تاریخ انتشار :جمعه ۱ جوزا ۱۳۹۴ ساعت ۰۱:۳۱
کد مطلب : 111911
انتقاد خلیل‌زاد از امضای تفاهمنامه‌ی استخباراتی با پاکستان
آقای خلیل‌زاد می‌گوید که رهبران حکومت نباید بگذارند که امضای تفاهمنامه تبادل اطلاعات استخباراتی میان کابل و اسلام آباد، به سود دشمنان افغانستان تمام شود.

به گفته‌ی خلیل‌زاد برداشتی که وی از پاکستان دارد، این است که اسلام آباد هرگز در برابر افغانستان صادق نبوده است.

خلیل زاد به صف منتقدان امضای تفاهمنامه‌ی تبادل اطلاعات استخباراتی میان کابل و اسلام‌آباد پیوست، این دیپلومات کهنه کار امریکایی در گفت‌وگو با طلوع نیوز می‌گوید که تلاش‌ رهبران حکومت وحدت ملی برای تغییر سیاست‌ آی اس آی در برابر افغانستان یک کار نیک است، اما این تلاش‌ها باید در رایزنی با مردم و دقیق باشند.

سفیر پیشین امریکا در کابل اظهارداشت: "تجربه‌ی ما از پاکستان این است که نمی‌شود به حرف‌شان باور کرد. در تمامی کشورها میان حرف و عمل فاصله وجود دارد، اما در رابطه با پاکستان این فاصله بسیار بزرگ است."

آقای خلیل‌زاد ادامه‌ی واکنش‌ها و ناخشنودی رهبران جهادی، نمایندگان مجلس و مردم را در برابر امضای این تفاهمنامه به سود افغانستان نمی‌داند و می‌گوید که اگر این واکنش‌ها ادامه یابد. این حالت حتا بر امنیت افغانستان هم اثر خواهد گذاشت.

زلمی خلیل‌زاد سفیر پیشین امریکا در کابل ادامه داد: "توافقنامه‌ای که میان افغانستان و پاکستان امضا شده است، رهبران حکومت وحدت ملی باید مسئولانه پیش بروند و شرایط را نباید قسمی به وجود بیاورند که کمک به سود دشمنان افغانستان باشد."

درهمین حال محمد محقق معاون دوم رئیس اجرایی از برخی ملاحظات در این تفاهمنامه سخن میزند و می‌گوید که پس از بررسی‌های شورای امنیت و شورای ملی سرنوشت این تفاهمنامه روشن خواهد شد.

وی خاطرنشان کرد: "توافق ابتدایی است و این تفاهمنامه را ما امضا شده تلقی نمی‌کنیم. هنوز هم مباحث ما تمام نشده است و باید در این باره فکر بیشتری شود. طوری باید بررسی شود که به امنیت ملی و حیثیت و اعتبار ما صدمه وارد نشود."

این مقام حکومت وحدت ملی با انتقاد از عملی نشدن وعده‌های پاکستان درآوردن صلح به افغانستان می‌گوید که گام‌ها برای پایان بخشیدن به خشونت‌ها با همکاری پاکستان برداشته شده‌اند، اما کابل هنوز هم منتظر گام‌های عملی پاکستان است.

محمد محقق ادامه داد: "پاکستان طوری که قول داده بود که به افغانستان صلح می‌آوریم تا هنوز به این قولش عمل نکرده است. هنوز شورای کویته فعال است. هنوز هم پایگاه‌های حقانی در پاکستان فعال هستند. ملا ذاکر قیوم حمله‌ها و جنگ را سازماندهی می‌کند در افغانستان هنوز هم جنگ جریان دارد."

این تفاهمنامه هفته‌ی گذشته میان کابل و اسلام آباد امضا شد. آموزش مشترک، مبارزه‌ی مشترک؛ دو نهاد استخباراتی با سازمان‌های استخباراتی دشمن، مبارزه با جدایی طلبان هر دو سوی مرز و بارپرسی هر دو نهاد استخباراتی از متهمان رویدادهای هراس افگنانه بخشی از بندهای مهم این تفاهمنامه هستند.
https://avapress.com/vdcb88b88rhb89p.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما