تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۵ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۰۹
کد مطلب : 104018
دولت باید زمینه بازگشت مهاجران را مهیا سازد
محمد محقق، معاون رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی می گوید که وزیر آینده وزارت مهاجرین و عودت کنندگان با جامعه جهانی زمینه های بازگشت مهاجران را مهیا سازد.
به گزارش خبرگزاری آوا، آقای محقق گفت که کار، امنیت و فضای سیاسی مهمترین ارکان‌ برای بازگشت مهاجران می باشد و دولت باید توجه ویژه در این زمینه داشته باشد.
وی بر این باور است کسانی که از سیاست های کشور ناراضی هستند به کشورهای همسایه می روند و دشمنان از آنان، سوء استفاده می کنند.
معاون رئیس اجرایی حکومت اظهار کرد که اکثر مهاجران از بیکاری و احساس بی هویتی دست به اعمال ناشایسته ای مانند اعتیاد می زنند.
این گفته ها را آقای محقق امروز (سه شنبه) در همایش بین المللی پدیده مهاجرت – دستاوردها و چالش ها که توسط انجمن مطالعات صلح افغانستان در کابل برگزار شده بود، اظهار کرد.

در این همایش نمایندگانی از وزارت خانه های اطلاعات و فرهنگ، کار و امور اجتماعی و نماینده کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، نماینده (آی او ام) و شماری از دانشجویان و شخصیت های فرهنگی حضور داشتند.
سخنرانان این همایش روی چالش ها و دستاوردهای که مهاجرت ها طی سه دهه اخیر داشته است صحبت کردند و مهاجران را نیروی قوی برای دولت بیان کردند.
آنان خواستند که دولت زمینه های کاری را مساعد سازد و ناامنی ها را کاهش دهد تا مهاجران به کشور برگردند.
بوشاک؛ نماینده کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در کابل که در این همایش حضور داشت، گفت که نرخ بازگشت مهاجران در چند سال اخیر کم شده است.
وی علاوه کرد که مساعد شدن زمینه های اقتصادی باعث برگشت داوطلبانه مهاجران می شود و دولت وحدت ملی باید توجه ویژه ای به این امر داشته باشد.

نماینده کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان خاطر نشان کرد که اکثر مهاجرت های اخیر افغانان برای کار و امرار معاش بوده است.
آمارهای دولت و نمایندگی کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نشان می دهد که بیش از ۵ میلیون مهاجر افغان در سراسر دنیا پراکنده هستند.

گفتنی است که بیشترین این مهاجران در کشور جمهوری اسلامی ایران پناهنده می باشند.

نجاری، نماینده سفارت ایران نیز در این زمینه گفت که کشور ایران بر خلاف سایر کشورهای مهاجر پذیر هیچ مهاجری را در کمپ ها نگهداری نمی کند و بیش از ۹۰ درصد آنان در کلانشهرها زندگی می کنند.
آقای نجاری افزود که حدود یک میلیون مهاجر افغان غیر قانونی در ایران زندگی می کنند که مشکلاتی را برای دولت و خودشان به بار آورده اند.
به باور وی، مهاجران غیر قانونی نمی توانند همانند سایر مهاجران از حقوق خود در برابر کارفرمایان دفاع کنند.
نماینده سفارت کشور ایران مقیم کابل گفت که طی سه دهه اخیر در زمینه های تحصیلی، بهداشت و درمان و کار برای مهاجران افغان مساعدتهای فراوان صورت گرفته است.

درهمین حال، سمین حسن‌زاده، معین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ ضمن تقدیر از میزبانی کشور ایران ، از رسانه های این کشور انتقاد کرد و گفت: رسانه های ایران چهره خراب و منفی از مهاجران به تصویر می کشند.
خانم حسن زاده علاوه کرد که در رسانه های ایران اکثر مهاجران را کارگر، سرایدار، خلافکار و بی سواد معرفی می کنند و افکار عمومی را نسبت به افغان ها خراب می کنند.
وی تصریح کرد که چند مخترع و دانشجوی ممتاز در کشور ایران وجود دارد که دستاوردهای کشور ایران می باشد و رسانه های ایران باید نشان دهند که حضور مهاجران خالی از دستاورد نبوده است.

از سوی دیگر وی از رسانه های خارجی نیز انتقاد کرد که اکثر این رسانه های تصویرهای خراب و جنگی به سایر کشورهای مخابره می کنند و کشورهای خود را نمونه آرمانی جلوه می دهند.
این همایش در حالی در کابل برگزار می شود که هر روز جمعیت کثیری از افغان ها به امید زندگی بهتر کشور را ترک می کنند و روانه کشورهای خارجی می شوند.
بر اساس آمارهای سازمان های بین المللی، حدود ۴۲ میلیون مهاجر در جهان وجود دارد که ۸ میلیون آنان را افغان ها تشکیل می دهند.
جنگ، ناامنی، بیکاری، فقر و تعصبات قومی و زبانی مهمترین علت های مهاجر شدن افغان‌ها به کشورهای خارجی می باشد.
https://avapress.com/vdcb8ab8wrhbggp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما