تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۵ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۷
کد مطلب : 98879
سوء تغذیه در افغانستان همچنان قربانی می گیرد
آمر دپارتمنت وزارت صحت عامه گفت: از هر یک هزار طفل تازه متولد شده ۹۱ تای آن و از هر هزار طفل زیر پنج سال پنج تای آن بر اثر سوء تغذیه فوت می کنند.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) کنفرانس علمی یکروزه تحت عنوان( سوء تغذیه اطفال وظیفه هر افغان است) مشترکاً، از سوی یونیسف و موسسه تحصیلات عالی ملی در هوتل انتر کانتنینتال کابل برگزار شد.
در این کنفرانس علمی، پیرامون سوء تغذیه که چندی پیش از سوی وزارت صحت عامه افغانستان منتشر گردیده بود بحث و تبادل نظر صورت گرفت و برای بهبود وضعیت تغذیه اطفال در کشور، راهکارهای مناسب پیشنهاد گردید.
فیض الله کاکر؛ مشاور صحی ریاست جمهوری که در این کنفرانس صحبت می کرد، گفت: برای جلوگیری از سوء تغذیه اطفال در قدم اول لازم است که با زنان در زمان بارداری تعامل صحی مادی و روانی از سوی خانواده ها صورت گیرد.
به گفته ی این مقام دولتی، افسردگی و فشار روحی و همچنین عدم غذای کافی در زمان بارداری سبب می شود که طفل در رحم مادر درست رشد نکند و در آینده ی او نیز اثر سوء داشته باشد.
به گفته کاکر پس از به دنیا آمدن طفل تا سه سال باید برای او مواد مغذی لازم داده شود، درغیر این صورت مواد کافی به مغز او نرسیده و در نتیجه ضعیف و کم استعداد بار می آید.
آقای کاکر افزود: با بهتر شدن وضعیت زراعت، افزایش تعداد شفاخانه ها و کلنیک ها و همچنین دادن معلومات از سوی شفاخانه ها برای خانواده ها، وضعیت اطفال از نگاه تغذیه نسبت به ۱۳ سال گذشته رو به بهبود است.
در همین حال بشیرحمید آمر دپارتمنت وزارت صحت عامه گفت: در سال ۱۳۹۳ از ۳۴ ولایت افغانستان ۱۰۲۰ منطقه ی کشور سروی صورت گرفته است که ۲۲ هزار طفل شامل این سروی بوده است.
به گفته بشیر: طبق معلومات از سروی اخیر از هر هزار طفل تازه متولد ۹۱ تای آن و از هر هزار طفل زیر پنج سال پنج تای آن به اثر سوء تغذیه فوت می کنند.
این مسوول وزارت صحت عامه اظهار داشت بر اثر عدم دسترسی به محیط صحی، کم توجهی به مراقبت از مادران باردار و نبود غذای کافی برای طفل و مادر، امروز ۲۵ درصد اطفال کم وزن، ۴۰.۹ درصد به کوتاهی قد، ۶.۵ در صد به لاغری، و ۵.۴ در صد به مرض چاقی مبتلا هستند که یک وضعیت نگران کننده است.
اکهیل اییر؛ نماینده یونیسف در افغانستان نیز گفت: همکاری مشترک ما برای اطلاع رسانی درباره سوء تغذیه اطفال و یافتن راه حل های مبتکرانه برای رفع چالش هایی که اطفال و آینده این کشور با آن رو برو هستند یک امر مهم و حیاتی است.
به گفته آقای اییر، استادان دانشگاها اعضای تاثیر گذار و متخصص اند و می توانند نقش اساسی را در رفع مشکلات موجود فرا راه اطفال ایفا کنند و همچنین محصلین برای مقابله با چالش ها از انرژی، انگیزه، و ابتکار خوب در این زمینه برخوردارند بنابراین می توانند برای رفع این معضل کمک کنند.
داکتر محمد هارون سیلاب رییس موسسه تحصیلات عالی ملی نیز گفت مبارزه با سوء تغذیه وظیفه هر افغان است.
به گفته او ما میتوانیم با همکاری هم درباره مشکلات موجود اطلاع رسانی کرده و راه حل های تازه ای را پیدا نماییم.
https://avapress.com/vdcaoano.49na015kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما