تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱ اسد ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۰
کد مطلب : 114711
نمایی از همایش دو روزه "اسلام علیه افراط گرایی و تروریسم"
نمایی از همایش دو روزه "اسلام علیه افراط گرایی و تروریسم"
همایش دو روزه "اسلام علیه افراط گرایی و تروریسم" شخصیت‌های مذهبی و مسئولان امور دین از ۱۵ کشور جهان را در شهر دوشنبه گردهم آورده است، تا راهکارهای مبارزه با افراط گرایی مذهبی و تروریسم را بررسی کنند. 
برگزاری این همایش برای تاجیکستان که عده زیادی از اتباعش به گروه‌های افراط گرا پیوسته‌اند، مهم ارزیابی می‌شود.
این همایش دوروزه از طرف کمیته امور دین تاجیکستان و دفتر سازمان امنیت و همکاری اروپا در این کشور برگزار می‌شود.
به گفته مقامات تاجیک، حالا بیش از ۴۰۰ شهروند این کشور در سوریه و عراق برای داعش می جنگند. از خبرسازترین موارد پیوستن اتباع تاجیک به داعش قضیه گلمراد حلیمف؛ فرمانده سابق نیروی ویژه پولیس این کشور است.
از سوی دیگر، حضور صدها شورشی در خاک افغانستان، به خصوص در مناطق هم‌مرز با کشورهای آسیای میانه نیز از نگرانی های عمده این کشورها به شمار می آید.
کارشناسان می گویند که انتظار نمی رود برگزاری این نوع نشست ها در تاجیکستان یا هر کشور دیگر در معرض خطر تروریزم، در کوتاه مدت بتواند گرهی از معضل توسعه افراط گرایی و دهشت افکنی در این کشورها باز کند؛ اما این امر، دست کم این کارکرد را خواهد داشت که ملت های مسلمان را در برابر خطر افراط گرایی مذهبی، بسیج خواهد کرد و تلاش آنها برای ایجاد همگرایی، انسجام موضع گیری ها و مبارزه سازمان یافته با خطرات مشترک ناشی از تروریزم و افراط گرایی مذهبی بیش از گذشته به هم نزدیک خواهد کرد.
این یکی از ضرورت های اساسی و بنیادین مبارزه با تروریزم و افراط گرایی در آسیای میانه و همه کشورهایی است که در برابر خطر تروریزم و افراط گرایی قرار دارند.
از افغانستان نیز وزیر حج و اوقاف کشور در این همایش شرکت کرده است.
ناظران مسایل دینی و فرهنگی می گویند که این همایش برای افغانستان به ویژه از اهمیت اساسی برخوردار است.
حد اقل کارکرد این گونه نشست ها برای افغانستان این است که مقام ها می توانند انتظارات و چشمداشت های افغانستان از کشورهای منطقه در حوزه مبارزه با تروریزم را رو در رو با آنها در میان بگذارند.
افغانستان امروزه شاید بیش از هر زمان دیگری در گذشته در معرض تهدید تروریزم قرار دارد؛ تروریزمی که بدون تردید، ریشه در جامعه بومی افغانستان و فرهنگ و اعتقادات دینی مردم ما ندارد و پدیده یا به تعبیر رساتر، پروژه ای وارداتی و تحمیلی از خارج است که نیازمند تلاش، ممارست و همسویی بین المللی یا دست کم منطقه ای برای ریشه کن کردن این غده سرطانی و بنیان برانداز است.
ما برای این منظور، نیازمند ایجاد یک ذهنیت و درک مشترک در خصوص این پروژه برای همه کشورهایی هستیم که از ناحیه افراط گرایی و تروریزم، احساس خطر می کنند.
تاجیکستان و جمهوری های آسیای میانه از جمله همین کشورها هستند.
انتظار افغانستان این است که برگزاری این نوع همایش ها به این کشورها این امکان را بدهد که تروریزم و افراط گرایی را به مثابه یک تهدید جدی برای همه کشورهای این حوزه جغرافیایی ببینند و برای آن راه حلی جامع و فراگیر با مشارکت همه طرف ها، جستجو کنند.
اینکه گفته شود افغانستان کانون و پایگاه اصلی تروریزم بین المللی است و کشورهای همسایه در آسیای میانه نیز از ناحیه افغانستان، تهدید می شوند، این بدون تردید، نه ریشه در واقعیت این ماجرا دارد و نه کمکی به حل آن می کند و مهم تر از همه اینکه قربانی های سنگینی که ما در طول این سال ها برای مبارزه با تروریزم پرداخته ایم را به نحو ناعادلانه ای نادیده می گیرد.
تعبیر وزیر حج و اوقاف افغانستان در همایش "اسلام علیه افراط گرایی و تروریسم" در تاجیکستان، تعبیر جامع و رسایی بود. او گفت که افغانستان در خط مقدم نبرد با تروریزم قرار دارد و خود قربانی آن است.
او همچنین تصریح کرد که تروریست های مستقر در افغانستان غالبا شهروندان کشورهای خارجی و عمدتا جمهوری های آسیای میانه، روسیه و چچن هستند؛ بنابراین، او گفت که آنها برای افغانستان «درد سر» شده اند.
این بیان واقع بینانه ماجرای تروریزم و افراط گرایی در افغانستان است و انتظار می رود عمده ترین تلاش و مسؤولیت مقام های کشور ما نیز انتقال این باور به کشورهای دیگر در معرض خطر افراط گرایی و تروریزم است؛ تا این امر، در نهایت به شکل گیری یک اجماع منطقه ای بر علیه تروریزم هم در ابعاد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و هم در بعد نظامی منجر شود.


https://avapress.com/vdccs0qss2bqsm8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما