تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۰ حوت ۱۳۹۳ ساعت ۲۲:۵۶
کد مطلب : 107764
علامه بلخی چراغ وحدت و یکپارچگی را در جهان تشیع روشن کرد/احیای قومیت‌گرایی بزرگترین خطر برای جهان بشریت است
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: بزرگترین خطر برای جهان بشریت احیای قومیت‌گرایی و اثبات برتری قوم‌ها بر یکدیگر است چرا که علامه بلخی با داشتن خطوط روشن فکری، مجاهدت، وحدت و یکپارچگی را در جهان اسلام بخصوص تشیع روشن کرد.
به گزارش خبرگزاری آوا از قم، آیت‌الله غلامعلی نعیم‌آبادی عصر امروز در پنجاهمین همایش گرامیداشت مقام علامه شهید سید اسماعیل بلخی که در سالن آمفی‌تئاتر دانشگاه مفید قم برگزار شد گفت: تجلیل از شخصیت های نامداری چون علامه بلخی که در برخی از جوامع اسلامی مانند افغانستان حضور داشته و در بخشهای مهمی از جهان اسلام تاثیر گذار بودند یک خلاء محسوب می شد که بحمدالله با برگزاری چنین همایشی امید است این خلاءها برطرف شود.
وی افزود: این جلسات باید به صورت مستمر برگزار شود چرا که وجود شخصیت های این چنینی از سرمایه های تاریخ بشریت محسوب می شوند.
آیت الله نعیم آبادی ادامه داد: وجود و تکرار این جلسات سبب می شود که بیشتر به تببین جایگاه این عالم بزرگ و درجات علمی و معنوی آن توجه کنیم و ببینیم که چهره این سید مجاهد چقدر درخشان است و مانند چراغی فروزان در میان نورها خود را نشان می دهد.
استاد برجسته حوزه علمیه تصریح کرد: هر چند علامه بلخی دیگر در میان ما نیست اما حقی به گردن تاریخ دارد و این خطوط روشن و نجات بخش فکری این عالم بزرگوار است که دردها را تشخیص داده و درمان می کند.
وی اظهار داشت: علامه بلخی علاوه بر داشتن خطوط روشن فکری، مجاهدت، وحدت و یکپارچگی را در جهان اسلام بخصوص تشیع روشن کرد.
وی با تاکید بر اینکه خدمات متقابل ایران و افغانستان در میدان علم به خوبی قابل مشاهده است گفت: در اشعار بسیاری از شاعران افغانستانی هم به خوبی به ارتباط ایران و افغانستان تاکید شده است که این امر نشان از وحدت و برادری دو کشور دارد.
این استاد برجسته حوزه علمیه با اشاره به اینکه اگر علامه بلخی نبود دستاوردهای بسیاری را در اندیشه عرفان نداشتیم افزود: کشور افغانستان یک کشور غنی از حیث منابع مادی و غنی تر از حیث منابع معنوی در جهان اسلام شناخته شده نیست که باید این کشور که دارای ذخایر عظیم علمی و معنوی است به جهان معرفی شود.
آیت الله نعیم آبادی اذعان داشت: زمزمه‌های عارفانه خواجه عبدالله را هم مردم عادی کشور ایران حفظ هستند و اگر این افراد در تاریخ ما نبودند به بسیاری از داشته‌ها نمی‌رسیدیم چرا که خدمات متقابل ایران و افغانستان در مسیر علم توانسته فضلای خوبی را در جمع بانوان، دانشجویان، عالمان دینی و... بوجود آورد.
وی با بیان اینکه در فرهنگ اهل سنت هم، افغانستان سهم بسیاری دارد خطاب به مردم اظهار داشت: شما در همه جا سهم دارید و این موضوع باید گفته شود که شخصیت‌های این کشور در عرصه‌های مختلفی تاثیرگذاری داشته‌اند.
استاد برجسته حوزه علمیه بر حضور اندیشمندان ایرانی در اینگونه همایش‌ها گفت: حضور این افراد می‌تواند در راستای انتقال اندیشه‌ها و تقویت اتحاد موثر باشد زیرا فرهنگ غنی اسلامی برگرفته از دو ملت است هر چند این دو ملت یکی هستند و با یکدیگر تفاوتی ندارند.
عضو خبرگان رهبری به برخی از اندیشه‌های شهید بلخی اشاره کرد و افزود: مهم نیست بدانیم شرایط زندگی او چه بوده است بلکه باید اندیشه‌های او را بررسی کنیم و اکنون بزرگترین خطر برای جهان بشریت احیای قومیت‌گرایی و اثبات برتری قوم‌ها بر یکدیگر است که از این مسیر آرمان‌های شیطانی خط می‌گیرد.
اگر نبود افغانستان و شهید علامه بلخی این همه غنا در اندیشه عرفان وجود نداشت
استاد برجسته حوزه علمیه خاطر نشان ساخت: اگر نبود افغانستان و نبود شخصیتی همچون علامه بلخی این همه غنا در اندیشه عرفان وجود نداشت و اگر چنین شخصیتهایی نبودند در تاریخ ما چه اتفاقی برای فرهنگ و مذهب ما می افتاد.
آیت الله نعیم آبادی ابراز داشت: پیامبر در جایگاه وحی هم خود را بشر معرفی می‌کند و باید دانست افغانستانی، عراقی و ایرانی بشر است و ملل را نباید مورد توجه قرار داد؛ صهیونیست‌ها مسیحی‌ها با وجود تضادهایی که داشتند یکی شدند هر چند اختلافات بسیاری در میان مسلمانان ایجاد کرده اند.
وی از تلاش‌های دشمن برای جدا کردن مناطق مختلف در یمن و لیبی یاد کرد و گفت: در مصر قبطی و سبطی را تهدید می‌کنند؛ صدام به همین علت ایرانی‌ها را از عراق خارج کرد تا بگوید رکن سیاسی او قومیت است و همچنین در زمان شاه حزب رستاخیز پرچم‌دار این قومیت بود و در این راستا با تحقیر ملت‌ها به دنبال افزایش اختلافات میان قوم‌های مختلف بودند.
امام جمعه بندرعباس ایران برخی از اشعار علامه شهید سید اسماعیل بلخی را بیان کرد و گفت: این فرد جهانی بود و در افکار خود حرکت‌های گسترده بین‌المللی را مورد توجه قرار داد و با اقدامات گسترده‌ خود با تمام توان و ظرفیت برابر یهود ایستاد اما اکنون صهیونیست‌‌ها به دنبال اسلام هراسی هستند اما باید بدانیم مردم یکی هستند.
آیت‌الله نعیم‌آبادی گفت: ما عالمان دینی باید در زمینه های دینی و فرهنگی به اندیشه های این علامه بزرگ توجه داشته باشیم و اساتید دانشگاهی نیز باید به دنبال برگزاری مراسم‌های گرامیداشت شخصیت‌های دینی کشورهای مختلف از جمله افغانستان باشند و این مراسم‌ها از صدا و سیما پخش شود زیرا با این امر می‌توان با اندیشه‌های دو ملت ایران و افغانستان شاخ امریکا را که به هیچ اصلی پایبند نبوده شکست و در هم کوبید.
https://avapress.com/vdccemqs02bqxm8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما