تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۱ حمل ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۱۱
کد مطلب : 109185
اعتراض دانشجویان لیلیه دانشگاه کابل
 دانشجویان لیلیه دانشگاه کابل در مورد فیصله اخیر وزارت تحصیلات عالی دست به اعتراض  زدند.
به گزارش خبرگزاری آوا، اخیراً وزارت تحصیلات عالی کشور طبق فیصله نمبر ۳۷۹۷ محصلین صنوف اول و دوم دانشگاه کابل را لیلیه و محصلین صنوف سوم و چهارم و دانشجویان طبی بالا تر از صنوف دوم را واجد بدل اعاشه کرد.
در اعتراض به این فیصله وزارت تحصیلات عالی روز دوشنبه(۱۰حمل) ده ها دانشجوی دانشگاه کابل در مقابل شورای ملی کشور دست به اعتراض مسالمت آمیز زدند.
مختار دانشور یک تن از دانشجویان در این رابطه به خبرگزرای آوا، گفت: لیلیه حق مسلم محصلانی که از ولایات می آیند می باشد، اما ما نمی دانیم که چرا مقامات وزارت تحصیلات عالی این حق را از ما گرفتند.
وی افزود: از سوی دیگر اکثریت محصیلین با چالش اقتصادی مواجهند و در صورتیکه برای آنها لیلیه داده نشود، ممکن است ترک تحصیل  کنند، که این بزرگترین آسیب به سطح تحصیلات می باشد.
این محصل تصریح کرد: اکثریت دانشجویانی که تازه از ولایات آمده اند، هیچ مسکنی برای بود و باش ندارند، هم چنان پولی برای اینکه اطاق کرایه کنند را نیز در اختیار ندارند.
دانشور تصریح کرد: صاحبخانه ها زمانی که متوجه شدند که دانشجویان را از لیلیه بیرون کرده اند، کرایه اتاق ها را چندین برابر افزایش دادند.
وی گفت: این ده ها محصل از ۲۰۰۰ محصل نمایندگی می کند، تا خواسته های آنها را به گوش شورای ملی برساند.
جان محمد یکی دیگر از دانشجویان معترض به آوا گفت: لیلیه کابل گنجایش ۲۵۰۰ محصل را دارد در حالیکه دانشجویان صنوف اول و دوم را بیشتر از ۱۰۰۰ نفر تشکیل نمی دهد و باقی لیلیه خالی می ماند.
وی افزود: ممکن است مقامات وزارت تحصیلات عالی در پشت پرده با کسان دیگر لیلیه را قرار داد کرده باشند که ما از آن بی اطلاع هستیم و ما این را به هیچ وجه نمی پذیریم.
به گفته جان محمد؛ اکثریت دانشجویان از نقاط دور دست کشور می آیند و پولی که دولت برای آنها بدل اعاشه می دهد، گذشته از پول غذا و حمام تنها کرایه اطاق آنها را کفایت نمی کند.
وی گفت: یک محصل حداقل در یک ماه ۵ هزار افغانی مصرف دارد، اما یک هزار افغانی بدل اعاشه هیچ جایی را نمی گیرد از سوی دیگر اکثریت مردم افغانستان فقیرند، محصلینی که در لیلیه زندگی می کنند نیز از این قاعده مستثنی نمی باشند و کسانی که غنی هستند هیچ مجبوریت به تحصیل در داخل کشور را ندارند، چه برسد به لیلیه.
وی گفت: وزارت تحصیلات عالی و ریاست امور لیلیه ها بدون کدام موجبی دانشجویان را از حق لیلیه محروم ساخته که این تصمیم وزارت تحصیلات در کل غیر عادلانه می باشد.
محصیلین معترض هشدار دادند: چنانچه به تقاضای آنها رسیدگی نشود دست به اعتراضات گسترده خواهند زد و دروازه های پوهنتون کابل را خواهند بست.

https://avapress.com/vdcbw9b8srhbg8p.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما