تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۱ میزان ۱۳۹۴ ساعت ۰۰:۰۵
کد مطلب : 117547
شعر می تواند ابزاری برای گسترش دوستی، محبت و مهربانی در بین امت اسلامی باشد
محفلی تحت عنوان "گرامیداشت و تجلیل از مقام حافظ شیرازی" با حضور فرهنگیان، شعرا، نویسندگان و دانشگاهیان عصر امروز (دوشنبه) در محل رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
ناصر جهانشاهی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در این محفل گفت: شعر می تواند ابزاری باشد برای گسترش دوستی، محبت و مهربانی در بین انسان ها و در بین امت اسلامی.
آقای جهانشاهی گفت که انسانیت و اسلامیت ما را وا می دارد که از خشونت پرهیز کنیم. روح انسانی ما روحی است که توام با با لطافت مهربانی و محبت است. انسان ها همه، خوبی ها و لطافت و مهربانی را دوست دارند و اسلامیت ما هم به ما و شما این را حکم می کند که اسلام دین مهربانی، برادری و لطافت است و ما را سوق می دهد که با همدیگر باشیم و دست همدیگر را بگیریم و با یکدیگر مهربان باشیم.
به باور رایزن فرهنگی، آنچه که به تصویر کشیده می شود خلاف حقیقتی است که باید باشد، به طور مثال در همین حوزه شعر به آن کم توجه می شود و به آن پرداخته نمی شود.
به گفته وی، شعر می تواند ابزاری باشد برای گسترش دوستی، محبت و مهربانی در بین انسان ها و در بین امت اسلامی. شعر بهترین وسیله ای است که می تواند پیام دوستی و محبت را به همدیگر منتقل کند.
او گفت: شعر نماد دوستی است، از صلح و دوستی که شعرای بزرگ اگر همه اشعارش را بینید در همین راستا گام برداشته است.
به باور جهانشاهی، حافظ به عنوان لسان الغیب و انسان وارسته و بزرگ، جهان بشریت را به سوی عشق و دوستی سوق می دهد. به همین لحاظ است که ما و شما هم به عنوان ملت هایی که فرهنگ مشترک داریم، رسالت داریم که با تجلیل از این ایام و مناسبت ها در مسیر گسترش جهت فرهنگ دوستی و محبت در درون جوامع خود گام برداریم و این مهم حاصل نخواهد شد که جلسات شعرخوانی پررنگتر شود.
این فعال فرهنگی گفت: ما باید در کنار همه سخت افزارهایی که در حوزه های مختلف داریم، شعر را به عنوان محور ی در مسیر ترویج دوستی و محبت در خانه هایمان در در مکاتب دانشگاه و مجالس عمومی تقویت کنیم و با زبان شعر همدیگر را به دوستی، محبت و برادری دعوت کنیم. و برای تحقق این نیازمند هستیم که به شعرا، مشاهیر و شخصیت ها بیشتر توجه کنیم و در قالب مناسبت ها و تجلیل از حافظ، سعدی، مولانان، سنایی، ناصرخسرو، بتوانیم که تفکرات آنها را که برمی گردد به صلح و دوستی، در بین جوامع خودمان بیشتر ترویج کنیم.
او گفت: آرزو می کنیم که این چنین جلسات با کیفیت، غنا و همت بیشتر در جامعه طنین انداز شود و وقتی که چنین مقولات طنین انداز شد، خشونت و خشونت گرایی کمرنگ تر خواهد شد.
به عقیده جهانشاهی، هر چه بتوانیم با زبان شعر و تجلیل از شعرهای بزرگ فرهنگ دوستی و برادری را ترویج کنیم شاهد این خواهیم بود که جامعه ما با روحی لطیف به سوی خوبی ها به سمت دوستی ها و به سمت برادری ها حرکت خواهد کرد.
داکتر سیدعلی موسوی یکتن از شاعران کشور نیز، ادبیات و شعر فارسی را منحصر به فرد خواند و گفت که شعر پارسی هم دارای کمیت و هم کیفیت است.
او گفت: از لحاظ کمی دهها میلیون بیت شعر به زبان پارسی سروده شده است و از لحاظ کیفی هم دهها هزار غزل که غزلیات حافظ جزء بهترین آنها می باشد.
در این مراسم آقای واحدی یکتن از شعرای کشور و رئیس حلقه ادبی پردیس در سخنانی، خالی بودن بحث های تخصصی در محفل های گرامیداشت از شعرا و بزرگان را یک کمبود خواند.
به گفته وی، اگر می خواهیم جامعه موفقی داشته باشیم، باید بر روی اندیشه های بزرگان و شعرا کار کنیم.
او افزود: یکی از راههای نجات جامعه افغانستان و امت اسلامی توجه به این میراث گران سنگ ادبی و هنری است.
همچنین سیدرضا حسینی سرپرست دفتر فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جلال آباد، اشعار حافظ را سهل و متنوع خواند و گفت: حافظ به زبان مردم صحبت کرده این سهل و آسان است اما از آنجا که تنها به انسان پرداخته است، اشعار او پیچیده و سخت است.
به باور این کارشناس فرهنگی در تألیفات بشری کتابی به عمق کتاب حافظ وجود ندارد، حافظ به روانشناسی نپرداخته، اما اشعاری سروده که مبنای انسان شناسی دارد، تمام ابعاد روحی انسان در شعر حافظ دیده می شود.
به گفته وی، شعر حافظ پشتوانه فرهنگی، اسلامی و قرآنی دارد، از شعر حافظ عارف و عامی لذت می برند، بزرگترین عرفای عالم در مقابل شعر او انگشت حیرت به دندان می گیرند.
همچنین استاد نجم الدین مواج یکتن دیگر از شاعران کشور به خوانش گزیده هایی از اشعار حافظ به زبان پشتو پرداخت.
در ادامه شاعران جوان کشور به خوانش اشعار نو و غزلیات خویش پیرامون حافظ پرداختند.
مراسم با اهدای بسته های فرهنگی به شاعران و رسانه ها و پذیرایی پایان یافت.

https://avapress.com/vdcc0mqsm2bqsp8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما