تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۹ اسد ۱۳۹۴ ساعت ۱۷:۲۰
کد مطلب : 115558
۲۸ اسد پایان استعمار سیاسی، آغاز استثمار فرهنگی / رهبری واحد عامل پیروزی مردم افغانستان در جنگ با استعمار انگلیس
تجلیل از ۲۸ اسد در افغانستان در حقیقت به عنوان یک گفتمان استقلال است.
نشست تخصصی و علمی تحت عنوان "۲۸ اسد؛ پیام آور شادی و ارمغان خاکستری" از سوی مرکز فرهنگی اجتماعی تبیان، امروز پنج شنبه در کابل با حضور علما، روحانیون و دانشجویان و اساتید دانشگاه ها برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا) در این نشست داکتر سیدآقا موسوی نژاد تحلیلگر مسایل سیاسی و اجتماعی، به مناسبت ۲۸ اسد سالروز استرداد استقلال افغانستان گفت: واژه استقلال با تمام ابعاد آن که شامل استقلال سیاسی، اقتصادی، امنیتی و فرهنگی می شود،  برای همه قابل قبول و پذیرش است، اما در دنیای کنونی که مسئله جهانی شدن مطرح است، استقلال به معنی واقعی آن قابل پذیرش نخواهد بود.

به گفته او، استقلالی که یک کشور به لحاظ سیاسی داشته باشد، به این معنی که از منافع و ارزشهای خود در روابط بین الملل دفاع کند و در توسعه و رشد اقتصادی استقلال داشته باشد و به همین ترتیب در حوزه امنیتی نیاز به دیگران نداشته باشد و همچنان به لحاظ فرهنگی، در هنجارها و ارزشهای خود استقلال داشته باشد، در دنیای امروز میسر نخواهد بود.

به گفته موسوی نژاد، از سویی هم در بحث جهانی شدن مشکلات عدیده ای از لحاظ سیاسی و اعتقادی در تعامل با کشورهای جهان با دنیای اسلام وجود دارد.

با گفته او، امروز هزاران میثاق بین المللی با محتویات گوناگون وجود دارد، سوال اساسی اینجاست که آیا برای یک کشور اسلامی تمام میثاقهای بین المللی الزامی است یا خیر؟ اگر همه آنها الزامی نیست، برخی از آنها را باید پذیرفت، با این وجود وابستگی ها به نحوی پیدا می شود که با واژه استقلال به معنی واقعی سازگار نیست.

پس در نتیجه به عقیده موسوی نژاد باید پذیرفت که  تجلیل از استقلال و یا تجلیل از ۲۸ اسد در افغانستان در حقیقت به عنوان یک گفتمان استقلال، از آن گرامیداشت به عمل می آید.

 او همچنان گفت: تجلیل از ۲۸ اسد صرف برای این است که این روز تاریخی به عنوان یک گفتمان در ادبیات سیاسی کشور باقی بماند.

و از طرفی هم به باور موسوی نژاد این ظاهر قضیه است که از روز استرداد استقلال افغانستان تجلیل می شود و در اذهان عامه روز بزرگی است، اما باید گفت: پس منظر این پیروزی برای مردم افغانستان خیلی خوشایند نبوده است.

هر چند امان الله خان کشور را از چنگ استعمار پیر نجات داد، اما با ترویج فرهنگ مبتذل غربی و کشف حجاب، فرهنگ بومی مملکت و ارزشهای دینی مردم را  تا اندازه ی زیر سوال برد و این چیزی است، غیر قابل انکار.

داکتر امان الله فصیحی مشاور فرهنگی دفتر معاونت رئیس جمهوری، از دیگر سخنرانان این نشست، گفت: مفهوم استقلال به تبع تحولات در سطح جهان تغییر یافت.

به گفته او، مفهوم واقعی استقلال درگذشته حاکمیت مطلق یک نظام سیاسی در یک قلمرو و نفی استعمار بود، اما آن مفهوم امروز وجود ندارد.

به گفته این مقام مسوول، بحث جهانی شدن به مفهوم عام آن، تحول عمیقی را در سطح سیاسی و فرهنگی اقتصادی و اجتماعی بوجود آورده است، با این وجود امروز هیچ کشوری به تنهایی و بدون وابستگی نمی تواند زندگی کند.

به گفته او، امروز درجهان شرکت های اقتصادی چند ملیتی مشترک ایجاد شده است و این باعث شده است که کشورها نتوانند به تنهایی حکومت کنند.

همچنین به گفته او، به لحاظ سیاسی و فرهنگی کشورهای جهان به نحوی وا بسته به هم هستند به طور مثال افغانستان نمی تواند به تنهای با داعش مبارزه کند، یعنی در این زمینه استقلال ندارد و مورد یک بحث جهانی است.

او، با بیان اینکه روابط کشورها امروز مانند تارعنکبوت با هم تنیده است و نمی تواند زندگی خود را به تنهایی پیش ببرد،  گفت: اگر کشوری میخواهد استقلال داشته باشد، باید تمام زمینه ها را پیش از پیش فراهم کند و بر اساس عقل گرایی و مخالفت با هواها و خواسته های نفسانی حرکت کند.

مشاور فرهنگی دفتر معاونت ریاست جمهوری در پایان به روز استقلال افغانستان اشاره کردو گفت: روز ۲۸ اسد درحقیقت روز بدبختی مردم افغانستان است، زیرا زمانیکه مردم از جنگ با استعمار خلاص شدند، گرفتار استعمار فرهنگی و وابستگی فرهنگی شدند که تا امروز از دست آن، خلاصی ندارد.

یارمحمد رحمتی، رییس دفتر مرکزی مرکز فرهنگی اجتماعی تبیان از سخنرانان دیگر این نشست، به عوامل پیروزی مردم افغانستان و استقلال کشور اشاره کرد و گفت: یکی از عوامل پیروزی ملت افغانستان در برابر پیر استعمار، رهبری واحد بود.

به گفته رحمتی، رهبری واحد می تواند در تمام عرصه ها سبب پیروزی یک ملت شود و خداوند نیز در قرآن خبر داده است که دو حاکمیت چه در زمین و چه در آسمان سبب فساد می شود.

به باور این عالم دینی، تجربه نیز نشان داده است که در کشور که رهبری واحد وجود داشته است آن ملت و مردم به پیروزی های بزرگی دست یافته است.

رحمتی افزود: عامل دوم که سبب شکست پیر استعمار و پیروزی  ملت افغانستان شد، اتحاد و همبستگی مردم بود، بر اساس فرمایش قرآن، هرملتی که متحد شوند و چنگ به ریسمان الهی بزنند، سر انجام به پیروزی و سعادت می رسند.

او گفت: امروز  اگر ملت افغانستان در تمام عرصه ها متحدانه حرکت کنند، قطعاً به پیروزی و سعادت خواهند رسید.

او در پایان گفت: ۲۸ اسد روز پرافتخار ملت افغانستان است و دولت وملت وظیفه دارند تا نگذارند این روز تاریخی به دست فراموشی سپرده شود.

به گفته او، دشمن برای فراموشی این روز تاکنون آنقدر کار کرده است که نزدیک است رشادت های مردم در برابر انگلیس و آرمان شهدا به دست فراموشی سپرده شود.

این نشست با  قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید، توسط قاری نورالدین امامی آغاز و با پاسخ به سئوالهای اشتراک کنند گان و رسانه ها از سوی کارشناسان و دعائیه حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمدباقر واعظی پایان یافت.

https://avapress.com/vdccppqs42bqsp8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما