تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۰ عقرب ۱۳۹۰ ساعت ۱۳:۱۰
کد مطلب : 32413
ایجاد پایگاه‏های دائمی امریکا، افغانستان را به میدان رقابت منطقوی و بین‏المللی تبدیل می‏کند
استقرار این پایگاهها می‌تواند مناسبات افغانستان با کشورهای منطقه و همسایه را تحت تأثیر قرار دهد و روابط سیاسی و اقتصادی افغانستان با کشورهای منطقه را خدشه دار نماید.
این روزها شاهد تلاش مضاعف دولت کابل برای امضای پیمان‏ها و سندهای استراتژیک با برخی از کشورهای خارجی هستیم که دراین اواخر پس از امضای سند راهبردی با هند، موضوع امضای یک پیمان استراتژیک میان افغانستان و فرانسه به میان آمده است.
به عقیده‏ی کارشناسان این تلاش های دولت کابل در راستای هموار کردن زمینه امضای پیمان استراتژیک بین افغانستان و ایالات متحده امریکا صورت می گیرد.
در حالی که مقامات کابل از منفعت و مزایای این پیمان سخن می رانند، اما افکار عمومی افغانستان همسو با علمای این کشور، با امضای آن مخالف بوده و آن را به ضرر و بر علیه منافع ملی می دانند.

اهداف کوتاه مدت و بلند مدت امریکا 

حجت الاسلام و المسلمین سید میرزا حسین احسانی کارشناس مسائل سیاسی در یک مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدای افغان، ضمن بیان اینکه امریکا با استقرار پایگاه های دائمی خود در افغانستان دو هدف کوتاه مدت و بلند مدت را دنبال می کند، گفت: هدف کوتاه مدت آنها مبارزه با تروریزم بین المللی است که امنیت جهانی بویژه امنیت امریکا را تهدید می کند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه امریکا می خواهد مبارزه با تروریزم را در مکانی بسیار دور از خاک خود دنبال کند، دومین و مهمترین هدف امریکا از استقرار پایگاههای دائمی در افغانستان را کنترل کشورهای منطقه و آسیای میانه، روسیه، چین و جمهوری اسلامی ایران و کمرنگ تر کردن نقش این کشورها در معادلات جهانی عنوان کرد.

افغانستان میدان رقابت های منطقوی و بین المللی

حجت الاسلام والمسلمین احسانی، با اشاره به نتایج استقرار پایگاه های نظامی امریکا در افغانستان، گفت: استقرار این پایگاهها در سطح منطقه‏ای و بین المللی مطمئنا منفی خواهد بود برای اینکه می‌تواند مناسبات دولت کابل با کشورهای منطقه و همسایه را تحت تأثیر قرار دهد و روابط سیاسی و اقتصادی این کشور با کشورهای منطقه را خدشه دار نماید و از سوی دیگر افغانستان را به میدان رقابتهای منطقوی و بین المللی تبدیل نماید.
این کارشناس در پاسخ به این سئوال که در صورت استقرار پایگاه های امریکا در افغانستان، واکنش طالبان را چگونه خواهد بود،گفت: متأسفانه طالبان با تشدید ناامنی و حملات پراکنده زمینه را برای حضور دائمی و استقرار این پایگاه‏ها آماده می‏کند و دلیل موجه برای امضای این معاهده در اختیار دولت افغانستان برای اقناع افکار عمومی قرار می‏دهد.
وی با بیان این مطلب که طالبان کاملا در کنترل سازمان استخبارات پاکستان است، اضافه کرد: مشکل بزرگ افغانستان عدم صداقت و عدم استقلال طالبان است. طالبان کاملا در کنترل ISI سازمان استخبارات ارتش پاکستان است و هیچ اختیاری از خود ندارد. طالبان فقط مجری سیاستهای اسلام آباد است. حضور نیروهای خارجی فقط بهانه‏ای برای ادامه جنگ است.
حجت الاسلام احسانی در تکمیل مطلب فوق افزود: در صورت استقرار این پایگاه‌ها طالبان ممکن است عملیاتهای خود را تشدید نماید. مگر اینکه امریکا اسلام آباد را وادار به قطع حمایت از طالبان نماید. 

عدم رضایت مردم از استقرار پایگاه های دائمی 

آقای احسانی در رابطه با برخورد افکار عمومی افغانستان با ایجاد پایگاه های دائمی امریکا در کشور گفت: مردم افغانستان از حضور و استقرار پایگاه های دائمی نیروهای بیگانه در افغانستان ناخشنود خواهند شد و افکار عمومی مردم ما پذیرای استقرار پایگاه‏های دائمی امریکا نخواهند بود. تجارب تاریخی نشان می‏دهد که مردم افغانستان هیچگاه با سلطه قوتهای خارجی در کشورشان کنار نیامده و آن را تحمل نکرده است.
حجت الالسلام والمسلمین احسانی در پایان این گفتگو با بیان این مطلب که امریکا با استقرار پایگاه های نظامی در افغانستان به هیچ وجه به اهداف از پیش تعیین شده‏ی خود نخواهد رسید، گفت: موانع زیادی فراروی امریکا قرار دارد از جمله ناسازگاری مردم افغانستان با این پیمان، مشکلات اقتصادی و نارضایتی روز افزون مردم امریکا، تداوم حضور نظامیان و خستگی این نیروها ازجنگ، دولت امریکا را مجبور به ترک افغانستان خواهد کرد.




منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا)- مشهد مقدس
https://avapress.com/vdcc10q1.2bqis8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

مصاحبه خوبی بود وتحلیلی بسیار خوبی ازموضوع ارائه شده است