تاریخ انتشار :شنبه ۱۳ جدی ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۴۴
کد مطلب : 104883
هفته ی وحدت؛ زمانی برای تمرین برادری
گروه تروریستی داعش، برگزاری مراسم جشن میلاد رسول اکرم (ص) را بدعت دانست و آن را ممنوع اعلام کرد.
داعش به ائمه جماعت مساجد نینوا دستور داده است که از برگزاری مراسم میلاد رسول اکرم (ص) در مساجد جلوگیری کنند.
این گروه تروریستی ائمه جماعت مساجد را تهدید کرد که در صورت سرپیچی از این دستور، آن ها را مجازات خواهد کرد.
در همین راستا مفتی کل عربستان سعودی نیز در مواضعی همسو با گروه تروریستی داعش، میلاد پیامبر اسلام (ص) را بدعت دانست و از همگان خواست برای این مناسبت هیچ جشنی برگزار نکنند و اهمیتی به آن ندهند.
 "عبدالعزیز آل الشیخ" در خطبه نماز جمعه، نوشت: سالگرد تولد و کارهایی مانند آن بدعت و خرافات است.
وی برگزاری مراسم گرامیداشت میلاد پیامبر اسلام (ص) را شرک دانست. مفتی کل عربستان برای توجیه این ادعای خود گفت: همه این اشتباهات بدعت است، زیرا هیچ ریشه ای در شریعت اسلام ندارد و در دوران رسول خدا وجود نداشت. "
این ادعای داعش و مبلغان سعودی درحالی است که گرامیداشت میلاد پیامبر اسلام (ص) یکی از مهمترین مراسم نزد مسلمانان برای تأکید بر وحدت همه مسلمانان جهان است.
حفظ وحدت و همدلي از همان ابتداي ظهور اسلام، در عرصه هاي مختلف  مورد تاكيد و سفارش قرار گرفته، اين در حالي است كه دشمنان قسم خورده ی اسلام هميشه درصدد برآمده اند تا در فرصت هاي ايجاد شده اين مهم را مورد هدف قرار دهند تا از اين راه به اميال پليد خود برسند.
بي گمان قرآن کريم در بيش از پنجاه آيه به مسئله وحدت و راههاي رسيدن به آن پرداخته است.
از اين راهها مي توان به رفتار مسالمت آميز با مخالفان، پرهيز ازطرح مسائل اختلاف برانگيز و بي ثمر مذهبي، جلوگيري از تحريک احساسات و توهين به مقدسات، پرهيز از تکفير صاحبان فرقه هاي اسلامي، رعايت حقوق اجتماعي، رعايت اصول اخلاقي، و تعامل علمي ميان دانشمندان و فرهيختگان مسلمان اشاره کرد و تأثير اين عوامل را در تحقق وحدت نشان داد.
چنانکه اگر اين اصول از سوي هر يک از عالمان و صاحبان مذاهب رعايت شود، دشمنان اسلام و کساني که آب به آسياب آنها مي ريزند ديگر نمي توانند جنگ و خون ريزي در ميان مسلمانان راه بياندازد و اين گونه جهان اسلام را پراکنده و دسته دسته مانند لشکر شکست خورده سازند تا جايي که بتوانند جهان اسلام را تحقير و به مقدسات و شخصيت پيامبر گرامي و قرآن توهين کنند و کشورهاي مسلمان را در اين گوشه و آن گوشه جهان اشغال و تصاحب کنند.
البته منظور از وحدت، يکي کردن مذاهب، شيعي کردن سنيان و يا سني کردن شيعيان نيست.
بلکه منظور از وحدت و يکپارچگي اين است که با توجه به مشترکاتي که بين همه طوايف و فرقه هاي اسلامي وجود دارد و همگي اعتقاد به خداوند يگانه، پيامبر اسلام و کتاب الهي و قبله مشترک و اعتقاد به معاد و احکام اسلامي مثل نماز، روزه، حج و زکات دارند، با همدلي بايکديگرهمکاري کنند.
اختلاف در بعضي از اعتقادات و احکام واختلاف منابع، که نتيجه طبيعي اجتهاد و تفکر آزاد است، نبايد موجب جدايي و دوري قلبهاي مسلمانان از يکديگر شود، بلکه بايد همه فرقه هاي اسلامي با کمال شرح صدر و وسعت نظر عقايد و افکار يکديگر را درک و تحمل نمايند و در عين حال که در صحنه کاوش و تحقيق و بحث و استدلال در فضاي علمي تلاش مي کنند، در عرﺻﮥ زندگي اجتماعي و تعامل با توجه به مصالح تمام امت اسلامي با سماحت يکديگر را درک و به عناصر مهم تشکيل دهنده وحدت توجه و در راه تحقق آن بکوشند.
بنابراين مراد از وحدت، برداشتن موانع مصنوعي و پيشگيري از اموري است که باعث جدايي، کينه و دشمني ميان مسلمانان مي گردد. از يک طرف دست دشمنان اسلام بر آنان دراز و از طرف ديگر در درون خود گرفتار و از حرکت و پيشرفت و رفع فقر، وجهل وحل مشکلات جامعه بازمانده و به خود مشغول مي گردند، عقل ديني وخردجمعي مي گويد، حفظ آرمانهاي اصلي مهم تر از نزاع هاي بخشي نگراست.
هفته وحدت، فرصت مغتنم و ارزشمندی برای گرامی‏داشت یاد پیشگامان اتحاد اسلامی، از جمله امام خمینی رحمت ‏الله علیه در جوامع اسلامی است. این ایّام بزرگ، هم‏چنین بهانه ‏ای مناسب برای ارزیابی و بازنگری تلاش‏هایی است که به منظور تحقق آرمان‏های مقدس سرسلسله ‏جنبان اتحاد اسلامی انجام گرفته است. بیایید در هفته وحدت، با بررسی مفهوم وحدت و مشخص ساختن معنای منطقی و جامع آن، عوامل بازدارنده و موانع تحقق وحدت امت اسلامی را به طور دقیق‏تر شناسایی کرده و راهکارهای اجرایی دست‏یابی به این آرمان ارزشمند را به صورت علمی مورد اشاره و تحلیل قرار دهیم.

امام خميني براي تحقق آرمان وحدت خويش از امكانات موجود بهره مي‏جست و حتي امكانات جديدي را فراهم مي‏نمود، يكي از اين امكانات مساله فلسطين و اشغال آن توسط رژيم اشغالگر قدس يعني اسرائيل بود كه اعتقاد تشكيل "اسرائيل بزرگ يعني از نيل تا فرات" را در سرداشت و براي تحقق اين خواست منحوس خود به كشورهاي اسلامي تجاوز مي نمود و مسلمانان ساكن اين سرزمين را كشتار مي‏نمود و يا از خانه و كاشانه خود آواره مي‏كرد.
امام خمينى (ره) به عمق نقش اجتماعات دينى چه در بعد انديشه ‏سازى و چه در بعد اجتماع ‏سازى به خوبى پى ‏برده بودند، به همين جهت است كه «روز قدس‏» به عنوان سمبل وحدت جهان اسلام كه پيام انقلابى و ضد استعمارى هم دارد از سوى ايشان در سطح جهان اسلام پيشنهاد گرديد و همچنين بزرگداشت «هفته وحدت‏» ميلاد حضرت رسول (ص) (از ۱۲ ربيع الاول به روايت اهل تسنن تا ۱۷ ربيع الاول) مورد حمايت وى قرار گرفت.
بايد در نظر داشت قدرت‌هاي سلطه جوي جهاني، نقش تعيين كننده‌اي در دميدن روح اختلاف، رقابت و تنش ميان كشورهاي اسلامي‌ايفا كرده و آنها را عليه يكديگر برمي‌انگيزانند. يکي از مهم ترين تاکيتيک هاي دشمنان آن است که با حمايت صوري از يك كشور، آنرا در مقابل كشور اسلامي‌ديگري قرار داده و يا كشورهاي اسلامي‌را به دو گروه ميانه‌رو و افراطي تقسيم بندي نموده و ميانه‌روها را عليه گروه ديگر تحريك مي‌كنند.
از سوي ديگر، در حال حاضر آنچه كه در عراق و افغانستان مي‌گذرد، نمونه‌اي از بي تفاوتي و بي اعتنايي دولتمردان جهان اسلام نسبت به اصلي‌ترين مسايل مسلمانان است كه به ميزان زيادي اعتبار و منزلت مسلمانان و جايگاه آنان در سطح بين‌المللي را گرفته و بعلاوه شقاق و جدايي و اختلافات و تنش‌هاي موجود ميان آنان را بيش از پيش نمايان مي سازد.
اين در حالي است كه اين اختلافات و تنش‌ها در اصل مولود وضعيت حاكم بر مسلمانان كه از اصول قرآني براي تبيين نشانه‌هاو راه‌هاي زندگي‌شان بهره مي‌گيرند نبوده و در اصل زاييده سياست‌هاي پيدا و پنهان دشمنان خارجي در سايه اصل معروف " تفرقه بيانداز و حكومت كن " است.
 متاسفانه با وجود اینکه مسلمانان، قرآن و اسلام را به عنوان عاملي بسيار قوي در انسجام اسلامي دارند اما اينک هنوز زبان مشترکي براي مفاهمه در ميان جهان اسلام به وجود نيامده است.
 اما می توان با 
- تاكيد بر عوامل وحدت آفرين و متمركز شدن بر روي مشتركات اسلامي و پرهيز از دامن زدن به هرگونه تعصبات قومي و فرقه اي.
- پرهيز از بيان هرگونه اظهار نظراتي كه سبب تحريك ساير مذاهب اسلامي گرديده و نيز توجه عالمان ديني به احساسات مذهبي ديگر مذاهب.
- عدم حمايت از اقدامات گرو هاي افراطي و نيز محكوم نمودن رفتارهاي غير انساني و خشونت باري كه به نام دين و مذهب نسبت به ساير مذاهب صورت مي پذيرد و نيز برخورد با چنين اقداماتي از طرف دولت‌هاي اسلامي.
- فراهم آوردن زمينه هاي شناخت متقابل مذاهب اسلامي و  تبيين و باز شناسي نقاط مثبت به عنوان راهکارهایی برای نزدیک سازي و تقريب امت اسلامي بهره جست.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcbwab8frhbgwp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما