تاریخ انتشار :شنبه ۳۰ جدی ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۵۱
کد مطلب : 156661
تهاجم فرهنگی جوامع اسلامی خصوصا افغانستان را فراگرفته/ دشمن تضعیف باورها و اعتقادات جامعه، به راحتی به اهداف خود می‌رسد

کارشناس شرکت کننده در گفتمان "ترویج الگوهای غربی و تضعیف باورهای دینی" مرکز فرهنگی اجتماعی تبیان در مزارشریف، با بیان این که یکی از موضوعاتی که در عصر حاضر ابعاد مختلف جوامع اسلامی خصوصا جامعه افغانستان را فرا گرفته و دامن گیری نسل جوان شده است؛ بحث تهاجم فرهنگی است، تأکید کرد که اگر دشمن توانست باورها اعتقادات دینی و ایمان را در یک جامعه تضعیف کند؛ قطعا می تواند تمام اهداف خود را به راحتی در آن جامعه محقق نماید.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا)، گفتمان دانشجویی تحت عنوان "ترویج الگوهای غربی و تضعیف باورهای دینی" با حضور علما، روحانیون، شخصیت های فرهنگی، دانشجویان و طلاب حوزه های علمیه، روز جمعه(۲۹ جدی) در شهر مزارشریف برگزار گردید.

حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر نورالحق، مسئول بخش طلاب دفتر نمایندگی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در ولایت بلخ و نیز کارشناس این گفتمان ضمن بیان آیه وَلَنْ يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلًا / (النساء، ۱۴۱) در ادامه گفت: "طبق این آیه شریفه خداوند هرگز کافران را بر مؤمنان [راه نفوذ و تسلّطی] نداده است".

تهاجم فرهنگی ابعاد مختلف جوامع اسلامی خصوصا افغانستان را فراگرفته است
این عالم دینی در ادامه افزود: "یکی از موضوعاتی که در عصر حاضر ابعاد مختلف جوامع اسلامی خصوصا جامعه افغانستان را فرا گرفته و دامن گیری نسل جوان ما شده است؛ بحث تهاجم فرهنگی می باشد".

وی با ابراز این که دشمن اسلام، قرآن و پیغمبر در طول تاریخ به دنبال این بوده که باورهای دینی ما را تضعیف نماید و الگوهای خود را به ما بقبولانند؛ در ادامه تصریح کرد: "اگر دشمن توانست باورها اعتقادات دینی و ایمان را در یک جامعه تضعیف کند؛ قطعا می توانند تمام اهداف شان را به راحتی در آن جامعه محقق نمایند".

به باور این کارشناس دینی، دشمن از راه های مختلف برای تضعیف باورهای دینی مردم کار می کند و یکی از راه هایی که دشمن توانسته تا حدی به اهدافش برسد، ماهواره و فضای مجازی است.

وی در ادامه گفت: "ما هیچ گاه مخالف اینترنت و فضاهای مجازی از جمله فیس بوک نیستیم، بلکه مخالف برنامه هایی هستیم که اهداف آن منحرف کردن و گمراه کردن مردم می باشد".

دشمن برای سیطره بر کشورهای اسلامی، راه های مختلفی را آزمایش می کند
این کارشناس به روش های ترویج فرهنگ غرب در جوامع اسلامی اشاره نمود و بیان داشت: "دشمن برای این که کشورهای اسلامی را تحت سیطره خود قرار بدهد؛ راه های مختلفی را آزمایش می کند که از آن جمله راه نظامی، راه اقتصادی و نیز تهاجم فرهنگی می باشد".

وی در ادامه با بیان اینکه حمله دشمن از راه فرهنگ بسیار خطرناک، مخفی و غیر قابل محسوس است، در ادامه بیان داشت: "دشمن وقتی خواست بر تمام مراکز کشوری مثل عراق تسلط پیدا نماید، از راه نظامی وارد آن کشور گردید و آخرین حربه خود را به کار برد".

نورالحق به تجاوز اتحاد جماهیر شوروی بر افغانستان اشاره نمود و تصریح کرد: "روس ها با تمام تجهیزات و قوا بالای این کشور حمله کردند، اما بعد از این که تمام توان خود را به خرج دادند، دانستند که از راه زور و مقابله نمی توانند این کشور را تحت سیطره خود قرار دهند".

وی با بیان اینکه جز از راه فرهنگ، دشمن در همه راه ها با شکست مواجه شده، در ادامه اذعان داشت: "تلاش دشمن در کشور ایران از راه نظامی و سیاسی با شکست روبرو شد، اما توانستند توسط حربه فرهنگی در این اواخر تظاهرات هایی را ضد نظام ایران به راه بیاندازند".

غربی ها به خاطر ترویج فرهنگ شان حاضر اند هزاران دالر را به مصرف برسانند
مسئول بخش طلاب دفتر نمایندگی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در ولایت بلخ با بیان این که غربی ها به خاطر ترویج فرهنگ شان حاضر اند هزاران دالر را به مصرف برسانند، در ادامه خاطرنشان نمود: "آلمان وقتی می خواهد یک نفر رابه عنوان پناهجو بپذیرد چرا یک جوان ۲۵ ساله و یا ۳۰ ساله تحصلیل کرده را نمی پذیرد، بلکه یک نوجوان ۱۳ یا ۱۴ ساله بی سواد را می پذیرد و حاضر است برای آن هزاران دالر به مصرف برساند".

او در ادامه گفت: "علت کار آن ها این است که جوانان ناآگاه به راحتی تمام قوانین، فرهنگ و اعتقادات خود را رها کرده و با قبولی تابعیت آن کشور، از تمامی الگوهای فرهنگی آن جامعه پیروی می نمایند".

آقای نورالحق با بیان این که میزان خودکشی در کشورهای اسلامی به خاطر اعتقاد به خداوند متعال و باور مسلمان ها به مهربانی و الطاف او، پایین است، در ادامه بیان کرد: "در کشورهای غربی با وجودی این که امنیت، رفاه، تحصیلات عالی و زمینه کار مساعد است، اما با آن هم میزان خودکشی در آن کشورها بالا است".

اکثر مهاجرت ها در زمان حاضر به سبب خوش گذرانی و رفاه است
این عالم دین با ابراز این که اکثر مهاجرت ها در زمان حاضر به سبب خوش گذرانی و رفاه است، در ادامه گفت: "نظر به فتوای تمام مراجع تقلید، مهاجرت به کشورهای غربی به خاطر چنین اهدافی جایز نه، بلکه حرام می باشد".

وی هم چنان تصریح نمود: "اسلام هیچ گاه مخالف سفر به خاطر کسب علم، تجارت و چیزهای مشروع که با حفظ دین و ارزش های دینی صورت بگیرد، نیست؛ بلکه مخالف کاری هایی است که به دین ضربه می زند".

جوانان باید سطح مطالعه دینی خود را بالا ببرند
کارشناس گفتمان این هفته مرکز تبیان در مزارشریف در ادامه به چرایی تحت تأثیر قرار گرفتن جوانان مسلمان پرداخته، گفت: "اکثر جوانان به دلیل این که از دین، فرهنگ و ارزش های دینی خود آگاهی کامل ندارند؛ راحت تحت تاثیر تبلیغات دشمن قرار می گیرند و باورهای آن ها را بدون علم و آگاهی می پذیرند".

وی با تاکید بر این که جوانان باید سطح مطالعه دینی خود را بالا ببرند، بیان داشت: "آنچه روح و روان جوان را آرام می کند؛ معنویت و دین است".

این عالم دین در آخر ضمن انتقاد از بعضی نظریات دانشجویان مبنی بر این که دین باید مطابق زمان حرکت نماید، خاطرنشان ساخت: "نمی شود دین را با زمان مطابقت داد، بلکه ما باید زمان خود را با دین مطابق و هماهنگ نماییم".

وی در ادامه با تأکید بر این که احکام دین اسلام را روزی که خداوند توسط پیامبر(ص) به همه ابلاغ نمود، تا روز قیامت حرامش، حرام و حلالش نیز حلال است، افزود: "اسلام بعضی احکام ثانوی دارد که در زمان های مختلف توسط مجتهدین بیان می شود و هرکسی مطابق زمان و مکان خود از آن دستور پیروی می نماید".

قابل ذکر است که در بخش دوم این گفتمان اشتراک کنندگان نیز نظریات شان را پیرامون موضوع گفتمان با همدیگر شریک ساختند.

گفتنی است که گفتمان دانشجویی بیش از دو سال می شود که از سوی دفتر نمایندگی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در شهر مزارشریف با موضوعات مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و دینی در روزهای جمعه ساعت ۹:۳۰ دقیقه قبل از ظهر برگزار می گردد.

https://avapress.com/vdcceeqss2bqpe8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما