تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۰ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۴۸
کد مطلب : 118474
پانزده درصد مردم به هیچ نوع خدمات صحی دسترسی ندارند
فیروزالدین فیروز؛ وزیر صحت عامه در پنجمین کنفرانس مشورتی ملی انکشاف روستاها ، گفت: نقش شوراهای قریه، درتامین صحت، به خصوص در جهت تقویت برنامه های صحی در سطح جامعه، که یکی از محورهای اساسی خدمات صحی حکومت وحدت ملی را تشکیل می دهد خیلی برازنده و حیاتی می باشد.
به گزارش خبرگزاری آوا،  او گفت: دست رسی به عرضه خدمات صحی حق هر شهروند است و این وزارت در این جهت از هیچ تلاش دریغ نخواهد ورزید.
به گفته وی، سروی اخیر در سرتاسر کشور آمارهای مهمی را از چگونگی دست رسی مردم به خدمات صحی مشخص کرد.
به گفته وزیر صحت عامه، با در نظر داشت سروی اخیر، در حال حاضر ۲۱۰۰
مرکز صحی در سراسر افغانستان فعال است.
آقای فیروز الدین فیروز در ادامه سخنان خود به مشکلات صحی موجود در سراسر کشور اشاره کردو گفت: ۶۰ درصد مردم از مرکز صحی یک ساعت با پای پیاده فاصله دارند و در حدود ۲۵ درصد مردم افغانستان دوساعت از مراکز صحی فاصله دارند و همچنین ۱۵ در صد مردم به هیچ نوع خدمات صحی و یا مراکز صحی دست رسی ندارند.

وزیر صحت عامه تصریح کرد: استراتیژی این وزارت با در نظرداشت مشکلات موجود در ارائه خدمات صحی متفاوت است.

به گفته او، در آنجایی که ۶۰ درصد مردم یک ساعت از مرکز صحی فاصله دارند بالا بردن کیفیت ضروری است و در جای که ۲۵ در صد مردم دوساعت با مراکز صحی فاصله دارند، نه تنها کیفیت بالا برده شود که باید دست رسی نیز بهتر شود.

او گفت: ۱۵ درصد مردمی که به خدمات صحی دست رسی پیدا نمی کنند، می شود
با استراتیژی موجود، خدمات صحی را با همکاری شوراهای انکشافی قریه، پشت دروازه های آنان برد، و این از گزینه های است که در آینده ممکن است که به مرحله اجرا گذاشته شود.
او نقش شوراهای انکشافی قریه جات را در راستای رساندن خدمات صحی حیاتی
خواندو گفت: درهیچ جای دنیا دولت بدون همکاری مردم نمی تواند عرضه خدمات کیفی و خوب را انجام بدهد.

وزیر صحت عامه خاطر نشان کرد: مرگ و میر مادران واطفال، سوء تغذی، دست رسی محدود به خدمات، پوشش پایین واکسنسیون، شیوع مرض پولیو و سایر همچنین
موارد از جمله اولویت های کاری وزارت صحت عامه افغانستان است که در تمام
نقاط افغانستان خدمات ارائه خواهد کرد.

آقای فیروز تاکید کرد: شوراهای قریه، در بخش صحت می توانند نقش برازنده را بازی کنند مانند نظارت از پلان گذاری و عرضه خدمات، و نظارت از اجرائات پرسونل صحی خصوصاً از رضا کاران صحی درقریه، بلند بردن سطح آگاهی عامه به خصوص در بخش صحت مادر و اطفال، تغدی مناسب، واکسین وهمچنین در از بین بردن مرض پولیو درافغانستان.
او در پایان گفت: در صورت که مردم با دولت همکاری داشته باشد شیوع بیماری یا ویروس پولیو تا آخرهمین سال توقف خواهد داده شد و این یک تعهد عملی است.
https://avapress.com/vdccm4qs02bqs08.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما