تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۲ دلو ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۴۱
کد مطلب : 122180
نشست سه روزه ای تحت عنوان « کنفرانس علمی پلورالیزم سازمانی در قبال زنان» در کابل
نشست سه روزه ای تحت عنوان « کنفرانس علمی پلورالیزم سازمانی در قبال زنان» در کابل
نشست سه روزه ای تحت عنوان « کنفرانس علمی پلورالیزم سازمانی در قبال زنان» امروز دوشبنه (۱۲ دلو) با حضور شماری از مهمان داخلی و خارجی در کابل برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری آوا، در این نشست شماری از فعالان زن، جامعه مدنی، اعضای مجلس نمایندگان و نماینده رئیس جمهور در امور سیاسی حضور داشتند.
دلبر نظری، وزیر امور زنان در این نشست گفت: پذیرش پلورالیزم سازمانی سبب ارتقای زنان می شود و در دهه اخیر بیشترین رشد و نمایش پلورالیزم را در کشور شاهد بودیم٬ اما تناسب این تعدد اندیشه و پلورالیزم در قبال زنان باعث تعییرات زیاد در وضعیت زنان نشده و کم رنگ بوده است.
وزیر امور زنان نبود هماهنگی میان زنان در عرصه های مختلف و عدم همانگی میان نهادها را یکی از دلایل کم رنگ بودن حضور زنان در سهم گیری تعدد اندیشه و پلورالیزم خوانده تاکید کرد که چنین کنفرانس ها سبب راه یابی برای برون رفت از این مشکلات است.

وی خاطر نشان کرد٬ از آنجایی که زنان اکثریت افراد جامعه را تشکیل می دهند٬ رای آنان در انتخابات و نظر آنان در عرصه های دیگر تاثیر زیادی دارد٬ اما نقش و حقوق آنان نیز به تناسب جمعیت شان باید رعایت گردد.
بانو نظری گفت٬‌ تحول در وضعیت زنان٬ در واقع تحول در زندگی جامعه است.
همچنین فیض الله ذکی؛ معاون حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان٬ از دیگر اشتراک کنندگان این کنفرانس نیز بر اشتراک زنان در احزاب سیاسی تاکید کرد و گفت٬ متاسفانه به دلیل برخی اقدامات و نگرش های منفی علیه احزاب و برخی عملکردهای نادرست باعث شده تا افراد در جامعه به احزاب با دید منفی بنگرند.
وی هم چنین اضافه کرد٬ مشکلات زنان مشکلات تمام جامعه است٬ زیرا زنان نیمی از پیکر جامعه هستند. از طرفی هم مهمانان این کنفرانس٬ بر پذیرش پلورالیزم در قبال زنان تاکید کردند و نقش زنان را در تحولات کشور اساسی عنوان نمودند.
فوزیه کوفی؛ رئیس کمیسیون امور زنان مجلس نمایندگان نیز در این نشست در مورد تاثیر نقش زنان در انتخابات به خصوص انتخابات سال آینده بسیار با اهمیت عنوان کرد.
او گفت٬‌ برگزاری این کنفرانس در چنین حالت و زمانی اهمیت زیادی دارد و به خصوص در آستانه انتخابات٬ این مساله از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا این مطلب ( پلورالیزم و پذیرش اندیشه های متفاوت در قبال زنان ) در این زمان که این مساله به فراموشی سپرده شده بود٬‌ از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی تصریح کرد٬ ‌سهم گیری زنان در کثرت گرایی سیاسی در روند انتخابات با اهمیت است.
خانم کوفی افزود٬‌ افغانستان با الگو گرفتن از کشورهایی که در این مورد تجربه خوبی دارند٬ می تواند از تعدد اندیشه ها به فرهنگ پذیرش تعدد دیدگاه ها برسد.
او بیان داشت که تا زمانی که نتوانیم بپذیریم که مخالف سیاسی در نظر مخالف است نه دشمن ما ضعیف هستیم و کمتر موفق خواهیم بود. کوفی گفت٬‌ ما جامعه کسرت گرا هستیم با تعدد مذاهب و دیدگاه ها و این نقطه خوب است نه ضعف و در عین حال ما مساوی هستیم. در ادامه این کنفرانس مقالات احزاب نیز ارائه گردید و در پایان مجلس پرسش و پاسخ در مورد موضوع کنفرانس صورت گرفت. گفتنی است که این کنفرانس برای دو روز دیگر نیز ادامه خواهد داشت.
https://avapress.com/vdcbw5b8grhb58p.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما