تاریخ انتشار :پنجشنبه ۳۱ حمل ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۵۶
کد مطلب : 141332
حجت الاسلام والمسلمین بلال در نشست تحلیل پیرامون زندگی امام موسی کاظم(ع) در کابل:

همانگونه که هارون بر امام و شیعیان او ستم روا می داشت بسیاری از زمامداران و حکام کشورهای اسلامی امروز نیز بر پیروان اهلبیت ظلم می کنند

امام موسی کاظم(ع)، با تحمل انواع رنج و شکنجه آن هم در سیاه چال زندان، درس صبر و استقامت را به جهانیان آموخت
همانگونه که هارون بر امام و شیعیان او ستم روا می داشت بسیاری از زمامداران و حکام کشورهای اسلامی امروز نیز بر پیروان اهلبیت ظلم می کنند
امام موسی کاظم(ع) خط اهلبیت را که همان ادامه خط پیامبر(ص) بود با تلاشهای خستگی ناپذیر از گزند دست اندازی های مدعیان دروغین اسلام نجات داد و افراد صالحی را برای بالندگی فرهنگ ناب اسلامی حتی در درون دستگاه حکومتی پرورش داد.

از سالروز شهادت هفتمین پیشوای شیعیان عالم، مظلوم تاریخ، قهرمان مبارزه با ظلم، حضرت امام موسی کاظم(ع) در کابل طی برگزاری نشستی گرامیداشت به عمل آمد.


به گزارش خبرگزاری آوا، این نشست که از سوی دفتر کابل مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان با حضور علما، روحانیون و دانشجویان برگزار شده بود، سخنرانان پیرامون تحولات، رخداد ها و فراز و نشیب های عصر امام موسی کاظم(ع) صحبت کردند.


حجت الاسلام والمسلمین علی اوسط بلال، مدیر مدرسه علمیه امام امیرالمومنین(ع) در این مراسم گفت: امام موسی کاظم(ع) چهارده سال را در زندان مقتدر ترین خلیفه عباسی(هارون الرشید) سپری کرد اما هیچگاه دست از مبارزه در برابر ظلم و ستم بر نداشت.
بلال، چهارده سال زندگی امام(ع) در زندان هارون را از پر مخاطره ترین دوران زندگی آن حضرت عنوان کرد و گفت: آن حضرت با تحمل انواع رنج و شکنجه آن هم در سیاه چال زندان، درس صبر و استقامت را به جهانیان آموخت.


به گفته بلال، هر چند هارون در ابتدا گاهی به امام به عنوان فرزند رسول خدا(ص) تعظیم می کرد تا اذهان مردم را منحرف کند، اما در حقیقت موضع گیری سختی را در برابر امام اتخاذ کرد و برای جلوگیری از فعالیت های تربیتی و فرهنگی آن حضرت شدیداَ وی را تحت نظر قرار داد.


به گفته این فعال دینی، برخورد منافقانه هارون با امام(ع) هیچگاه آن حضرت را از هدف اصلی باز نداشته و همواره چه در زندان و چه در خارج از آن برای ترویج فرهنگ و معارف اهلبیت(ع) و تربیت اسلامی تلاش کرد.
به گفته او، امام(ع) در مقام استدلال و رویا رویی با هارون همواره از منطق قرآن و فرمان الهی کار می گرفت و با بیان حقایق از راه های مختلف ظلم و ستم وی را به رخش می کشید.


آقای بلال رفتار و عملکرد بسیاری از زمامداران جهان اسلام را در شرایط کنونی شبیه سلطه ظالمانه هارون خواند و گفت: همانگونه که هارون بر امام و شیعیان او ستم روا می داشت بسیاری از زمامداران و حکام کشورهای اسلامی امروز نیز بر پیروان اهلبیت ظلم می کنند.


بلال در ادامه سخنان خود با ابراز اینکه خلیفه عباسی در تلاش کمرنگ ساختن شخصیت و موقعیت اجتماعی امام بود، افزود: روزی هارون بالای قبر مطهر حضرت پیامبر(ص) رفت وگفت: السلام علیک یا عموزاده، امام که در آنجا حضور داشت بلا فاصله گفت: السلام علیکم یا ابتا، گویا امام با این پاسخ به هارون فهماند که اگر تو عموزاده پیامبر هستی من فرزند او می باشم.


به گفته بلال هر قدر امام(ع) از نگاه نفوذ مردمی و استدلال منطقی بر هارون غلبه می کرد عرصه بر وی تنگ تر می شد، اما با تمام سخت گیری های هارون آن حضرت در شیوه و چهارچوب تربیتی گامهای بلندی را برداشت و فرهنگ تشیع را بارور ساخت.


به گفته استاد مدرسه امام امیرالمومنین(ع)، امام موسی کاظم(ع) خط اهلبیت را که همان ادامه خط پیامبر(ص) بود با تلاشهای خستگی ناپذیر از گزند دست اندازی های مدعیان دروغین اسلام نجات داد و افراد صالحی را برای بالندگی فرهنگ ناب اسلامی حتی در درون دستگاه حکومتی پرورش داد.
به باور این عالم دینی، از آنجایی که منش اهلبیت(ع) نفی ستم است، یکی از ابتکارات امام(ع) نیز این بود که شیعیان و پیروان خود را از همکاری با حکومت ظلم باز می داشت و هرگونه کمک به عدوان را حرام اعلام کرد.
به گفته وی، توصیه امام(ع) به صفوان جمال مبنی بر اینکه شترهای خود را حتی در سفر حج به هارون کرایه ندهد نمونه ای از فعالیت های امام در این عرصه بود که بر اساس دستور اسلام و قرآن روی این برنامه تاکید داشت.


آقای بلال همچنان گفت: یکی دیگر از فعالیت های سیاسی امام(ع) گماشتن افراد و نفوذ یاران او در دستگاه حکومت به منظور خدمت به مسلمانان و مومنین و افراد ضعیف تحت فشار بود که امام دراین کار خود نیز موفق بود.
به گفته او، امام توانست افراد نخبه و کاردان از جمله علی بن یقطین را در دربار بگمارد تا از یاران و دوستان آن حضرت در شرایط سخت و دشوار حمایت کند.


به گفته او، فعالیت علی بن یقطن به اندازه ای چشم گیر بود که افزون بر حمایت بی دریغ از مظلومین تحت ستم دربار عباسی سالانه ۱۵۰ نفر از شیعیان را به صورت رسمی به سفر حج می فرستاد.
لازم به ذکراست که محفل امروزی با قرائت و روضه خوانی حجت الاسلام و المسلمین خلیل رضایی آغاز و با دعائیه حجت الاسلام و المسلمین آقای بلال پایان یافت.

https://avapress.com/vdcbf8b85rhbafp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما