تاریخ انتشار :سه شنبه ۱ ثور ۱۳۹۴ ساعت ۲۰:۱۸
کد مطلب : 110327
شهید بلخی اعتقاد به خط ولایت فقیه و اندیشه وحدت گرایی داشت و دختر ارشد ایشان هم معتقد به این دو محور بود
خانم خدیجه بلخی بامداد دوشنبه هفته گذشته بر اثر عارضه قلبي در شفاخانه حضرت قائم(عج)، شهر مشهد مقدس دار فانی را وداع گفت.
مرحومه خدیجه بلخی از فعالان جامعه زنان و فعال امور فرهنگی و رسانه‌ای بود که به نمایندگی از زنان مهاجر، در لویه جرگه اضطراری که سال ۱۳۸۲ در کابل دایر شد، حضور داشت.
وی که در انتشار زندگینامه و آثار شهید علامه بلخی سهم بارزی داشت از کارمندان رادیو دری در بخش قرآن و معارف نیز بود
علامه شهید بلخی اعتقاد به خط ولایت فقیه و اندیشه وحدت گرایی داشت، کما اینکه دختر ارشدش مرحوم خانم خدیجه بلخی نیز معتقد به این دو محور بود.
به گزارش خبرگزاری (آوا)، مراسم هفتمین روز درگذشت مرحومه مغفوره شادروان حاجیه خانم خدیجه بلخی؛ دختر ارشد علامه شهید بلخی با حضور صدها تن از علما، شخصیتها، فرهنگیان، دانشجویان، متنفذین و اقشار مختلف مهاجرین و انصار در مشهد مقدس برگزار شد.
این مراسم ساعت ۱۲ امروز در حسینیه هراتی ها شروع و تا ساعت ۱۵ ادامه داشت.
در ابتدای این مراسم، مهاجرین و انصار باحضور در حسنیه هراتی ها و قرائت قرآن کریم به روح بزرگ این بانوی مجاهده، اتحاف دعا نمودند.
پس از برگزاری نماز جماعت ظهر، شرح مختصر زندگانی و فعالیت های این بانو توسط فرزند ارشدش، جناب سید عبدالله حیدری، برای حضار قرائت و سپس حجت الاسلام و المسلمین ذکریا مشکور کابلی، به ایراد سخنرانی در این مراسم پرداخت.
آقای مشکور ضمن عرض تسلیت مجدد به خانواده این بانوی مجاهده و مبارز گفت که تشییع جنازه باشکوه ایشان دوباره اسم علامه شهید بلخی را به سر زبانها انداخت و یاد ایشان را در اذهان زنده کرد.
وی افزود: با اینکه بیش از نیم قرن از شهادت علامه شهید بلخی می گذرد، اما همچنان تفکرات وی به خاطر معیار انتخابش در زندگی زنده است، چرا که گاهی یک انتخاب، انسان را موفق و بزرگ می کند اما گاهی همین انتخاب انسان را گمراه و به ویرانه می برد.
این شخصیت فعال فرهنگی فکری و تبلیغی، به معیار انتخاب ها در زندگی بشر اشاره کرد و گفت: گاهی معیار سودجویانه است که این معیار نشأت گرفته از متن اندیشه سکولاریستی است که با شرایط روز راه می روند،اما علامه شهید بلخی و خانواده اش به دنبال سود نبوده اند.
این عالم دینی افزود که اندیشه سود جویی انسانها را تبدیل به شبث تاریخی می کند که هر روز باگروهی پیمان می بست و هر کسی که پول و منفعت بیشتری برایش داشت با وی هم پیمان می شد.
حجت الاسلام  والمسلمین مشکور به دومین معیار که انتخاب از روی ترس است اشاره کرد و گفت که در افغانستان خیلی از دختران به خاطر ترس ازدواج کردند، خیلی ها از ترس طالبان ریش گذاشتند و خیلی ها هم به خاطر ترس از امریکایی ها با آنها همپیمان شدند.
وی گفت که امروز شاهد مبارزه جبهه کفر و اسلام هستیم که در مقابل جبهه کفر یک نفر از تبار فاطمه (س)؛ حضرت آیت الله العظمی(امام) خامنه ای ایستاده است و با صلابت این جبهه را راهنمایی می کند، کما اینکه در مسئله عراق نیز حضرت آیت الله العظمی سیستانی با یک فتوا تمامی رشته های دشمن را پنبه کرد.
آقای همچنین به تحولات یمن و تجاوز عربستان به این کشور نیز اشاره کرد و گفت که اگر یمنی ها پشتیبانی ائتلاف جهانی را ندارند، اما از آن طرف خداوند را دارند؛ اینها مظلوم هستند و با هر دینی که هستند باید یاری شوند، صحبت کردن و توجیه کردن برخی ها در این مسئله درست نیست.
سخنران مراسم هفتمین روز درگذشت دختر علام بلخی گفت که علامه شهید بلخی وقتی که پس از 14 سال و چند ماه حبس که ازاین دوران 18 ماه روی آفتاب راندید،از زندان آزاد شد، در اولین روز آزادی خودش بدون ترس حرف هایش را زد و شاه وقت را مجبور به عذرخواهی نمود.
این عالم دینی به سومین معیار که انتخاب از روی تعصبات قومی و نژادی است اشاره کرد و گفت: همان طوری که امروز آیت الله العظمی (امام) خامنه ای و آیت الله العظمی سیستانی تفکر وحدت و همگرایی میان شیعه و سنی را دارند، علامه شهید بلخی نیز در طی سالیان عمر خودش ندای وحدت و همگرایی سر می داد.
وی گفت که علامه شهید بلخی اعتقاد به خط ولایت فقیه و اندیشه وحدت گرایی داشت،کما اینکه دختر ارشدش مرحومه خانم خدیجه بلخی نیز معتقد به این دو محور بود.
مشکور گفت که امروز جهان استکبار علیه اسلام بسیج شده،اما ما به فکر گرایش های قومی و نژادی هستیم؛۳۱ مسافر را حدود دوماه است که ربوده اند و یک نفر غیرتمند وجود ندارد که به خاطر آزادی آنها تلاش کند، اگر فرد ربوده شده فرزند یک رهبر بود بازهم سکوت می کردند؟.
وی در پایان صحبت هایش از تمامی شخصیت ها، نهادها، خبرگزاری ها و به خصوص خبرگزاری صدای افغان (آوا) تشکری نمود که از لحظه اول تاکنون تمامی مراسمات را پوشش خبری داده است.
در پایان این مجلس نیز یکی از مداحان به ذکر مصائب اهل بیت (ع) پرداخت.
قابل ذکر است که در این مراسم رئیس دفتر مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در مشهد مقدس، رئیس دفتر نمایندگی حضرت آیت الله مکارم شیرازی "ویژه مهاجرین"، معاون مرکز تبیان در بخش امور مهاجرین، پرسنل خبرگزاری صدای افغان (آوا) با محوریت حضرت حجت الاسلام و المسلمین سید عیسی حسینی مزاری؛ نماینده تام الاختیار حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی در امور افغانستان، حضور به هم رساندند.
خانم خدیجه بلخی بامداد دوشنبه هفته گذشته بر اثر عارضه قلبي در شفاخانه حضرت قائم(عج)، شهر مشهد مقدس دار فانی را وداع گفت.
مرحومه خدیجه بلخی از فعالان جامعه زنان و فعال امور فرهنگی و رسانه‌ای بود که به نمایندگی از زنان مهاجر، در لویه جرگه اضطراری که سال ۱۳۸۲ در کابل دایر شد، حضور داشت.
وی که در انتشار زندگینامه و آثار شهید علامه بلخی سهم بارزی داشت از کارمندان رادیو دری در بخش قرآن و معارف نیز بود. میزبان این مراسم در بخش آقایان؛ سیدعبدالله حیدری فرزند مرحومه و دامادهای ایشان به خصوص حجج اسلام والمسلمین سیدمظفرحیدری و ذکریا مشکورکابلی، خواهرزاده مرحومه، جناب سید هادی اکبرزاده و داماد خواهر مرحومه سید عبدالهادی بلخی و سایر اعضای فامیل بودند و در بخش زنان نیز، دخترخانم های مرحومه خدیجه بلخی و خواهر ایشان سناتور صدیقه بلخی بودند.
https://avapress.com/vdcb5gb8zrhb8fp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما