تاریخ انتشار :پنجشنبه ۹ جدی ۱۳۸۹ ساعت ۱۵:۴۴
کد مطلب : 24483
مشاور رئیس جمهور: یک تعداد از رسانه های افغانستان، ازخارجی ها پول می گیرند و طبق خواسته های آن ها، فرهنگ زدایی می کنند
اینجا اروپا، امریکا، هند و بریتانیا نیست، بلکه افغانستان است، سرزمین اسلامی ی که به منظورحمایت ارزشهای دینی و حفاظت ازناموس، دوملیون شهید، هزاران معلول وپنج میلیون آواره داده است.
رسانه ها از ابزار مهم اطلاع رسانی، آموزش وپروش، هدایت، سرگرمی های سالم و... در جامعه می باشند، اما درافغانستان باوجود تعدد رسانه های تصویری، صوتی و چاپی، دست های پنهانی درعقب آن ها کار می کنند تا تعدادی از آنان را برخلاف ارزشها و در راستای انحرافات اخلاقی وترویج فرهنگ بیگانه سازمان دهند.
عبدالسلام، باشنده دهمزنگ شهر کابل می گوید: فیلم ها مبتذل هندی و غربی که ازطریق تعداد زیادی از رسانه ها پخش می شوند، کانون گرم خانواده ها را ازهم گسیخته و درعوض نفاق، بی بند باری، طلاق ، فرار از منزل و ده ها مصیبت و ضد ارزش دیگررا به وجود آورده اند.
وی افزود: در زمان های گذشته، مردم بسیار با انسانیت ومهربانی، احترام متقابل و شفقت درکنار هم زندگی می کردند و لقمه نانی که به دست می آوردند باهم روی یک سفره با دنیایی ازصمیمیت می خوردند.
عبدالسلام گفت: تعدادی زیادی از رسانه های تصویری در کشور، متاسفانه مردم را تشویق به تماشای سریال های بی مفهوم کرده، طوری که دخترها علیه مادران و پسرها علیه پدران ازنیرنگ استفاده می کنند.
به گفته وی، این تعداد ازرسانه ها برخلاف دستورات اسلامی وعنعنات مردم، فیلم های نیمه عریانی را به نمایش می گذارند که گویا درغرب هستیم.
وی خاطرنشان کرد: اینجا اروپا، امریکا، هند و بریتانیا نیست، بلکه افغانستان است، سرزمین اسلامی ی که به منظورحمایت ارزشهای دینی و حفاظت ازناموس، دوملیون شهید، هزاران معلول وپنج میلیون آواره داده است.
ذبیح الله باشنده ولایت پروان می گوید: تعدادی از این رسانه ها، قوانین نافذه کشور را زیرپا می کنند، زیرا درعقب آن ها دستان اجانب پنهان شده و می خواهند با ازرش های مردم افغانستان مقابله کنند.
وی افزود: رسانه ها دراکثرممالک جهان باعث تحول مثبت درجامعه می شوند ولی متاسفانه برعکس، درکشورما رسانه ها نقش منفی را بیشتر بازی می کنند.
به گفته وی: وزارت اطلاعات و فرهنگ، تعداد رسانه هایی که برخلاف قوانین اسلامی نشرات داشتند، جریمه نقدی وحتی یکی از تلویزیون های فاسد را مسدود کرد ولی دوباره فعالیت خود را ازسرگرفته است.
صفدر، باشنده ولایت بامیان می گوید: رسانه ها دارای پیامد های مثبت ومنفی هستند ولی در شرایط کنونی افغانستان دسته ای از رسانه های موجود، دربخش مسایل دینی، فرهنگی وسیاسی، آگاهی عمومی را بالا برده اند اما برخی دیگر از رسانه ها در قسمت برنامه های شان، در جهت ترویج انحرافات، مانند آوازخوانی، رقص، قماربازی، شهوت رانی، بی حجابی، بی حیایی وده ها مشکلات دیگر نقش چشمگیر دارند.
وی افزود: تعدادی زیاد از رسانه ها برنامه های سالم و قابل دیدن را ندارند به همین سبب بیننده آنها روزبه روز کمتر می شود.
به گفته وی: اگر شعار مبارزه با تروریزم و تامین امنیت وثبات درافغانستان راست است، بهتر بود کشورهای خارجی به جای این همه
رسانه در افغانستان، کارخانه های صنعتی ویا دیگر مراکز تولیدی ایجاد می کردند تا افراد بی کارصاحب کار می شدند و مشکلات بیکاری، فقر وتنگدستی که یکی از عوامل نا امنی و بی ثباتی است، ازبین می رفت.
وی تصریح کرد: درکشوری که تعداد نفوس آن به 30میلیون نفرمی رسد، 23 شبکه تلویزیونی وبیش از صد رادیو و بیش از600 روزنامه وهفته نامه و ماهنامه و فصلنامه، فعالیت دارند، این درحالی است که ده در صد آن ها هم قابل اعتماد نزد مردم نیستند.
سید عبد الاحد، باشنده ولایت لوگرمی گوید: رسانه ها به جایی که مطالب درست به مردم بیاموزند برعکس عمل می کنند و بسیار کم، برنامه های سالم و دیدنی در تلویزیون ها دیده می شود.
وی افزود: خانه های ما به سینما های هندی، غربی وامریکایی تبدیل شده اند. دختران به شیوه هندی وغربی لباس می پوشند و غذا می خورند. هنوزفیلم درسینمای هندوستان به نمایش گذاشته نمی شود که درتلویزیون های افغانستان به نشر می رسند.
به گفته وی، دولت اسلامی افغانستان، براساس احکام وشریعت اسلامی تهداب گذاری شده است، پس چرا جلو این همه بی بندوباری ها در این کشور گرفته نمی شود؟
داکتر عصمت الهی، استاد دانشگاه کابل و مشاور رییس جمهوردربخش ارتباطات می گوید: مردم ما ازتعداد زیاد رسانه ها شکایت دارند، شکایت آن ها بجا است، چرا که تعدادی از رسانه ها، فرهنگ ملی، اسلامی وعنعنات پسندیده مردم افغانستان را رعایت نمی کنند.
به گفته وی: درقسمت آسیب شناسی قضیه باید گفت که رسانه های ما، علمی و مسلکی نیستند. زیرا تئوری های عملی رسانه یی را نمی دانند که براساس کدام تئوری عمل کنند. یکی از تئوری ها، مخاطبان است که برای انسان ها می آموزاند تاچگونه بامخاطبانش رفتار کند.
وی گفت: رسانه ای که می خواهد دریک جامعه اطلاع رسانی کند باید بداند که مردم چه تفکر دارند؟ کدام ارزش ها درجامعه حاکم است؟ خواست ها و نیازمندی های مردم این جامعه چیست؟
وی افزود: رسانه های خارجی در کشورشان براساس نیازجامعه خود برنامه دارند وبه خواسته ها ومشکلات مردم توجه دارند اما در افغانستان برعکس است.
به گفته عصمت الهی، یک تعداد از رسانه های افغانستان، ازخارجی ها پول می گیرند و طبق خواسته های آن ها، فرهنگ زدایی می کنند، تمام ارزشهای ملی وا سلامی مردم را زیرپا کرده اند، برنامه هایی را پخش می کنند که با افکارعمومی وازرش های اسلامی جامعه ما در تضاد اند.
وی خاطرنشان کرد: رسانه ها باید به وظیفه اصلی خود عمل کنند که هما نا اطلاع رسانی دقیق اسلامی، طرح و برنامه های آموزشی برای رشد وتعالی جامعه، هدایت و رهبری جامعه به سوی رستگاری، سعادت دنیا و آخرت، ایجاد سرگرمی های مطلوب و مفید می باشند.
وی خاطرنشان ساخت: متاسفانه تعدادی رسانه ها، فرهنگ ملی واسلامی جامعه ما را مد نظر ندارند و براساس یک سلسله تعاملات سری وپنهانی به دور ازمنافع ملی افغانستان حرکت می کنند.
به گفته وی: دولت، نظام آزاد رسانه ای را امضا کرده تا آزادی بیان در افغانستان رعایت گردد اما تعداد زیادی از رسانه ها حد وحدود آزادی بیان را رعایت نمی کنند.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) – کابل – سرویس فرهنگی
https://avapress.com/vdcaeynu.49nya15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما