تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۸ سنبله ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۲۰
کد مطلب : 150116
در جلسه علمای مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل مطرح شد؛

روحیه شهادت طلبی مردم، دشمن را سرجایش می نشاند/روحیه ذلت پذیری ملت را آماده سلاخی تروریست ها خواهد ساخت

جنگ با محرم و عاشورا تازگی ندارد/ مردم باید مراسم ها را با شکوه تر از گذشته برگزار کنند
روحیه شهادت طلبی مردم، دشمن را سرجایش می نشاند/روحیه ذلت پذیری ملت را آماده سلاخی تروریست ها خواهد ساخت

به مناسبت فرارسیدن ماه محرم الحرام، سالروز شهادت سید و سالار شهیدان، حضرت امام حسین(ع) و یاران با وفایش، جلسه ای به منظور برنامه ریزی های دقیق برای ایام عزاداری و رایزنی پیرامون چگونگی تأمین امنیت مساجد و تکایا، با حضور جمعی از مسؤولین و کادرهای بخش علمای دفتر مرکزی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل دایر شد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، حجت الاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری، در این جلسه با اظهار این که مراسم عاشورا باید باشکوه تر از گذشته برگزار شود، افزود: تهدیدات امنیتی علیه برنامه های محرم و جنگ با خط عاشورا تازگی ندارد، بلکه همیشه

جریان داشته و دارد.

به گفته رییس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان، اگر امروز در کشورهای اسلامی مانند یمن، سوریه، عراق، پاکستان، افغانستان و... حالت آشفته و ناهنجاری وجود دارد، و اگر توجه استکبار جهانی به خصوص به سوی جمهوری اسلامی ایران متمرکز شده، به خاطر این است که در آن این کشورها، برنامه های محرم و قیام ماندگار امام حسین(ع) زنده است و در حول آن زندگی مردم سامان می یابد.

مردم خوف و هراس به خود راه ندهند
دبیرکل حزب اسلامی تبیان ابراز داشت: با وجود این که در ایام عاشورا جو روانی تغییر می کند و تهدیدات امنیتی علیه مساجد و تکایا بلند می رود، در عین حال مردم باید خوف و هراس به خود راه ندهند و مراسم عاشورا را با شکوه تر از سال های گذشته برگزار کنند.

وی نقش علما را در چگونگی برگزاری مراسم های عزاداری تعیین کننده خواند و گفت: "علما ضمن این که باید در مسائل

امنیتی حواس شان جمع باشد، مردم را نیز تشویق کنند تا مراسم عاشورایی را گرم تر و مطابق شأن شهدای کربلا برگزار کنند".

ایشان افزود: مردم نباید از مرگ بترسند، زیرا طبق روایات اسلامی کسی که از مرگ می ترسد، در حقیقت از ملاقات با خداوند گریزان است، ازین رو برای شکست دشمن و مقابله موفق با طرح ها و توطئه های آن بایستی در جامعه روحیه شهادت طلبی ایجاد شود در غیر آن روحیه ذلت طلبی در سطح حاکم خواهد شد و آنگاه است که باید چون گوسفند منتظر طعمه شدن و ذبح گردیدن ماند تا دشمن و عوامل مزدور آن مردم ما را یکی پس از دیگری به مسلخ نابودی بکشانند".

او تأکید کرد: "اگر ما واقعاَ علوی، حسینی و مهدوی هستیم و این همه شعارها و تظاهربه عشق و علاقه ی به مناسبت های مذهبی لقلقه زبان نیست، باید تلاش کنیم که در ایام و لیالی محرم برنامه ریزی های دقیق و مؤثر داشته باشیم تا با تجلیل با شکوه از سالروز نهضت خونین عاشورا، عالی ترین استفاده را ازدرسها و اندرزهای آن ببریم".

علما جایگاه خود را از دست داده اند
حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری در صحبت های خود از کارکردهای علمای کشور نیز انتقاد کرد و

گفت: "اگرچه علمای متعهد، عامل و به روزی نیز وجود دارند که بر اساس دستورات الهی به صراحت عمل می کنند و با در نظر داشت شرایط در جهت هدایت و رهبری مردم مجاهدت در پیش گرفته اند اما متاسفانه اکثر علما به جای این که مانند شمع بدرخشند و مردم پروانه وار دور وجودشان بگردند، به دلیل ضعف و کم کاری هایی که دارند، امروز جایگاه خود را از دست داده اند".

این عالم دینی همچنان گفت: "امروز اگر جامعه از کوچکترین حادثه متأثر می شود، از ضعف علما است؛ به خصوص کسانی که در رأس قرار دارند، حتی حاضر نیستند در شرایط حساس و در برابر اتفاقات ناگوار، یک اعلامیه صادر کنند، بنابراین طبیعی است که مردم آماج حملات دشمن قرار بگیرند و یکی پی دیگری قربانی بدهند".

دشمن تلاش می کند شیعیان و اهل سنت را در برابر هم قرار دهد
وی در بخشی از سخنان خود افزود: "امروز در افغانستان بحث شیعه و سنی مطرح نیست، تاکنون هر دو طیف آماج حملات اجانب بوده اند و بلکه طی چند سال گذشته مردم اهل سنت به مراتب بیشتر از شیعه ها آسیب دیده اند اما حالا که مکانهای مذهبی و مردم شیعه بیش از گذشته مورد حمله قرار می گیرند به دلیل تلاش دشمن برای رو در رو قرار دادن پیروان دو مذهب است، چه اینکه دشمن و عوامل نابکار آن با ایجاد انتحارات و انفجارات و عملیات روانی علیه شعیان و مساجد و حسینیه های آنان، آن را منتسب به جریان های سنی می کنند و سپس ممکن است در آینده، چند مسجد و محل های مذهبی

اهل سنت را مورد حمله قرارداده، جامعه شیعه را متهم به دخالت کنند و بدین ترتیب توقع دارند شرایط روند رو به تقابل پیروان مذاهب اسلامی را فراهم کرده، برای شدت بخشیدن آن و رسیدن به نتیجه مطلوب به تقلا بپردازند، این در حالی است که هردو نوع عملیات تروریستی از سوی یک کانال یعنی دشمن اصلی مسلمانان بلکه انسانیت صورت می گیرد چنانچه هم اکنون رسانه هایی مانند شبکه های اهل بیت در امریکا، فدک، وصال و کلمه و... در انگلستان و سایر کشورهای خارجی، در حالی که همه از یک جا پول می گیرند، به نام های شیعه و سنی علیه همدیگر برنامه رکیک و مبتذل نشر می کنند تا جنگ شیعه و سنی را راه بیندازند."

وی مردم شیعه و سنی را به وحدت و هم پذیری دعوت کرد و گفت: "تنها تحمل پذیری و اتفاق است که می تواند دشمن را زمین گیر کند".

علما موضوعی و مطابق شرایط روز صحبت کنند
رییس عمومی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان از علما خواست که اگر قرار باشد مراسم عاشورای پرشور و با شکوه برگزار شود، علما باید موضوعی و مطابق شرایط روز صحبت کنند تا تمام اقشار مردم به خصوص دانش آموزان و دانشجویان بهره ببرند و اگر پراگنده، به سبک تاریخی و کلیشه ای و بدون درنظرداشت شرایط و زمان صحبت کنند، گیرا نخواهد بود و مردم جذب نمی شوند.

حجت الاسلام والمسلمین حسینی مزاری همچنان تأکید کرد که مراسم های دینی مذهبی به خصوص

برنامه های عاشورا، باید در سطح همه مجموعه ها مانند مکاتب و دانشگاه ها توسعه پیدا کند و در مساجد و حسینیه ها محدود نباشد تا فرهنگ کربلا و عاشورا فراگیر شود.

او همچنان گفت: "مسوولین مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان آماده اند که اگر از سوی هر مجموعه دعوت شوند، در مساجد و تکایا شرکت کنند".

البته به گفته آقای مزاری: "شرکت ما در مجالس عزاداری و همکاری با مجموعه ها در راستای هرچه باشکوه تر برگزار شدن اجتماعات عزاداری محرم الحرام نه به خاطر کسب محبوبیت و پسند مردم است، بلکه به خاطر رضایت خداوند و خشنودی ائمه طاهرین به ویژه شهدای کربلا خواهد بود، زیرا اگر خدا از عمل انسان راضی نبود، هرچه انسان تلاش کند حتی در بین مردم هم محبوبیت کسب نمی کند".

لازم به ذکر است که در پایان این جلسه، سرفصل ها و عنوان های مهم و مناسب به علمای مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان داده شد تا در ایام عاشورا بر اساس آن صحبت کنند.

نیازهای ثابت و مقطعی مخاطبان، برنامه تعلیم و تفسیر حقایق دین، اصلاح و تهذیب اخلاقی جامعه، معارف حسینی که به دو بخش عمده تقسیم می شود؛ اندیشه های آن حضرت برای جهانیان، بایدها و نبایدهایی که امام(ع) به بشریت آموخت و سایر درس های مهم مکتب عاشورا، از موضوعاتی بود که در این جلسه با علما در میان گذاشته شد.

https://avapress.com/vdcb8gb80rhbs8p.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما