تاریخ انتشار :پنجشنبه ۴ ثور ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۵۳
کد مطلب : 90256
رییس موسسات تحصیلات عالی خصوصی:

بین دانشگاهای خصوصی و دولتی تمایزی وجود ندارد

بین دانشگاهای خصوصی و دولتی تمایزی وجود ندارد
یکی از دستاورد های نظام جدید کشور، توسعه آموزش عالی و ایجاد دانشگاه های خصوصی و موسسات تحصیلات عالی متعدد در کشور است.
با وجود رشد کمّی دانشگاههای خصوصی، گفته می شود این دانشگاه ها، عمدتاً جنبه تجارتی داشته و بیش از آنکه به نفع نظام آموزشی کشور و دانشجویان باشد، به نفع مالکین این موسسات می باشد.
برخی از دانشجویان این موسسات نیز از این نگران اند که آیا مدارک فراغت از این موسسات اعتبار دولتی دارند و یا خیر؟
در همین حال، مسعود ترشت وال رییس موسسات خصوصی علم را سرلوحه زندگی جوانان برای آینده می داند و تاکید دارد که هر کس، در هر موسسه تحصیلات عالی، تحصیل را ادامه دهد به هیچ وجه ضرر نخواهد کرد. 
آقای ترشت وال، در جمع فارغین موسسه تحصیلات عالی دعوت در رابطه با اعتبار مدارک موسسات تحصیلات عالی خصوصی گفت: بر اساس قانون اساسی کشور هیچ تمایزی بین مدارک موسسات تحصیلات عالی و نهادهای دولتی وجود ندارد و اگر این تمایز دیده شده، بدون استثنا تعصب به شمار آمده و برخورد خواهد شد.
وی همچنین اضافه کرد که حتی دانشجویانی که از این موسسات به نمرات کادر فارغ شوند می توانند در نهادهای علمی دولتی نیز شامل کادر شوند.
به عقیده ریس موسسات تحصیلات عالی خصوصی هیچ کشوری به انکشاف علمی و سیاسی نمی رسد، مگر با اشتراک نهادهای خصوصی با نهادهای دولتی.
وی خاطرنشان ساخت: اگر از آدرس نهادهای علمی سو استفاده صورت گیرد، در آن صورت تهدید و چالش به شمار می آید.
او همچنین افزود بر ما جوانان واجب است تا بیشتر از هر وقت دیگر توسط فراگیری علم، سیاسی باشیم و نسبت به سرنوشت کشور و جامعه احساس مسئولیت نماییم و در امر مبارزه با تمامی نابرابری ها بایستیم و این مسئولیت جوانان است تا در پرتو محیط های علمی در انکشاف کشور هزینه نمایند.
آقای ترشت وال تاکید کرد: هدف مقدس وسیله مقدس می خواهد، ترویج فرهنگ های اسلامی بالاترین هدف می باشد و توسعه و انکشاف آن مهمترین آرمان است که تنها راه رسیدن به آن دانش می باشد.
گفته می شود در حال حاضر ۳۴ دانشگاه دولتی و ۸۲ موسسه یا دانشگاه خصوصی در کشور فعال هستند که حدود ۳۵۰ هزار دانشجو در کشور مصروف به تحصیل هستند.
مریم بهار، دانشجوی یکی از دانشگاه های خصوصی، از رشد و ایجاد دانشگاه های خصوصی در کشور اظهار خرسندی کرده می گوید: با ایجاد دانشگاه های خصوصی در کشور زمینه تحصیل برای کسانی هم که بنابر دلایلی از تحصیلات عالی باز مانده اند شکوفا شده است.
وی می گوید: اگر تا حدی کارکردهای دانشگاه های خصوصی از سوی وزارت تحصیلات عالی نظارت شودف وضعیت تدریس در این موسسات از این هم بهتر شده و کادرهایی که از این دانشگاه ها فارغ می شوند، سهم بارزی را در باز سازی کشور ایفا خواهند نمود.
همچنین حفیظ کاوش دانشجوی رشته کمپیوتر ساینس دانشگاه خاتم النبین بر این عقیده است که کیفیت تدریس در دانشگاه های خصوصی به علت وجود امکانات بیشتر، نسبت به نهادهای علمی دولتی بهتر می باشد.






منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcb05b9.rhbgspiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما