تاریخ انتشار :سه شنبه ۳ قوس ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۲۹
کد مطلب : 119535
مکاتب ولسوالی شیندند مسدود هستند
به دلیل ناامنی، مکاتب دخترانه و پسرانه ولسوالی شیندند هرات مسدود هستند.

این جمله را تور محمد ظریفی عضو سابق شوراتی ولایتی هرات در گفتگو با خبرنگار آوا گفت و افزود که دارالمعلمین این ولسوالی نیز به دلیل انفجار ماین جلوی درب آن مسدود شده و امتحانات آن نیز برگزار نشده است.

او ضمن ابراز نگرانی از تعطیلی مکاتب به دلیل ناامنی از این وضعیت به عنوان یک فاجعه ی بزرگ در ولسوالی شیندند نام برد.

وحید پیمان، سخنگوی اداره ی معارف ولایت هرات ضمن رد این ادعا که تمام مکاتب در ولسوالی شیندند هرات تعطیل است، افزود که مکاتب پسرانه این ولسوالی باز است.

او می گوید که بسته بودن مکاتب دخترانه معضل تازه ای نیست و چندین سال است که ولسوالی شیندند با این مشکل روبرو است.

پیمان افزود که با اینحال از میان مکاتب دخترانه فقط یک مکتب که در مرکز ولسوالی شیندند باز و دیگر مکاتب دخترانه به دلایل امنیتی بسته است.

او گفت که ریاست معارف هرات کتبا این موضوع را به وزارت معارف، مقام ولایت و نیروهای امنیتی گزارش داده و قرار است که روی این موضوع در سال تعلیمی جدید به صورت جدی بحث صورت بگیرد.

پیمان همچنان گفت که در سال جدید برنامه هایی چون تامین امنیت مکاتب و گفتگو با سران قومی در ولسوالی شیندند جهت بازگشایی مکاتب شیندند روی دست داریم.

او گفت که سران قومی نیز اعلام آمادگی کرده اند تا در این زمینه از هیچ نوع کمکی دریغ نکنند.
پیمان امیدوار است که سال جدید تعلیمی سالی متفاوت برای دختران دانش آموز در ولسوالی شیندند باشد تا آنها بتوانند به مکتب رفته و ادامه تحصیل بدهند تا بتوانند در آینده برای افغانستان مفید واقع شوند.

این حالی به دلیل ناامنی از بسته شدن مکاتب سخن به میان می آید که رئیس جمهور اشرف غنی در زمان کمپاین انتخابی خود از آوردن امنیت و حق تحصیل برای همگان سخن می گفت.

همایون نظری، استاد دانشگاه و آگاه امور گفت که بدون شک تحصیل در تمام جوامع است که می تواند ناهنجاری های آن جامعه را از بین ببرد و به هنجار تبدیل کند.

او بر این باور است که جامعه ای چون افغانستان که چند دهه جنگ را پشت سرگذاشته است و تعداد زیادی از اتباع کشور از تحصیل بازماندند، این را ایجاب می کند که خانواده ها توجه بیشتری به تحصیل داشته باشند.

نظری می گوید که دولت نیز با زمینه ای فراهم بکند که حتی در مناطق دور دست نیز مردم بتوانند به آموزش دسترسی داشته باشند.

اینکار دولت و توجه خانواده به تحصیل باعث می شود تا از یک سو جامعه به سمت رشد و ترقی پیش برود و از سوی دیگر کاهش افراط گرایی را می توانیم شاهد باشیم.
به باور نظری افزایش جرایم در یک منطقه ارتباط مستقیم با میزان تحصیل افراد آن جامعه دارد.


در این مورد آقای نظری می گوید که دور ماندن دختران از تحصیل می تواند باعث عقب ماندگی این قشر از جامعه شود.

او می گوید که این عقب ماندگی باعث می شود که زن از حقوق خودش آگاهی نداشته باشد و در تمام عرصه ها چون اجتماعی و اقتصادی می تواند ضرباتی را به خانواده وارد کند.

محمد انور متین، کارشناس امور اجتماعی اداره ولایت هرات علت مسدود شدن مکاتب را وجود گروه های تروریستی می داند.

او می گوید که دشمنی گروه های دهشت افکن با ترقی و پیشرفت کشور سبب آن شده است که آنان سعی کنند مکاتب را مسدود سازند.

او بر این باور است که با تقسیم ولسوالی شیندند به چند ولسوالی این فرصت ها از گروه های ترویستی گرفته خواهد شد و دورازه های مکاتب به روی دانش آموزان باز خواهد شد تا ما بتوانیم بر افکار طالبانی و داعشی و دیگر گروه های بنیاد گرا غلبه کنیم.

او گفت که اداره ی محلی نیز مصمم است در راستای بازگشایی مکاتب گام هایی را بردارد.
https://avapress.com/vdcbf9b8srhb8sp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما