تاریخ انتشار :يکشنبه ۴ دلو ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۰۶
کد مطلب : 121875
افزایش صددرصدی تولید سویا در افغانستان
دهقانان افغانستانی میزان تولید سویا در سال جاری را با افزایش صددرصدی آن، به ۴۰۰۰ متریک تُن  رسانده اند.
 به گزارش خبرگزرای صدای افغان(آوا)،  تولید سویا در سال گذشته توسط دهاقین افغان به کمک موسسه بین المللی آموزش و تغذیه (NEI)در حدود ۲۰۰۰ متریک تن بود که
این مقدار  به ۴۰۰۰ متریک تن افزایش یافته که نشان دهنده فعالیت سخت ۱۲ هزار دهقان در سراسر کشور می باشد.

 موسسه بین المللی آموزش و تغذیه (NEI) نیز با فراهم سازی تخم اصلاح شده، کود کمیاوی، فراهم سازی وسایل زراعتی و خریداری سویا از دهاقین افغان به منظور پروسیس آنها و افزایش میزان تولید سویا مشارکت سازنده ای داشته است.

شایان ذکر است: ماده غذایی سویا از اهمیت غذایی بالایی به جهت داشتن پروتیئن و اسید امینه برخوردار می باشد چرا که سویا دارای مواد لازم برای تقویت خاک بوده و می‌تواند باعث افزایش تولید محصول گندم که  اصلی ترین ماده غذایی در افغانستان است مورد استفاده قرار گیرد.

اکنون تنها موسسه بین المللی آموزش و تغذیه  (NEI) سالانه حدود ۳۰۰ متریک تن سویا تولید شده دهاقین را برای پخت نان، تولید کلوچه سویا و سایر محصولات از دقاهین خریداری می‌کند.

 سویا منبع خوب پروتئینی همانند گوشت است، ولی به مراتب ارزانتر از آن است که می توان از آن برای تهیه  غذاهای سنتی افغانستان استفاده کرد.همچنین دهقانین افغان تخک این گیاه را در خانه ذخیره کرده و مورد استفاده قرار می دهند .

موسسه بین المللی آموزش و تغذیه  (NEI) اعلام کرده است:  پروسیس سویا در ۷ ولایت پروان، کاپیسا، تخار، کندوز، ننگرهار، هرات و کابل آغاز شده است که محصولاتی از جمله پروسیس آرد سویا، کلوچه سویا، بریانی، پنیر، شیر سویا که بیشتر برای کمک‌های بشردوستانه مصرف می‌شود، پنیر و سایر محصولات تولید می‌شوند.

موسسه بین المللی آموزش و تغذیه  (NEI) در نظر دارد، در سال جاری میلادی تولید شیر سویا را به صورت تجاری آغاز کند چرا که این کارخانه قادر به تولید دو میلیون لیتر شیر سویا در سال خواهد بود.
گقتنی است: این شیر برای ۱۰ ماه در یخچال قابل نگهداری بوده و  علاوه بر آن کارخانه تولید سویا در ولایت کاپیسا قادر به تولید ۶۰۰ متریک تن سویا خواهد بود که می تواند ۶۰ متریک تن روغن تصفیه نشده را تولید نماید.

قابل ذکر است: مشارکت عمومی مردم افغانستان و دهاقین در مناطق روستایی سبب شده که تولید و نیازمندی به سویا در سال ۲۰۱۶ در افغانستان بیشتر احساس شود.
https://avapress.com/vdcbz8b8srhb5wp.uiur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما