تاریخ انتشار :جمعه ۲۹ حمل ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۳۵
کد مطلب : 89789
اختلافات فقهی نباید سبب فرو پاشی صفوف مسلمین شود
داکتر ایاز نیازی امام جمعه مسجد جامع وزیر محمد اکبر خان کابل در خطبه های نماز جمعه این هفته گفت که اختلافات فقهی نباید سبب فرو پاشی صفوف مسلمین شود. اختلاف بین انسان ها، اختلاف شب و روز و سایر مخلوقات باعث شقاق نیست، بلکه باعث نظم کائنات است.
به گفته این عالم دینی، خداوند در سوره بقره و آل عمران خطاب به پیامبرش می گوید در اختلاف شب و روز، آیات و نشانه هایی از قدرت خداوند وجود دارد.
خطیب جمعه مسجد وزیراکبرخان گفت: این خطاب قرآن به صاحبان عقل است که عقل شان سبب وصول به حق می شود، کسانی که عقل و علم دارند؛ میدانند که اختلافات سبب بقای نظم در کائنات است.
نیازی گفت: اختلاف دو قسم است. یکی محسوس که با چشم دیده می شود و قرآن نیز به آن اشاره می کند که از آن جمله اختلاف شب و روز است که خداوند آنرا به حیث نعمت معرفی کرده است.
به باور وی، اگر خداوند تنها مرد یا زن را خلق می کرد، نسل بشر با این کثرت و وسعت امروزی وجود نداشت.
این عالم دینی افزود: اختلاف جنسیتی بین زن و مرد برای منفعت انسان ها است همچنان که خداوند منفعت اختلاف شب و روز را بیان می کند و می گوید: شب را برای شما لباس و بستر راحتی قرار دادم و خواب را در شب مایه راحتی شما قرار دادم.
به گفته نیازی، خواب یکی از بزرگترین نعمت های خداوند است که اگر نبود زندگی برای انسان ممکن نبود.
به عقیده امام جمعه کابل، اگر انسان با کم خوابی مواجه می شود، به مرض های گوناگون مبتلا می شود، برای درمان کم خوابی معمولا داکتران مسکن تجویز می کنند که نه تنها خواب طبیعی را به انسان نمی دهد، بلکه عوارض جانبی هم ایجاد می کند.
این استاد دانشگاه کابل علاوه کرد: خداوند در جای دیگر گفته است؛ اگر برای همیشه شب می بود، غیر از خداوند چه کسی قدرت داشت که روشنی را بیاورد.
به گفته نیازی، اختلاف در اشیای محسوس مانند دو فرزند که از یک پدر و مادر هستند، اما شبیه هم نیستند یا در یک زمین هزاران نوع گیاه و درخت با میوه های مختلف، از یک آب آبیاری می شوند، اما در رنگ، بو و مزه با همدیگر تفاوت دارند، دیده می شود. 
او گفت: همه اینها روی هم رفته بیانگر قدرت خداوند است، نه اختلاف و شقاق و ضدیتی که اخلال در نظم طبیعت ایجاد کند. 
به گفته این عالم دینی، انسان ها از نظر رنگ و شمایل یکی نیستند و نباید این امر باعث پراکندگی جامعه شود. همچنین قوم، نژاد، سمت و سو نیز نباید باعث اختلاف شود، بلکه همه این ها از زیبایی های خلقت است.
خداوند در قر آن کریم می گوید: من شما را شعبه، شعبه و قبیله، قبیله قرار دادم تا همدیگر را بشناسید. البته این معیار برتری شما نیست، بلکه ملاک برتری انسان بر دیگری، تنها تقوی است. 
داکتر نیازی تصریح کرد: اختلافات باطنی عبارت از طرز تفکر انسان است. این اختلاف نیز به دو بخش عمده تقسیم می شود، یکی در اصول و دیگر در فروع. به گفته وی، بشر با تمام اختلافات در طرز فکر و عقیده، در عین حال با هم یک وجه مشترک دارند و آن انسان بودن است. بنابراین از لحاظ عقل و منطق، اختلافات عقیدتی نباید باعث اختلاف و پراکندگی انسان ها شود، بلکه در یک فضای مسالمت آمیز باید زندگی را پیش برد.
به گفته نیازی، اگر چه در اختلاف بین حق و باطل، کفر و ایمان مجال وحدت وجود ندارد، اگر مسلمان گامی از دایره اسلام فراتر گزارد، مسلمان بودنش زیر سوال می رود. اما در عین حال از دیدگاه دین مبین اسلام یک مسلمان با غیر مسلمان در یک منطقه و محیط و در همسایگی هم می تواند زندگی کند. زیرا اسلام در قلمرو خود اجازه می دهد که یک غیر مسلمان با مسلمان رابطه خوب داشته باشد.
به گفته وی، اختلافات در چوکات اسلام و بین مسلمانان که مشترکات زیادی با هم دارند، صرف در فروعات است و این امر نباید باعث از هم پاشیدن صفوف مسلمانان گردد.
او تصریح کرد: امروز متاسفانه در برخی کشورها، مسلمانان در برابر هم کیشان خود به دلیل اختلافات فقهی و مذهبی، در جنگ هستند و حتی یکدیگر را مشرک میدانند. در حالی که خداوند مسلمانان را راهنمایی کرده و گفته وقتی که بین خود اختلاف کردید به قرآن و سنت مراجعه کنید، زیرا این کار سبب می شود که صفوف شما از هم نپاشد.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcao0na.49noa15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

با اطاعت از فرمایشات دین مبین اسلام باید اختلافات را حل کرد.