تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۴ سرطان ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۳۵
کد مطلب : 128544
علامه شهید سید اسماعیل بلخی، دانشمند نوگرا، بیدارگر و خردمند بود
علامه شهید سید اسماعیل بلخی، دانشمند نوگرا، شاعر خوش زوق، سیاستمدار با تدبیر، بیدارگر خردمند وعالم به زمان خود بود.
به گزارش خبرگزاری آوا، مطلب فوق توسط علی مدد موسوی استاد دانشگاه، به مناسبت فرا رسیدن چهل وهشتمین سالگرد شهادت علامه سید اسماعیل بلخی درگفتگو با آوا، عنوان شد.
آقای موسوی، همچنان گفت: علامه شهید سید اسماعیل بلخی، منادی وحدت و همبستگی اقوام مختلف ساکن درکشور، فریادگر آزادی و استقلال افغانستان بود.
به گفته این استاد دانشگاه، تامین عدالت اجتمای، رفع استبداد و ریشه کن کردن پدیده ی ظلم و ستم از خواسته های اصلی این عالم ربانی بود.
به گفته او، مردم افغانستان درحالی ازچهل و هشتمین سالگرد این عالم ربانی تجلیل می کنند که جامعه امروزی سخت نیازمند اندیشه ناب و راه گشای این نابغه ی قرن ۲۰ می باشد.
به گفته این کارشناس اجتماعی و فرهنگی، علامه بلخی، چه در زندان و چه در بیرون از زندان، چه درداخل و چه در خارج از کشور، چه در قالب شعر و چه در قالب نسر، همواره قلم فرسایی کرد و لحظه ی از تلاش در راه بیداری امت اسلامی فروگذار نکرد.
به عقیده او، اگرعلامه بلخی را در ردیف بیدارگران بزرگ جهان اسلام مانند امام خمینی(ره)، علامه اقبال لاهوری، رشید رضا، سید جمال الدین افغانی و سید قطب و مانند آن قرار بدهیم سخن به گزاف نخواهد بود.
علامه بلخی افزون براینکه همواره مساییل سیاسی و اجتماعی افغانستان را زیرنظر داشت، و پرده از روی بیدادگریهای حاکمان وقت برمیداشت، لحظه ی از حال مظلومین و ستم دیدگان غفلت نمی کرد.
به گفته موسوی، علامه بلخی دلجوی از فقرا و مستمندان را از اولویت های کاری خود میدانست وهرازگاهی در بازار دست فروشان و افراد کارمند رفته از آنان احوال می گرفت و تا حد ممکن به سیره ی جدش رسول خدا(ص) عمل می کرد.
موسوی، در دامه تصریح کرد: علامه شهید سید اسماعیل بلخی مصداق بارز آیه قرآن کریم است که خداوند فرمود" ان الذین آمنو وعملو الصالحات سیجل لهم الرحمن ودا" کسانیکه ایمان آورده است و عمل صالح انجام داده اند خداوند دردلها نسبت به آنان محبت ایجاد می کند.
به گفته موسوی، علامه بلخی ازدنیا رفت، اما محبت اوهمچنان دردلها موج می زند و پس ازچهل وهشت سال با یاد ونام بلخی دلها زنده می شود.
به گفته موسوی علامه بلخی در زمانی پرچم مبارزه با استبداد را برافراشت که مردم، نه اندیشه بلخی را درک می کردند ونه هم خطرات و پیامدهای منفی برخواسته از استبداد را آنگونه که باید درک می کردند.
درهمین حال سید محمد حسین اخلاقی، خطیب مسجد جامع دره سنگلاخ ولایت میدان وردک نیز به برخی ازخصوصیات وویژگیهای علامه بلخی اشاره کردو گفت: وی بنیان گذار انقلاب اسلامی درافغانستان، عالم به زمان، مدیر ومدبر، مبارز و حماسه آفرین، شاعر توانا وفرد زیرک وهوشمند بود.
به گفته اخلاقی، هرچند علامه بلخی درحیات سیاسی خود برخلاف سکولارها، اندیشه ی سیاست درقالب دین را همواره مطرح کرد، اما جای تاسف است که نه تنها کسی اندیشه، هدف و آرمان اورا در زمانش نشناختند، بلکه عده ی از سرجهل و نادانی سنگ ملامت به سوی او انداختند، به همین دلیل بلخی با کوله بار ازامید و آرزو ها و درعین حال با دل پرخون ازدنیا رفت.
https://avapress.com/vdcbawb8arhb5sp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما