

او افزود که دولت افغانستان در آوردن صلح دایمی در کشور موفق نبوده و این مشکلات باعث شده که نهادهای مدنی و مردم از این ناحیه رنج ببرند.

وی افزود: حکومت افغانستان در سال ۲۰۰۳ میلادی شامل محکمه جزایی بین المللی شده است اما حکومت نخواسته کسانی که به جرایم جنگی و ضد بشری دست داشتند به محکمه جزایی بین المللی معرفی کند.

در همین حال، علی زاده، عضو مجلس نمایندگان گفت: بیشتر کسانی که در گذشته به جرایم جنگی و ضد بشری دست داشتن در حال حاضر شامل حکومت هستند که این خود ضعف حکومت را نشان می دهد.

به گفته وی، مشکل اساسی در حکومت وجود دارد عدم رسیدگی به پرونده های مجرمین جرایم جنگی است که حکومت بخاطر مسایل سیاسی نمی خواهد که این اسناد را افشا کند.

وی از برخی افراد در مجلس نمایندگان نیز شکایت کرد و گفت: در شورای ملی کشور افرادی هستند که نمی خواهند همچو اسنادهایی افشا شود و از کسانی که در گذشته ها مرتکب جرم شدند، حمایت می کنند.

این نماینده مجلس از دولت خواست و افزود: اگر دولت اراده ای برای افشا کردن این افراد و اسنادهاشان را ندارد باید به محکمه جزایی بین المللی بسپارد تا جرایم جنگی و ضد بشری این مجرمین افشا شود.

وی در پایان گفت: حکومت افغانستان در سال ۲۰۰۳ با محکمه بین المللی توافق نامه امضا کرده و باید بر اساس همان اسناد بین المللی بگذارند که محکمه بین المللی کارش را در افغانستان، اجرا کند.

در همین حال، خانواده های قربانیان جنگ از همچو نشست های و سمینارهای شکایت می کنند و می گویند که در همچو نهادهایی از بازماندگان قربانیان جنگ کسی وجود ندارد و این مراسمات هیچ وقت نتوانسته مشکل اساسی خانواده های شهدا و کسانی که فامیل های شان را در جنگ از دست دادند، حل کند.

گفتنی است که ۶۸ سال پیش، ۱۰ دسامبر به عنوان روز جهانی حقوق بشر نام گذاری شد و این مراسم به همین منظور در کابل دایر شده بود.

https://avapress.com/vdcaayn6a49neo1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما