تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۶ ثور ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۱۹
کد مطلب : 125899
در نشست هم اندیشی مسائل فرهنگی، اجتماعی، مهاجرین افغانستانی در قم مطرح شد

مهاجرین افغانستانی در ایران فقط کارگر نیستند/ تصویر انعکاس یافته از افغانستان در رسانه ها واقعی نیست

مهاجرین افغانستانی در ایران فقط کارگر نیستند/ تصویر انعکاس یافته از افغانستان در رسانه ها واقعی نیست
حضور افغانستانی ها در ایران یک ظرفیت است که باید در عرصه های مختلف از آن استفاده و در خصوص آن باید اطلاع رسانی صورت گیرد چون متاسفانه تصویری که از افغانستان در رسانه های ایران منتشر می شود واقعی نیست.
به گزارش خبرگزاری آوا، روح الله قاسمیان؛مدیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس در نشست هم اندیشی مسائل فرهنگی، اجتماعی، مهاجرین افغانستانی که در مدرسه امام خمینی(ره) قم با حضور نخبگان جامعه فرهنگی و اجتماعی افغانستان برگزار شد با اشاره به این مطلب که ایرانیان از جاذبه های فرهنگی، تمدن و سیاستهای افغانستان آگاه نیستند و شناختی درباره ی آن ندارند .
قاسمیان متذکر شد: خبرگزاری فارس نخستین خبرگزاری مستقل ایران می باشد که در سال ۸۱ همزمان با سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران افتتاح و در سال ۸۶ ، ۸۷ فعالیت رسمی خود را در خارج از کشور آغاز نمود.

وی افزود: هدف و فلسفه این خبرگزاری مقابله با هژمون رسانه ای است که واقعیت مسلمانان وکشورهای دیگر را به تصویر نمی کشند.

قاسمیان ادامه داد: سیاست امپریالیسم سلطه چیزی است که در راستای اهداف خود، انشعاب بیشتر و اختلاف بین کشورها توجه دارد.

مدیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس ادامه داد: این خبرگزاری در سال ۸۹ به جهت اینکه افغانستان یک کشور تحول خیز ودارای اشتراکات فرهنگی، تاریخی، زبان، تمدن و هویتی با ایران بود، وارد افغانستان شد و به عنوان برادری که آداب و فرهنگ گره خورده ای با ایران دارد از جایگاه خاصی برخوردار می باشد.

تصویری که از افغانستان در رسانه ها منتشر می شود بدور از واقعیت است

وی تصریح کرد: اطلاع رسانی دقیق و به هنگام همواره در اولویت کاری این خبرگزاری می باشد و ایران و افغانستان با توجه به منافع جدا از هم، دارای مشترکات فراوانی نیز می باشند .

قاسمیا اظهار داشت: متاسفانه تصویری که از افغانستان در رسانه های ایران منتشر می شود واقعی نیست چرا که ایرانیان از جاذبه های فرهنگی، تمدن و سیاستهای افغانستان آگاه نیستند و برای آنها شناخته شده نمی باشد.

مدیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس ایران یاد آور شد: خوشبختانه با فعالیت رسمی این خبرگزاری در افغانستان ، سعی کردیم با استفاده از نیروهای افغانستانی که آشنا به فرهنگ ،زبان افغانستان می باشند این سایت را مدیریت کنیم .

نزدیکی روابط فرهنگی واجتماعی دو کشور ایران وافغانستان در عصر انفجار داده ها و اطلاعات

وی با بیان اینکه ادبیات ما در سایت فارس کاملا افغانستانی می باشد خاطر نشان ساخت: رسانه های غربی که در حوزه افغانستان امکانات دارند بیشتر نا برابری فرهنگی و سیاسی را نشان می دهند تا واقعیت ها را.

قاسمی عنوان کرد: عصر حاضر دهکده جهانی و انفجار داده واطلاعات است و این گردش اطلاعات باید ما را به هم نزدیکتر سازد که متاسفانه از هم دور کرده است.

مدیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس ابراز داشت: ایران و افغانستان با توجه به قرابت و نزدیکی که با یکدیگر دارند متاسفانه نتوانسته اند آن چنان که شاسیته یکدیگر می باشند خود را بر ای جامعه و مردم معرفی کنند.


وی با اشاره به اینکه نگاه رسانه ای کشورها نسبت به ایران وافغانستان ازعینک دیگری است گفت: در عصری که عصر انقلاب رسانه ای می باشد متاسفانه بیشترین اخباری که توسط رسانه های غربی از جمله رویترز منعکس و ترجمه می شود ، مخالف با واقعیت کشورهای مسلمان می باشد .

زمینه شناخت مردم دو کشور ایران و افغانستان فراهم شود

قاسمیان افزود: در دنیای تصویر نیز افغانستان کشوری همواره در حال جنگ، درگیری، تروریست ، کشتار و غیره نمایش داده می شود و در این صورت است که کسی نمی تواند شناخت واقعی نسبت به افغانستان پیدا کند، همچنین رسانه های غربی چهره ی ایران را به عنوان یک حامی تروریست و دخالت کننده در مسائل داخلی کشورها معرفی کرده ند، این در حالی است که بعد از انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی(ره) در طول سه دهه یار و غمخوار مستضعفان چه شیعه و چه سنی بوده و هر کجا که مسلمانی مورد ظلم و ستم قرار گرفته است ایران برای همیاری حاضر شده است .

مدیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس ادامه داد: خوشبختانه در افغانستان آزادی بیان خوبی وجود داشته و قلم زدن در ایران نیز بسیار راحت می باشد و اینکه چرا ما نتوانسته ایم یکدیگر را خوب بشناسیم تقصیر خودمان است چرا که نتوانستیم زمینه شناخت یکدیگر را با توجه به اشتراک فرهنگی زیاد ایجاد نماییم.

وی ابراز داشت: رسانه های غربی هرگز نمی خواهند این دو دولت و ملت با یکدیگر دوست و در آشتی باشند و این جای سوال است که چرا مردم ایران هیچ شناختی نسبت به مهاجرین ندارند و زیبایی های دو کشور به مردم شناسانده نمی شود.

باید از حضور مهاجرین افغانستانی به عنوان یک ظرفیت بزرگ در ایران استفاده شود

قاسمیان عنوان کرد: حضور افغانستانی ها در ایران یک ظرفیت است که باید در عرصه های مختلف از آن استفاده و اطلاع رسانی داشت در همین راستا با استفاده از چنین ظرفیتی نشست های مختلفی با جوامعه مختلف پزشکان، هنرمندان، ورزشکاران، کارگران، هیات مذهبی، عکاسان و خبرنگاران افغانستانی مقیم ایران در سطح دیپلماتیک و رسمی و همچنین نهادهای فعال در حوزه مهاجرین، وزات علوم ، آموزش وپرورش برگزار شده و امیدواریم بتوانیم با شنیدن معضلات و مشکلات مهاجرین بتوانیم در قالب رسانه مسیری را برای رفع آنها ایجاد کنیم.


مدیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس گفت: ما در طول یکسال ونیم گذشته به دنبال این بوده ایم که نگاه جامعه را نسبت به مهاجرین تغییر دهیم وبه جرات می توان گفت که اگر مهاجرین در گذشته حق اعتراض و قلم زدن نداشتند، امروزه دهها سایت به نام خودشان ثبت شده و فعالیت می کنند .

قاسمیان خبرگزاری فارس را برترین و قویترین رسانه در جمهوری اسلامی برشمرد و گفت: سایت ویژه مهاجرین افغانستانی با سیاست گذاری های خاص و در راستای شناساندن مهاجرین در ایران فعالیت می کند.


وی افزود: رسالت رسانه ها رسالت پیغمبر گونه است و ما باید وظیفه اطلاع رسانی صحیح و قوی را در دستور کار قرار دهیم انحرافات را کنار و سیاستگذاری ها منطبق با واقعیت باشد و این برای ما بسیار قابل اهمیت می باشد بنابراین این تصویری که از افغانستان در رسانه ها است به دنبال تحریف و بزرگنمایی بوده در حالی که ما به دنبال این هستیم که تصویر درست از جامعه افغانستان ارائه کنیم.

قاسمیان در تکمیل مطلب فوق گفت: پروژه ای با عنوان معرفی مفاخر بزرگ افغانستان شروع کردیم و بیش از ۴۰ شماره به مبحث هنرمندان در عرصه پزشکی، مهندسی، کارگری، دانشجویی مبلغ و.. پرداخته و سعی شده با یک دقت و ظرافت خاص و یک نگاه خوب ومتفاوت از مهاجرین در ایران ارائه شود و اتفاقات خوبی هم در این زمینه رخ داده از جمله پخش برنامه "شما که غریبه نیستید: از صدا و سیمای ایران که بسیار زیبا چهره مهاجرین را به نمایش گذاشت.

وی اظهار داشت: متاسفانه یک نگاه آلوده در افغانستان نسبت به ایران وجود دارد که کسانی که از ایران می آیند وقت خود را تلف کرده اند اما باید گفت افغانستانی هایی که در ایران هستند بسیار افرادی، نخبه، باهوش و باستعداد هستند و در سطوح مختلف تحصیل و فعالیت دارند وقتی به افغانستان برمی گردند بسیار قوی تر از افرادی هستند که در دیگر کشورها تحصیل کرده اند چرا که کسی که زبان می داند و دارای زبان مشترک می باشد می تواند در یادگیری، تخصص و کسب تجربه بسیار بالاتر از کسی که نیاز به ترجمه دارد و باید مراحل و دوره هایی را بگذراند تا زبان بیاموزد و به شرایط مسلط شود فعالیت کند و این یک نگاه غلط است که رسانه های مغرض به جامعه افغانستان تزریق کرده اند.


رسانه ها باید چهره افغانستان را درست همانگونه که هست به تصویر بکشند

مدیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس گفت: امروزه در دولت وحدت ملی با همه اتفاقاتی که رخ داده خیلی از افرادی که در داخل ایران تحصیل کرده اند مسئولیتهای خوبی بر عهده گرفته و توانسته اند در سطح علوم انسانی بسیار قوی عمل کنند.

وی با بیان اینکه سایت افغانستان به دنبال این است که تصویری درست از افغانستان ارائه کند خاطر نشان ساخت: ما فکر می کنیم این تصویر غلطی است که گفته می شود زندگی در افغانستان وجود ندارد و همواره جنگ، ناامنی داعش و طالبان است و کمتر به این ملت غم دیده ستم کش ومظلوم توجه شده درواقع این تصور غلط توسط رسانه های مغرض ایجاد شده در حالی که اینگونه نمی باشد و تنها ابزاری که میتواند این خود سانسوری را در شبکه و رسانه ها بشکند، همین رسانه است و وظیفه ماست که وضعیت افغانستان را انگونه که هست منعکس کنیم .

قاسمیان در ادامه افزود: ما هموراه به دنبال این بوده ایم که مهاجرین را فقط در بین اقشار کارگر جامعه نبینیم هر چند کارگری یک شغل بسیار مقدس است که پیامبر اسلام در مورد کارگر و طبقه کارگری الفاظ بسیار زیبایی عنوان کرده اند اما این تابو باید شکسته شود که مهاجرین افغانستانی در ایران فقط کارگر نیستند جامعه ایران پزشکان افغانستانی ، ورزشکارن مدال آفرین ،هنرمندان برجسته ، علما و نخبگان را در عرصه رباتیک که بسیار خوش درخشیدند رو دارد و سایت افغانستان نیز به دنبال این بوده که نه تنها تحولات بزرگ افغانستان که بیشتر به عرصه سیاسی محدود می شود اطلاع رسانی کند بلکه در عرصه مسائل فرهنگی ، اقتصادی، اجتماعی، تاریخی، تمدنی نیز فعالیتهای رسمی انجام دهد واین خلا رسانه های سلطه هژمون که به ان نمی پردازند با تصویر درست پر کنیم، که خوشبختانه از تنوع بالایی در این عرصه برخوردار می باشیم.

مدیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس عنوان کرد: امروزه موضوعات گسترده ای در موتورهای جستجو بررسی میشود و اگر درگذشته در خصوص افغانستان چیز جز نا امنی وحشت و جنگ وجود نداشت اما امروزه مطالب بسیار گسترده ای را می توان در موتورهای جستجو در مسائل مختلفی مربوط به افغانستان پیدا کرد.

راه اندازی بیمارستان ویژه مهاجرین افغانستانی


وی یاد آور شد: بعد از فرمان رهبری{امام خامنه ای} در خصوص تحصیل اتباع خارجی چه با مدرک ویا بدون مدرک خیلی ها از این طرح جاماندند که ما با اطلاع رسانی در حوزه های مختلف ، گفتگو با مسئولین ، مهاجرین، آموزش و پرورش و برگزای نشست های مختلف این اطلاع رسانی را باز نشر کردیم و امروز دست یاری رو به سمت همه اتباع و اقشار مهاجرین دراز کردیم و شما مهاجرین و اقشار مختلف فرهنگی و اجتماعی باید وارد این سایت که مخصوص خود شماست، شده و فعالیتهای خود را رسانه ای کنید .
قاسمی افزود: خوشبختانه علما و نخبگان حوزوی در سطح جامعه المصطفی و حوزه علمیه می توانند در عرصه های فرهنگی با کمک قلم و اندیشه خود کمک بزرگی به رسانه ها باشند همچنین در عرصه پزشکی و انجمن پزشکان افغانستانی دریچه های خوبی گشوده شده که در این راستا درصدد راه اندازی بیمارستان ویژه مهاجرین دریکی از ولایاتی که مهاجرین بیشتری دارند هستیم، زیر ساختهای آن صورت گرفته و در دستور کار قرار دارد و این جای بسی خوشحالی است که این ظرفیت از طریق سایت افغانستان فراهم شده است.


مدیر سایت افغانستان خبرگزاری فارس خاطر نشان ساخت: این سایت از زیر ساخت به کمک مهاجرین امده و دوست داریم هماهنگونه که با قدرت شروع کردیم افغانستان را به رسانه های دنیا معرفی کنیم که خوشبختانه طی فعالیت طی یک سال و نیم گذشته دستاورد خوبی هم داشته است وامیدواریم با پیشرفت دو کشور به روزی برسیم که ایران و افغانستان مکمل یکدیگر باشند و تصویر درست و مبتنی بر علوم انسانی از دو کشور در سطح رسانه ها مخابره شود.
https://avapress.com/vdcb9sb89rhb5wp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما