تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۷ سرطان ۱۳۹۴ ساعت ۲۲:۳۷
کد مطلب : 114151
انتقاد فعالان مدنی و شهروندان مزارشریف از متوقف شدن فعالیت دانشگاه های شبانه دولتی
شماری از فعالان مدنی و شهروندان ولایت بلخ از تصمیم تازه وزارت تحصیلات عالی کشور مبنی بر مسدود ساختن بخش شبانه دانشگاه های کشور انتقاد کردند.
به گزارش آوا، برخی از دانشجویان در حالیکه ظرفیت پذیرش دانشگاه های دولتی را از چالش های جدی فراروی داوطلبان می دانند می گویند که با توجه به شرایط اقتصادی فعلی کشور، تحصیل برای همه در دانشگاه های خصوصی دشوار است.
وزارت تحصیلات عالی کشور به تازگی اعلام کرده که به دلیل نبود بودجه کافی، فعالیت بخش شبانه دانشگاه های دولتی کشور را متوقف کرده است.
احسان الله؛ یک تن از فعالین مدنی بلخ می گوید: کسانی که از طرف روز به دنبال بر آورده ساختن نفقه خانواده شان بودند از طرف شب درس می خواندند تا بتوانند سویه علمی خود را بالا ببرند و این یک فرصت خوب برای آنان بود.
وی افزود که توقف این روند آموزشی برای جوانان خسارتی جبران ناپذیر را در پی خواهد داشت.
منصوره؛ یکی دیگر از این فعالان مدنی می گوید که این طرح جفای بسیار بزرگی در حق کسانی می باشد که با دادن فیس ناچیز می توانستند شبانه درس بخوانند و با این تصمیم مجبور به ترک تحصیل می شوند چرا که فیس دانشگاه های خصوصی بسیار زیاد است و یک کارمند عادی دولت توانایی پرداخت آن را ندارد.
احمد جاوید؛ یک تن از متعلمین صنف دوازدهم می گوید که پذیرش پایین دانشگاه های دولتی روزانه از چالش های عمده فراروی داوطلبین می باشد و در صورتی که دانشگاه های شبانه نیز مسدود شوند جوانان با مشکلات زیادی روبرو می شوند.
این جوانان از حکومت می خواهند تا این فرصت را از آنان نگرفته و فعالیت دانشگاه های شبانه در کشور از سر گرفته شود و همچنان مسئولین تلاش بکنند تا ظرفیت پذیرش دانشگاه های روزانه را نیز افزایش بدهند.
سالانه پس از سپری شدن امتحان کانکور و حضور سیل آسای جوانان، شمار کمی از آنها به موسسات تحصیلات عالی و تعدادی به موسسات نیمه عالی کشور راه پیدا می کنند و برای تعداد زیادی از این داوطلبین ظرفیت پذیرش وجود ندارد.
دانشگاه های شبانه از مدت ۴ سال بدینسو در کشور آغاز به فعالیت کرده بود که فرصت مناسبی برای کارمندان دولت و افرادی که از طرف روز مصروف انجام وظیفه بودند و از طرف شب در دانشگاه درس می خواندند ایجاد کرده بود.
این در حالیست که همه ساله وزارت تحصیلات عالی کشور نمی تواند بیش تر از پنجاه فیصد بودجه اختصاصی اش را مصرف کند و این بودجه دوباره به خزانه دولت بازگردانده می شود با این وجود دانشگاه های کشور به دلیل نبود بودجه کافی با مشکلات زیادی روبرو هستند.
https://avapress.com/vdcamyn6649n661.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما