تاریخ انتشار :جمعه ۲۸ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۴۴
کد مطلب : 104143
کابینه تازه متولد می شود
محمد محقق؛ معاون دوم ریاست اجرایی، با رد هرگونه اختلاف نظر درباره‌ تشکیل کابینه گفته است، توافق روی تقسیم کابینه نهایی شده است.
آقای محقق تاکید کرده هیچ اختلافی میان رییس‌جمهور و رییس‌اجرایی درباره‌ تشکیل کابینه وجود ندارد و نام‌های اعضای کابینه هفته‌ پیش رو مشخص خواهد شد.
این در حالی است که از دید صاحب نظران، ظاهرا اختلافات میان تیم‌ های رییس جمهور و رییس اجرایی مانع از ساختن کابینه شده است. به باور آگاهان، کارها در نهادهای دولتی به علت سرپرست بودن کابینه به خوبی به پیش نمی ‌رود.
پیشتر داکتر عبدالله؛ رییس اجرایی نیز در ابراز نظری مشابه، وجود اختلاف در این خصوص را مردود دانسته و تاکید کرده بود که کابینه زودتر از موعد چهارهفته ای مشخص شده از سوی رییس جمهور، اعلام خواهد شد.
آقای عبدالله خاطرنشان کرده بود که تمامی اعضای کابینه یکجا معرفی خواهند شد؛ اما وزرای امنیتی زودتر به کار آغاز خواهند کرد.
این اظهار نظرها بدون شک، از حجم نگرانی های موجود در این خصوص می کاهد و امیدها نسبت به تولد کابینه تازه را افزایش خواهد داد.
اگر داستان کابینه به سر آید و دولت وحدت ملی با تشکیل کابینه واقعا شکل بگیرد، امید به حل مشکلات و مهار بحران های کنونی نیز افزایش خواهد یافت.
ناظران می گویند که ابراز اطمینان سران تیم وابسته به داکتر عبدالله در این خصوص، به رغم سکوت و گاه اظهار نظرهای ناامیدکننده برخی مهره های تیم اشرف غنی نشان دهنده آن است که خواسته های اصلی تیم آقای عبدالله در این زمینه احتمالا برآورده شده و مهره های مورد نظر این تیم در سمت های مطلوب آن، جابجا شده اند و کابینه ای که قرار است این هفته به مجلس نمایندگان معرفی شود، سهم برابر هردو تیم تشکیل دهنده حکومت را در بر خواهد داشت.
با اینهمه برای مردم و ناظران مسایل سیاسی، امنیتی، اجتماعی و اقتصادی افغانستان، اینکه کدامیک از تیم ها سهم بیشتری در تشکیل کابینه خواهند داشت، هیچ اهمیتی ندارد؛ زیرا وضعیت کنونی کشور عمیقا نگران کننده است و شمار زیادی از کارشناسان باور دارند که این وضعیت، ناشی از سر درگمی، بن بست و ابهام نسبت به تشکیل کابینه و آینده حکومت وحدت ملی است.
۸۰ روز از تشکیل حکومت موجود می گذرد؛ اما وزارتخانه های دولت از سوی معاونان وزرای باقیمانده از دولت کرزی، اداره می شود. این برای کشوری که در بسیاری از زمینه ها نیاز به تجدید نظر و ایجاد راهبردهای تازه، پالیسی های جدید و برنامه های مدرن و عملی دارد، بسیار آسیب زا و عمیقا ویرانگر است.
برای مردمی که پس از نزدیک به شش ماه بحران و بن بست انتخاباتی، انتظار داشتند حکومت وحدت ملی، آغازگر راه و رسمی متفاوت نسبت به دوره کرزی باشد، این بدون شک، بسیار ناامیدکننده بود که وزارتخانه های دوره کرزی همچنان توسط مهره های سوخته و فاسدی اداره می شد که هیچ کارنامه قابل دفاع در گذشته و برنامه قابل اطمینان برای آینده ندارند.
اعلام کابینه تازه دست کم به این وضعیت مأیوس کننده پایان می دهد.
موضوع مهم دیگری که از رهگذر تعیین کابینه اهمیت پیدا خواهد کرد، چشم انداز آینده حکومت وحدت ملی است؛ حکومتی که کارگزاران و تشکیل دهندگان آن مدعی اند پایدار و شکست ناپذیر خواهد بود؛ اما بن بست طولانی در تشکیل کابینه، به رغم این ابراز اطمینان ها، امید مردم نسبت به آینده این حکومت را به شدت کمرنگ کرده است.
به این ترتیب، اگر کابینه واقعا معرفی شود و با گذر از سد مجلس نمایندگان، وزارتخانه ها از سرپرست های سوخته و ناکارآمد به عناصر فعال، با برنامه و جدید سپرده شود، آنگاه حکومت وحدت ملی پا به پای توافقنامه سیاسی، خواهد توانست گام های مهم دیگری را در راستای عملیاتی سازی مفاد این توافقنامه بردارد.
اصلاح سیستم انتخاباتی، زمینه سازی برای تعدیل قانون اساسی، عملی کردن وعده هایی که دو تیم در جریان کمپاین های انتخاباتی شان به مردم داده بودند، مبارزه با فساد و همچنین بهبود و به سامان کردن اوضاع آشفته و نابسامان امنیتی و اقتصادی کشور، از مهم ترین موضوعاتی است که همگی پشت سد سدید کابینه، با مانع مواجه شده اند و انتظار می رود با تشکیل کابینه، سران حکومت وحدت ملی، گام های سریع و عملی را در این جهت بردارند؛ تا امید مردم به آینده احیا شود و نقشه راه افغانستان طی دست کم ۵ سال پیش رو به درستی و به گونه شفاف، ترسیم شود.




منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - سرویس تحلیل و پژوهش اخبار
https://avapress.com/vdcayyn6e49nw61.k5k4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما