تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۸ سرطان ۱۳۹۴ ساعت ۱۸:۲۲
کد مطلب : 114144
خوارج بعد از قرن ها، در قالب گروه داعش زنده شده اند
اندیشه های ما تعلق به اقوام و زبان ها دارد و حتی هنوز هم متولیانی هستند که به نام قوم در کشور امتیاز می گیرند/ما برای ایجاد دولت هنوز فاصله داریم تا زمانی که بر اساس معیارهای دوران جاهلیت با هم تعامل داریم و همدیگر را تحمل نداریم و قومیت گرایی می کنیم و انحصار گرایی وجود داشته باشد از این دایره شوم بیرون نخواهیم شد
 امام علی(ع) توسط خوارج به شهادت رسیدند و عجیب است که بعد از چندین قرن، شاهد زنده شدن خوارج در دنیای اسلام هستیم.
این مطلب را وحید مژده در طی نشستی علمی و پژوهشی تحت عنوان" شب قدر، شاهراهی به سوی کمال" که از سوی دفتر مرکزی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان با حضور علما، اندیشمندان، اساتید دانشگاه و دانشجویان امروز در کابل برگزار شده بود، عنوان کرد.
آقای مژده که درباره " شب قدر؛ دولت و ملت، چالش ها و مسئولیت ها" صحبت می کرد، با اشاره به فضلیت شب های قدر، شب نزول قرآن کریم گفت که امام علی(ع) توسط خوارج به شهادت رسیدند و عجیب است که بعد از چندین قرن شاهد زنده شدن خوارج در قالب گروه داعش در دنیای اسلام هستیم.
مژده علاوه کرد: به باور داعش تمام مسلمان ها به غیر از خود آنها کافر هستند و هر کس که بر علیه آنها حرف بزند و تبلیغ کند خارج از دایره اسلام است چه برسد که بر علیه آنها بجنگد که در آن صورت واجب القتل هستند.
به گفته وی، مشکلاتی که باعث شده تا افغانستان هیچ دستاورد و پیشرفتی نداشته باشد اندیشه های قومی و زبانی بوده است. وی گفت: دولت ها در افغانستان هیچگاه نخواسته اند اقوام را با خود داشته باشند بلکه همواره با چند تن از سران قومی توافق کرده و آنها به زمامداران زمان قول می دادند که فلان قوم را ما آرام و رعیت نگهمیداریم پس خیال شما آسوده باشند. چنانچه درزمان ظاهرشاه همین روند وجود داشته و تیکه داران اقوام چند نفر آدم با نفوذ و کله گنده بوده که با تبانی با ظاهرشاه تمام امتیازات آن قوم را به نفع شخصی خود استفاده می کرده اند و در شرایط موجود نیز یک چنین شرایطی حاکم است. چند نفر تیکه دار قومی ادعای رهبری و آرام نگاه داشتن فلان قوم را دارد و با دولت قول و قرار می بندد که خیالش راحت باشد. آنگاه امتیازات مخصوص همان قوم در جیب چند نفر معدود فرومی ریزد.
به گزارش خبرگزاری آوا، این کارشناس مسایل سیاسی بر این عقیده است که دولتی که به معنای نظام تعریف می شود در کشور در حال زوال است و مشکلات زیادی را دارا می باشد
او افزود: از طول مدت چهارده سال که تمام دنیا برای افغانستان فرصت های پیشر فت داده بود هیچ استفاده ای صورت نگرفت.
به گفته او، پولی که برای افغانستان دراین مدت سرازیر شد بیشتر از مجموع پولی بود که در ماستر پلان اروپا بعد از جنگ جهانی دوم مصرف گردید، اما اروپا به کشورهای مدرن مبدل گردید ولی افغانستان به همان حالت گذشته خود باقی مانده است.
وی دراین باره خاطرنشان ساخت که دلیل این است که اندیشه های ما تعلق به اقوام و زبان ها دارد و حتی هنوز هم متولیانی هستند که به نام قوم در کشور امتیاز می گیرند.
او علاوه ساخت که در کشور برای ملت سازی هیچ وجه مشترکی در نظر گرفته نشده بلکه در دیگر کشورها مانند جمهوری اسلامی ایران زبان وجه اشتراک ملت قرار گرفت و در پاکستان و اسرائیل برای ملت سازی حتی دشمن مشترک ایجاد کرده اند.
مژده گفت: ساده ترین کار دولت، تامین معیشت و تامین امنیت برای ملت است که بنیاد همه حکومت ها می باشد اما در افغانستان در همین هم مشکل داریم. اما می توان از طریق همدلی و همکاری میان ملت و دولت این مساله را رفع کرد.
این کارشناس مسایل سیاسی بر این عقیده است که تا زمانی که تفاوت اقتصادی و فرهنگی میان دولتمردان و ملت وجود داشته باشد هرگز اعتماد به وجود نخواهد امد و در نتیجه همکاری صورت نمی گیرد.
وی همچنین خاطرنشان ساخت که ما برای ایجاد دولت هنوز فاصله داریم تا زمانی که بر اساس معیارهای دوران جاهلیت با هم تعامل داریم و همدیگر را تحمل نداریم و قومیت گرایی می کنیم و انحصار گرایی وجود داشته باشد از این دایره شوم بیرون نخواهیم شد.
او در اخیر تصریح کرد اگر دنیا باز هم برای ما فرصت دهد تا زمانی که خودمان نخواهیم که اصلاح شویم هیچ کسی نمی تواند ما و کشور را اصلاح بسازد.
https://avapress.com/vdcc00qs02bqss8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما