تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۱ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۳۳
کد مطلب : 115945
‌‌ایران و امریکا، راستی آزمایی دوجانبه
محمدجواد ظریف؛ وزیر خارجه ایران گفته است"اجرای صحیح" توافق اتمی ایران و گروه ۱+۵ فرصتی برای اعتمادسازی از سوی امریکاست.
آقای ظریف که در تونس به سر می بُرد در جریان یک نشست خبری گفت:"اجرای صحیح توافق هسته ای فرصتی برای امریکا ایجاد می کند که بتواند لااقل مقداری از اعتماد از دست رفته مردم ایران را ترمیم کند."
پیش از این نیز رهبران ایران، حصول توافق و اجرای آن را محکی برای همکاری های احتمالی بعدی ایران و امریکا عنوان کرده بودند.
ظریف گفت:"مذاکرات ما با امریکا برای حل پرونده ای بود که از دید ما غیرضروری بود؛ بنابراین این گفتگوها فقط درباره حل یک موضوع بود و ما در مورد سایر موضوعات وارد گفتگو نشدیم که توقع حل و فصل آن موضوعات را داشته باشیم."
آقای ظریف افزود:"حل مشکل هسته ای یک پیروزی برای کل منطقه و جهان اسلام است و تهدیدی برای هیچیک از کشورهای همسایه و جهان اسلام نیست."
این اظهار نظر تازه وزیر امور خارجه ایران، از نظر آگاهان، چند مساله مهم را روشن می سازد و دست کم در کوتاه مدت به حدس و گمان های موجود در این زمینه ها پایان می دهد.
یکی از این مسایل، رابطه ایران با امریکا و ترمیم دوباره این رابطه پس از نزدیک به چهار دهه معطلی و تعلیق و تعطیل است.
آقای ظریف با این اظهارات از طرف مردم کشورش، اشاره می کند که ایرانی ها شامل مردم و رهبران آن، نسبت به امریکا اعتماد ندارند و صداقت این کشور را مورد تردید می دانند.
او می گوید دستیابی به توافق جامع هسته ای میان ایران و قدرت های جهانی از جمله امریکا، این فرصت را برای امریکا فراهم کرده است که نشان دهد از اهداف خصومت آمیز و سلطه جویانه خود علیه ایران، فاصله گرفته و در پی تغییر رفتارهای گذشته خود در برابر مردم و دولت ایران است.
از جانب دیگر، امریکا نیز بارها نسبت به این امر، اذعان کرده است که توافق هسته ای با ایران، یک مرحله راستی آزمایی است تا بر اساس آن، جمهوری اسلامی نشان دهد با برنامه هسته ای اش به تعبیر دولتمردان امریکایی «صلح و امنیت بین المللی را به مخاطره نمی اندازد» و در پی دستیابی به بمب اتمی نیست!
صرف نظر از اینکه از میان دو کشور ایران و امریکا کدامیک در طول تاریخ، صلح و امنیت بین المللی را بارها به مخاطره انداخته و کدامیک بمب اتمی دست کرده و از آن علیه مردمان بی دفاع و غیر نظامی دو شهر بزرگ جاپان استفاده کرده است، این اظهار نظر مقام های امریکایی نشان می دهد که آنها هم مانند ایران در حال گذراندن یک دوره راستی آزمایی و اعتمادسازی اند.
در این میان به نظر می رسد امریکایی ها بیشتر از ایرانی ها نیاز به اعتمادسازی و گذراندن مرحله راستی آزمایی دارند؛ زیرا حتی در طول همین سی و اندی سال از تاریخ خصومت های آشکار امریکا و ایران نیز این امریکا بوده است که همواره چوب لای چرخ جمهوری اسلامی گذاشته، دولتمردان و حتی دانشمندان این کشور را ترور کرده، اقدام به تهییج افکار عمومی و تقویت جنبش های براندازی کرده و با اختصاص آشکار بودجه و راه اندازی موج سنگین تبلیغات و جوسازی رسانه ای و... سعی کرده است در داخل ایران، اغتشاش و اختلال و آشوب ایجاد کند.
در برابر این اقدامات خصمانه، ایران در طول این سال ها همواره در حال دفاع از خود بوده است و اگر دست به تقویت نیروی دفاعی و نظامی خود زده است نیز در مسیر هدف دفاع از خود بوده است.
با این حساب، اظهارات وزیر امور خارجه ایران کاملا قابل درک است که اجرای صحیح برجام یکمرحله راستی آزمایی رفتار امریکا در قبال ایران است و پس از پشت سر گذاشتن موفقیت آمیز این مرحله است که می توان نسبت به همکاری دو کشور برای حل سایر مسایل مبتلابه و مورد اختلاف در سطح منطقه نیز اقدام کرد و طی آن از الگویی که برای حل مساله هسته ای ایران و حصول توافق برجام استفاده شد، بهره گرفت.
https://avapress.com/vdcc0pqsp2bqso8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما