تاریخ انتشار :دوشنبه ۶ دلو ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۰۵
کد مطلب : 105999
اینجا کابل است، صدای پولیس!
وزارت داخله افغانستان برای نخستین بار یک ایستگاه رادیویی زیر نام 'پولیس' راه اندازی کرده که هدف از ایجاد آن "تامین رابطه میان پولیس و مردم" خوانده شده است.

صدیق صدیقی؛ سخنگوی وزارت داخله می ‌گوید که قرار است به شمول وزیر امور داخله، مقامات پولیس از طریق این ایستگاه به پرسش های مردم پاسخ بگویند.
در حال حاضر امواج این رادیو تنها در پایتخت و ولایت های همجوار آن قابل دریافت است و مسؤولان پولیس گفته اند که در آینده برنامه ‌های این رادیو در سراسر کشور قابل دسترسی خواهد بود.
آقای صدیقی گفت که در برنامه‌ های این رادیو که از ساعت هفت صبح تا چهار عصر پخش می‌ شود، روی مسایل امنیتی، اجتماعی و شنیدن دیدگاه ‌های مردم تمرکز خواهد شد.
ساخت این ایستگاه نزدیک به سه میلیون افغانی هزینه برداشته که از بودجه وزارت امور داخله تامین شده است.

ایجاد رادیو صدای پولیس از آن اقداماتی است که انتظار می رفت سال ها پیش از این باید انجام می شد، اما بنا به هر دلیلی این کار در سال های گذشته انجام نشد.
واقعیت این است که یکی از اصلی ترین مسایلی که به نظر می رسد اندکی بیش از حد معمول، مورد بی توجهی قرار گرفته اهمیت ارتباط نیروها و نهادهای امنیتی با مردم است.
در کشوری که دولت و نیروهای امنیتی برای برقراری امنیت و مبارزه با ناامنی، نیازمند برقراری روابط نزدیک و تنگاتنگی با مردم و اقشار مختلف اجتماعی است، این سهل انگاری بدون تردید نمی تواند معنایی جز کم اهمیت شمردن نقش مردم در تامین امنیت داشته باشد.
گزارش های فراوانی وجود دارد که نشان می دهد که یکی از عوامل و دلایل اصلی ناامنی در کشور، نفوذ تروریست ها و عناصر ضد امنیت و ثبات در مناطق روستایی و در میان مردم است.
دشمن در مناطق مسکونی دارای پایگاه و پرچم مستقر و رسمی نیست؛ بلکه از خانه های مسکونی به عنوان سنگر و پایگاه استفاده می کند و در آنجا برنامه ریزی می کند.
این به معنای آن است که برای غلبه بر این تاکتیک می بایست مردمی را که یا خودخواسته به دشمن پناه می دهند و با آن همکاری می کنند و یا تحت هر شرایطی وادار به این همکاری می شوند به دولت و نیروهای امنیتی نزدیک کرد.
این کار تاکنون صورت نگرفته است.

رادیو صدای پولیس ممکن است مستقیما چنین وظیفه ای نداشته باشد؛ اما بدون تردید به تحقق این هدف مهم کمک می کند.
ایجاد این رادیو به مردم امکان می دهد؛ تا انتظارات و انتقادات خود از عملکرد نیروهای امنیتی را با دولت در میان بگذارند. این رادیو همچنین برنامه های دولت و نیروهای امنیتی برای مردم را به گوش مخاطبان خود خواهد رساند و از آنها خواهد خواست برای بهبود این برنامه ها نظرات خود را ارائه کنند.
به این ترتیب، یک مشارکت دوطرفه شکل می گیرد و رابطه یکطرفه نیروهای امنیتی-مردم دیگر پایان می یابد.

استراتژیست ها و برنامه ریزان امنیتی ما هم می توانند با استفاده از نظرات مردم، به نیازهای آنها پی ببرند، چالش ها را شناسایی کنند و بر پایه این یافته ها، برنامه ها و راهبردهایی را تدوین کنند که یکی از اطرافی که در طرح و تدوین آن نقش داشته خود مردم بوده که از طریق رادیو صدای پولیس در این روند شرکت کرده اند.
کارکرد مهم دیگر این رادیو، ایجاد تریبیونی برای انتقاد از عملکرد نیروهای امنیتی است. در گذشته شکایت های فراوانی از نحوه تعامل پولیس با مردم، وجود فساد، سهل انگاری در وظیفه، نقض حقوق شهروندی مردم و بی توجهی به امنیت آنها از سوی برخی رسانه ها منتشر شده است. این رادیو به مردم امکان می دهد؛ تا در صورت مشاهده هرگونه نارسایی در عملکرد نیروی پولیس آن را به اطلاع مقامات برسانند.
البته اگر این رادیو فراتر از نیروهای پولیس، به همه نیروهای مسلح اختصاص می یافت بدون شک، دایره کارکرد و تاثیرگذاری آن نیز وسیع تر می شد.
در هر حال، این کارکرد موجب خواهد شد؛ تا فساد، سوء مدیریت و سوء استفاده از وظیفه –البته اگر وجود داشته باشد- در نیروهای امنیتی و پولیس کاهش یابد و مهم تر از همه اینکه مردم واقعا احساس می کنند که پولیس متعلق به آنها است و آنها متعلق به نیروهای امنیتی و هریک از شهروندان خود یک پولیس است.
https://avapress.com/vdcaomn6o49nwo1.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما