تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۰ میزان ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۵۰
کد مطلب : 99861
گرامی داشت از هجدهمین سالگرد رحلت حضرت آیت‌الله بهشتی در کابل
از هجدهمین سالگرد رحلت حضرت آیت الله بهشتی، امروز پنج شنبه در مسجد جامع الزهرای شهر کابل، با حضور شخصیت های علمی و سیاسی، نمایندگان مردم در شورای ملی، وابستگان مرحوم و اقشار مختلف جامعه گرامیداشت به عمل آمد.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان (آوا)، سخنرانان پیرامون شخصیت علمی و جهادی آیت الله بهشتی صحبت کردند و وی را فقیه مجاهد و خستگی ناپذیر در عرصه ی جهاد مردم افغانستان خواندند.
حجت الاسلام والمسلمین سید رحمت الله مرتضوی، رییس مجمع جهانی اهل بیت در افغانستان که در این محفل صحبت می کرد، گفت: جهاد مردم افغانستان، به زعامت شخصیت های خبیر و آگاه مانند آیت الله بهشتی و امثال او آغاز خوب داشت، اما متاسفانه به مرور زمان این جهاد مقدس به اثر ندانم کاری های سران مجاهدین به انحراف کشانده شد.
به گفته مرتضوی، در افغانستان به تجربه ثابت شده است که هر حرکتی آغاز خوب دارد، اما پایان خوب ندارد.
این عالم دینی تصریح کرد: یک نگاه به تاریخ نه چندان دور افغانستان همه چیز را ثابت می کند.
به گفته وی، نظر به قضاوت تاریخ آغاز حکومت احمدشاه ابدالی در افغانستان خوب بود، اما پس از آن هر حاکمی از هر خاندانی که بر اریکه قدرت تکیه کرد، جز استبداد، ظلم و تبعیض و بی تفاوتی در برابر ملت چیز دیگری روا نداشتند.
مرتضوی به شرایط سیاسی کنونی کشور نیز اشاره کرد و گفت: همانگونه که روشنفکران و دانشمندان و وزرای باسواد دولت آقای کرزی کشور را به فساد کشاندند، خیلی امید به دولتی که به فشار توافق کرده است نیست.
وی تاکید کرد، دولتی که با فشار جان کری بوجود آمده است، تا زمان مستحکم خواهد بود که این فشار ادامه داشته باشد؛ اما اگر این فشار کم شد دولت از هم خواهد پاشید.
به گفته ی آقای مرتضوی، در صورتی که اشرف غنی احمدزی، با سواد های غرب نشین را که اکثراً تابعیت دوگانه دارند، روی کار بیاورد امید به این دولت نخواهد بود.
حجت اسلام و المسلمین سید علی جاوید، یک تن از علمای کشور نیز گفت: آیت الله بهشتی در میدان علم و دانش و همچنان سیاست و جهاد از ستارگان درخشان افغانستان محسوب می شود.
به گفته جاوید، وی یکی از دانشمندان بزرگی بود که در حوزه علمیه نجف اشرف به عنوان مدرس مبرز عرض وجود کرد و حلقه درسی عظیم را تشکیل داد.
این آگاه سیاسیی خاطر نشان کرد: آیت الله بهشتی در میدان سیاست نیز در راس حزب شورای اتفاق قرار داشت که قلمرو آن در اکثر ولایات کشور کشانده شده بود و مورد قبول اکثریت مردم قرار داشت.
به گفته ی این محقق دینی و سیاسی، مساحتی از سرزمین افغانستان که در آن زمان تحت رهبری مجاهدین به خصوص آیت الله بهشتی قرار داشت، بزرگتر از بسیاری کشورهای اروپایی بود؛ لذا این امر بیانگر این است که مردم از رهبران جهادی و مجاهدین به خوبی استقبال می کردند.
قربان علی عرفانی نیز تاکید کرد که آیت الله بهشتی علاوه بر مقام بلند علمی که داشت رهبری شورای اتفاق را به عهده داشت که مجموعه وسیع از سرزمین افغانستان را احتوی می کرد.
او در بخش از سخانان خود امضای پیمان امنیتی با ایالات متحده را از سوی دولت وحدت ملی شتاب زده خواند و افزود: لازم نبود که یکروز پس از سوگند، این پیمان امضا شود، بلکه باید روی محتوی آن تحقیق بیشتر صورت می گرفت.
سید حسین عالمی بلخی یکی دیگر از سخنرانان این محفل بود. او گفت: حضرت آیت الله بهشتی از قلب مردم برخاست و با تشکیل شورای اتفاق رهبری جهاد را به عهده گرفت.
به گفته او، بهشتی زمانی جهاد مقدس را آغاز کرد که کمونیزم به عنوان مکتب رو به رشد هر روز فراگیرتر می‌شد و اتحاد جماهیر شوروی با اشغال افغانستان هدف رسیدن به آب های گرم هند را دنبال می کرد.
به گفته او، ابر مردان جهاد و مقاومت افغانستان زمانی علم جهاد را بر افراشتند که شخصیت های علمی و ملی بر اثر ظلم نظام کمونیستی، یا از کشور فرار می کردند و یا به سیاه چال زندان انداخته می شدند.
درهمین حال، محمد اکبری عضو مجلس نمایندگان نیز گفت: بر آورده کردن آرمان شهدا و علمای راستین وظیفه همه افغانها است.
به گفته اکبری، کاروان وحدت ملی که به راه افتاده است هر چند خوش بینی های را بوجود آورده است، اما این حکومت زمانی موفق خواهد بود که در مبارزه با فساد که هست و بود افغانستان را طی چند سال نابود کرده است، جدی عمل کند، زیرا مبارزه با فساد کمتر از مبارزه با شوروی سابق نیست.
گفتنی است که در پایان این محفل پیام داکتر عبدالله عبدالله رییس اجرایی دولت جدید، پیام محمد محقق معاون دوم وی، وهمچنین پیام حضرت سبغت الله مجددی و پیام های دیگری از نهادهای اجتماعی و سیاسی به مناسبت هجدهمین سالگرد رحلت حضرت آیت الله بهشتی قرائت شد.
https://avapress.com/vdccs4qo.2bqoe8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما