تاریخ انتشار :يکشنبه ۴ عقرب ۱۳۹۳ ساعت ۱۴:۰۰
کد مطلب : 101066
افزایش امنیت سایبری و مخابراتی افغانستان با استفاده از سیستم های پیشرفته
اداره "اترا" با استفاده از سیستم های پیشرفته، خدمات انترنتی و مخابراتی را کنترول و جلو شنود غیر قانونی مکالمات شهروندان را خواهد گرفت. ریاست مصئونیت سایبری وزارت مخابرات نیز برای تقویت امنیت ارتباطات کاربران تلاش می کند.
به گزارش آوا، در پی شنود گسترده مکالمات تیلفونی و ارتباطات انترنتی توسط سازمان امنیت ملی ایالات متحده امریکا، اعتراضات زیادی از سوی مردم و مقامات افغانستان شکل گرفت.
اداره تنظیم خدمات مخابراتی افغانستان "اترا" می گوید که با استفاده از هشت سیستم "درایوتست" خدمات مخابراتی و انترنتی را در کشور کنترول می کند.
خیرمحمد فیضی، معاون اداره تنظیم خدمات مخابراتی افغانستان از تلاش ها برای توسعه حکومتداری الکترونیک در افغانستان خبر داد و گفت: لازم است، برای امنیت سایبری و حفظ داده های شهروندان و اسناد، تدابیر بیشتری در نظر گرفته شود.
معاون اداره تنظیم خدمات مخابراتی افغانستان گفت که در وزارت مخابرات کشور معینیت "آی تی" وجود دارد که در تحت اداره "ریاست مصئونیت سایبر" فعالیت می کند.
وی افزود: این اداره تمام موضوعات را تعقیب می کند، چه هکینگ باشد و یا ویروس ها و اسپم و فیشینگ، یا مواردی که باعث اخلال و اذیت در سیستم شود.
فیضی گفت: کاربران انترنت و شبکه های مخابراتی می توانند در صورتی که مورد حمله سایبری قرار گیرند، با مواردی چون جعل هویت، مزاحمت های مخابراتی و یا مواردی از فعالیت های غیرقانونی، تروریست ها و یا مشکوک در انترنت روبرو گردند، با شماره ۹۹۹ به صورت رایگان با این اداره تماس بگیرند تا به شکایت شان رسیدگی شود.
وی همچنین تصریح کرد: افغانستان از مدتی پیش، ستلایت "افغان ست ۱" را در اختیار دارد که از شرکت یوتل ست فرانسوی خریداری کرده و حالا می تواند با کمک آن از ترافیک در شبکه های مخابراتی و ارتباطی کشور بکاهد. همچنین این ستلایت تا اندازه ای بر ارائه خدمات بهتر او امن تر انترنتی به افغانستان کمک کرده است.
معاون اداره "اترا" می گوید که با استفاده از ۶ ترانسپوندر این ستلایت حالا افغانستان می تواند خدمات انترنتی پرسرعت و امن را به مشترکین ارائه کند که در آینده با انکشاف سیستم ها بهتر نیز خواهد شد. با استفاده از این ستلایت سیستم های تلویزیونی افغانستان نیز به دیجیتال تبدیل می شوند.
به گزارش دویچه وله، این اداره افزود: با تکمیل شدن فایبر نوری و وصل شدن آن به کشورهای همسایه و منطقه، حتی خدمات انترنتی و مخابراتی برای مردم افغانستان تقریبا رایگان خواهد شد. در حال حاضر افغانستان ۵۲ شرکت ارائه خدمات انترنتی را ثبت کرده است که ۴۷ شرکت جواز ملی دارند و ۵ شرکت در سطح محلی اجازه فعالیت دارند.
این سه شرکت با استفاده از جواز خدمات باند عریض "وایمکس" خدمات ارائه می کنند و ۵ شرکت مخابراتی با استفاده از خدمات "تری جی" به مشترکانشان انترنت عرضه می کنند که قابلیت توسعه به "فور جی " و "فایو جی" را هم دارند.
https://avapress.com/vdcb08b80rhbggp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما