تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۸ دلو ۱۳۹۵ ساعت ۱۶:۰۰
کد مطلب : 137760
دوگانگی در سیاست مهاجرتی ایالات متحده امریکا!

چنانچه پیش بینی می شد دولت ترامپ در اعمال سیاست ها و اجرای برنامه های خویش از آزادی عمل افسارگسیخته و صد در صدی برخوردار نیست و این موضوع چنانچه جهان شاهد است در نخستین فرمان ریاستی آقای دونالد ترامپ رخ می نماید و قدرت و صلاحیت دولت او را به چالش می کشد.
بر اساس خبرها، آقای ترامپ در اولین اقدام ریاستی خویش هفت کشور مسلمان را مورد حمله قرار می دهد و در فرمانی عجیب صدور ویزا برای اتباع کشورهای ایران، عراق، لیبیا، یمن، سوریه، سومالیا و سودان را به حال تعلیق در میاورد.
این اقدام دولت ترامپ علاوه بر آنکه در سطح جهان با انتقادها و سرزنش های فراوانی از هر سمت و سو مواجه می شود، در داخل ایالات متحده امریکا نیز بدون پاسخ نمی ماند و علاوه بر اعتراض های گسترده مردمی در چند ایالت، دادگاه فدرال این کشور نیز در برابر حکم ریاستی آقای ترامپ می ایستد و به گونه موقت فرمان ضد مهاجرتی دولت ترامپ را لغو می کند.
به نظر می رسد این اقدام متهورانه یک قاضی فدرال در واشنگتن، ترامپ و دولت او را به شدت عصبانی کرده است؛ چرا که یک فرمان از ناحیه رئیس جمهور تازه به کاخ سفید رسیده، هنوز به مرحله تطبیق و اجرا نرسیده که از جانب حکمی دیگر و آنهم بوسیله یک قاضی از دادگاهی در واشنگتن نقض و در حال تعلیق در آورده می شود و این برای ترامپی که آمده است تا گرد و خاکهای بسیاری بپا کند و به بحرانها و چالشهای بزرگی در سطح داخل و خارج دامن بزند، بسی سخت و دور از باور و تحمل به نظر می رسد.
اگر چه بنا بر برخی از آرایه ها قاضی ای که در برابر فرمان ضد مهاجرتی ترامپ ایستاده و توانسته دولت وی را بچالش بکشد، یک دموکرات می باشد و بیشتر عملکرد وی جنبه حزبی داشته؛ تا به نظر برخی از آگاهان، اولین ضربه رقابتی خویش را بر دولت ترامپ وارد کرده باشد و با این واکنش به جهانیان و جامعه امریکایی نشان داده باشد که جمهوری خواهان به درد حکومت کردن به کشوری بزرگ و مهمی چون امریکا که مدعی رهبری جهان می باشد، نمی خورد.
از این منظر خاص، گویا زبان حال قاضی دموکرات این است که "سالی نکوست، از بهارش پیداست" به این معنی که ترامپ جمهوری خواه هنوز به گونه کامل بر تخت ریاست جمهوری قرار نگرفته و به قول معروف، هنوز عرق پایش خشک نشده، که دست به صدور یک چنین فرمانی باز کرده و در اولین اقدام، دولت و ملت امریکا را در برابر هفت کشور مسلمان قرار داده است و این قطعاً می تواند نمونه ای از اقدام های خطرناک، جنجالی و بحران زا و چالش برانگیز این مرد کهن سال در چهار سال عمر باقی مانده ریاست جمهوری اش در کشور بزرگ و متمدنی چون ایالات متحده امریکا باشد.
با حفظ این نظر، اما چنانچه تعدادی دیگری از آگاهان نیز معتقدند، به نظر می رسد حتی اگر قاضی معلق کننده فرمان ضد مهاجرتی دونالد ترامپ، دموکرات هم نبود، باز در برابر یک چنین فرمان و حکمِ خارج از محدوده خرد و شعور سیاسی می ایستاد و آن را لاافل با هدف جلوگیری از لطمه خوردن به حیثیت و اعتبار کشورش نیز معلق می کرد؛ کاری که هر قاضی با وجدان و بشر دوست و میهن دوستی می کند و اگر چه این واکنش انسانی و میهنی، دولت حاکم را عصبانی کند و جان قاضی را نیز به خطر اندازد!
جالب اینکه دادگاه استیناف امریکا درخواست تجدیدنظر دولت ترامپ، رئیس‌جمهور امریکا دربارۀ برقراری مجدد ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور اسلامی را نیز رد کرده است.
"به گزارش رسانه ها، یک قاضی فدرال در ایالت واشنگتن روز شنبه با صدور حکمی فرمان ضد مهاجرتی دونالد ترامپ را به طور موقت و در سراسر ایالات متحده لغو کرد، این رای باعث شد کاخ سفید درخواست تجدیدنظر را مطرح کند.
دادگاه استیناف در بیانیه‌ای اعلام کرده است تا روز دوشنبه (۱۸ دلو) به وزارت دادگستری دولت ترامپ مهلت داده می‌شود پاسخ تکمیلی خود را دربارۀ این رأی ارائه دهد."
اگر چه بنا بر نظریه ای، ممکن است قاضی فدرال نتواند در برابر دولت ترامپ مقاومت کند و حکم به رفع تعویق از فرمان ضد مهاجرتی ترامپ را سرانجام امضاء کند؛ اما باتوجه به فیصله جدید دادگاه استیناف، مقاومت در برابر حکم ضد مهاجرتی ترامپ، خالی از امکان نیست و باید منتظر ماند و دید تا دولت ترامپ با این گونه مقاومتها که به عنوان چالشی قوی در برابر سیاستهای بعدی او عرض اندام خواهند کرد، چگونه برخورد خواهد کرد.

مولف : سیدفاضل محجوب
https://avapress.com/vdcb0zb8grhbfzp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما