تاریخ انتشار :شنبه ۱۹ ثور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۳۲
کد مطلب : 111308
رئیس اتباع وزارت داخله ایران در همایش 30 سال خون شریکی

پیوند ما پیوند مرزها نیست بلکه یک پیوند اعتقادی است

پیوند ما پیوند مرزها نیست بلکه یک پیوند اعتقادی است
وی با بیان اینکه پیوند ما پیوند مرزها نیست بلکه یک پیوند اعتقادی است، گفت: ارزش هایی که پیامبر گرامی اسلام، رسالت بیان آن را داشت و امروز بر اجرای آن اصرار داریم بسیار خوشحالم که به عنوان یک ایرانی، در جمع حاضرم.

 شاعر افغانستانی با تاکید بر معرفی شهدا، گفت: با بازگو نمودن زندگی شهدا، زندگی روزمره مهاجرین هم دگرگون می شود.
به گزارش خبرگزاری آوا، اولین همایش مشترک شهدای افغانستانی ۸ سال دفاع مقدس و شهدای ایرانی جهاد افغانستان تحت عنوان «سی سال خون شریکی» در مرکز همایش های بین المللی دانشگاه شهید بهشتی تهران پایتخت کشور ایران در حال برگزاری است. 

داکتر تهرانچی ؛ رئیس دانشگاه شهید بهشتی به عنوان اولین سخنران این مراسم با اشاره به میراث گرانقدر اسلامی که دراین سرزمین وجود دارد، خاطر نشان کرد: زیبنده است که دراین مراسم از کسانی یاد کنیم که حاضرند و زنده.

وی با بیان اینکه مهاجرین مجاهد افغانستان فارغ از قومیت و نژاد، تمدن سازی کردند، گفت: ما در سرزمینی هستیم که میراث اسلامی را در خود ایجاد کرده است، این میراث گرانقدر از یک سو، و شهدای مشترک دیگری در این میان، ما را با سرزمینی یکی کرده است که این سرزمین را فارغ از قید و قومیت احیا کرده‌اند چنانکه در این میان هم مهاجر وجود داشت هم مجاهد که توفیق شهادت، نصیب‌شان شد.

رئیس دانشگاه شهید بهشتی تهران با اشاره به بحران ها و نابرابری ها در نگاه انسان گفت: انسانها به دو قسمت تقسیم شده‌اند آن‌هایی که هیچ حقی ندارند و آن‌هایی که همه حق برای آن‌هاست.

وی دیگر بحران موجود را ناشی از تکنالوژی و علم عنوان و تاکید کرد که باید برای این بحران ها پیش از آنکه دشمن برنامه جدیدی طرح ریزی نماید، اقدامات موثری را روی دست گیریم.

تهرانچی در تشریح مطلب فوق، افزود: اگر ما برنامه ای در این رابطه نداشته باشیم، بشری دست به کار خواهد شد که پیشرفته‌ترین طیاره های جنگی را می سازد و فرزندان اسلام و بی گناهان را به خاک و خون می‌کشد.
سرور رجایی، نویسنده و شاعر و فعال فرهنگی افغانستانی نیز دیگر سخنران این همایش، گفت: هشت سال است در زمینه شهدای مشترک کار می کنم. این شهدا می توانند بیش از پیش ما را به هم نزدیک کند.

رجایی در ادامه سخنانش به دوری یک مادر از مزار فرزندنش اشاره و خاطرنشان کرد: وقتی خانواده شهید احمدرضا سعیدی را پیدا کردم و افتخار پیدا کردم که نزد او بروم ۲۹ سال از شهادت آن شهید می گذشت. از مادرش درخواست کردم که با من به افغانستان برود تا مزار فرزندش را از نزدیک ببیند، مادر شهید به من گفت من بیمارم و نمی توانم اما به مزار او برو و بگو مادرت سلام رساند و التماس دعا دارد. رفتم افغانستان و به مزار این شهید رفتم و سخنان مادر را برای شهید سعیدی بازگو کردم . اما متاسفانه وقتی برگشت که عکس مزار شهید را به مادرش نشان دهم مادر شهید سعید فوت کرده و آرزوی دیدن تصویر مزار فرزندنش را به گور برد.

این شاعر هموطن با تاکید بر معرفی شهدا، گفت: با بازگو نمودن زندگی شهدا، زندگی روزمره مهاجرین هم دگرگون می شود.

رجایی افزود: دانشجویانی که این همایش را برگزار کردند وظیفه سنگینی در راستای معرفی شهدا دارند.
رجایی با اذعان به اینکه شهدای افغانستانی و ایرانی در هر دو کشور دارای کرامت و ارزش هستند، گفت: زمانیکه من به سراغ مزار شهید احمدرضا سعیدی، شهید ایرانی دفن شده در افغانستان رفتم در کمال تعجب دیدم که همه اور ا می شناسند.و آن به این دلیل است که خیلی ها از مزار او حاجت گرفته اند. دقیقا مثل مزار شهید رجبعلی غلامی در شهر بجستان ایران که او را هم، همه در این شهر می شناسند. چه قدر سرنوشت ها مشترک است.

محمدی فر مدیر کل اتباع خارجی وزارت امور داخله ایران به عنوان سومین سخنران این همایش گفت: واقعیت این است که جای این مراسم و نگاه به ارزش هایی که در حوزه مجاهدت هایی که مشترک است بین ایران و افغانستانی مطرح است خالی و کمرنگ است.

وی با بیان اینکه پیوند ما پیوند مرزها نیست بلکه یک پیوند اعتقادی است، گفت: ارزش هایی که پیامبر گرامی اسلام، رسالت بیان آن را داشت و امروز بر اجرای آن اصرار داریم بسیار خوشحالم که به عنوان یک ایرانی، در جمع حاضرم.

https://avapress.com/vdcbg8b8wrhb8fp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما