تاریخ انتشار :شنبه ۱۷ سرطان ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۵۲
کد مطلب : 44690
چگونه در ماه مبارك رمضان به تمرينات ورزشي خود بپردازيم؟

همانطور كه مي دانيم ماه رمضان، ماهي است كه با ماه هاي ديگر سال براي ما مسلمانان تفاوت عمده اي دارد. این ماه امكان دارد در فصل زمستان، تابستان و يا ديگر فصل هاي سال قرار گيرد. 

سخت ترين دوره‌ي روزه گرفتن براي ما مسلمانان فصل تابستان است، چنانچه این فصل براي تمرين كردن ورزشكاران فصلي بسيار دشوار و آسيب رسان بالاي بدن است، البته بايد گفت زماني آسيب مي رساند كه ورزشکاران بدون آگاهي و راهنمايي و به صورت خود سرانه تمرين كنند. 

بنابراین ورزشكاراني كه مي خواهند تمرينات خود را در ماه مبارك رمضان و همچنان در اواسط فصل گرم تابستان ادامه دهند، بايد با آمادگي خاصي وارد تمرينات اختصاصي خود شوند تا با مشكلات جسمي و تضعيف بدني مواجه نشوند. در این گزارش با گفتني هايي از اشخاص با تجربه مواجه مي شويم كه مي تواند راهنماي خوبي براي تمرينات ورزشکاران در اين ماه باشد. 

داكتر محمد الله عابدي موظف در وزارت صحت عامه در اين رابطه می گوید: اشخاصي كه در ماه مبارك رمضان تمرينات خود را بعد از چاشت انجام مي دهند، بايد سعي کنند كه تمرينات خود را يا بعد از سحر انجام دهند و يا بعد از صرف افطار. 

به گفته‌ی وی، بعد از چاشت چون معده در حالت خالي به سر مي برد و انرژي به صورت خيلي قليل در بدن وجود دارد،‌ شايسته نمي باشد كه يك ورزشكار با شكم خالي به بدن خود فشار وارد كند و بهتر اين خواهد بود كه قبل از تمرين خود را تغذيه كرده باشد. 

داکتر عابدی ادامه داد: از نگاه طبابت شخصي كه با معده خالي به ورزش مي پردازد، آنزايم هاي معده در اين موقع افرازات خود را افزايش داده و باعث مريضي زخم معده و يا افزايش اسيد معده مي گردد.
وي بهترين وقت تمرين را بعد از افطار دانست و گفت: اشخاصي كه مي توانند تمرينات خود را در اين ماه از طرف شام و يا بعد از افطار انجام دهند، بهتر مي باشد اين مقطع زماني را براي تمرينات خود اختصاص دهند، به دليل اينكه قبل از ورزش و بعد از ورزش مي توانند خود را به زودي تغذيه كنند و انرژي از دست رفته بدن را تا حدي دريافت كنند، اما بعد از سحر اين امر براي ورزشكار مساعد نمي باشد.
عابدی خاطر نشان كرد: بهترين مواد غذايي در تمرينات، مواد پروتئيني مي باشد كه مي تواند به مدت زيادي براي بدن انرژي ساز باشد. همچنان از سبزيجات به دليل داشتن ويتامين ها و مايعات هم استفاده شود.
وي در پايان افزود: از ورزشكاران كشور صميمانه تقاضا مي شود تا از نوشابه هاي انرژي زا مصرف نكنند، چراکه اين نوشابه ها از مواد شيميايي توليد مي شوند و تأثيرات منفي بالاي بدن وارد مي كند، پس ورزشكاران كشور بايد كوشش كنند از ميوه ها و مواد طبيعي استفاده كنند تا هميشه صحت مند باشد.
سيد حكيم كمال يك تن از اساتيد تكواندو در كشور نیز به خبرنگار ما گفت: بعضي اشخاص بر اين باورند كه ورزش كردن در اين ماه براي بدن ضرر آفرين مي باشد، اما اين امري اشتباه است و هيچگونه ضرري به بدن نمي رساند، پس بايد سعي كرد به گونه علمي و با كمك مربي تمرينات خود را انجام دهيم.
وي معتقد است که تمرين كردن در اين ماه بستگي به رشته ورزشي و همچنين سطح آمادگي ورزشكار دارد، چنانچه اشخاصي كه برنامه ريزي دقيقي ندارند، مي توانند در اين ماه با تمرينات سبك و نيمه سنگين سطح آمادگي خويش را نگه دارند، اما اشخاصي كه داراي وزن زيادي هستند، اين ماه بهترين فرصت است تا در كم كردن وزن خود زودتر به نتيجه برسند.
این استاد ورزشی کشورمان خاطر نشان ساخت: ورزشكار مي تواند بعد از سحري و همچنان بعد از افطاري به تمرين بپردازد. يك ورزشكار نبايد زمان تمريني خود را با ديگر ماه هاي سال مقايسه كند، بلكه در اين ماه بايد از مدت زمان تمرين خود بكاهد و بيشتر علمي و ماهرانه به تمرينات خود بپردازد.
وي در ادامه افزود: در اين ماه ورزشكار بيشتر بايد از مواد زود هضم استفاده كند تا معده دچار مشكل نشود. اشخاص حرفه اي بايد كوشش كنند زمان تمرين شان بيش از يك و نيم ساعت نشود. اشخاصي كه تمرينات خود را به شيوه آماتور اجرا مي كنند نياز نيست در فضاي آزاد ورزش هاي عرق زا و يا طاقت فرسا انجام دهند، بلكه سعي كنند حركات كششي و يا نرمش هاي سبك را انجام دهند تا آب بدنشان زياد از دست نرود.
به باور سيد حكيم كمال، اشخاصي كه در اين ماه به تمرينات فيزيكي مي پردازند نسبت به ديگر افراد بايد از مواد پروتئيني، شحمي و همچنان مقدار زيادي مايعات استفاده كنند همچنین در موقع افطار نبايد به طور آني از مواد غذايي سنگين و دير هضم استفاده كنند، بلكه در قدم اول بايد از مواد غذايي سبكي همچون؛ سوپ و آش افطار خود را آغاز و بيشتر سعي كنند افطاري خود را طی چند قسمت و با آرامش ميل كنند.
حشمت الله توخي يك تن از ركابزنان تيم ملي بايسكل راني و همچنان سر تيم بايسكل راني كشور از تجارب خود به خبرگزاري آوا چنين گفت: به نظر بنده بهترين وقت تمرين در ماه مبارك رمضان 1 الي 2 ساعت بعد از افطار مي باشد.
وي علاوه نمود: در اين ماه به دليل پايين آمدن نيروي بدني، ميزان تمرينات خود را كم مي كنيم تا فشار بالاي بدن و عضلات كمتر ايجاد شود.
وي خاطر نشان ساخت: اشخاصي كه در پيش رو مسابقه خارجي و يا مسابقه مهمي دارند، بايد تمرين را در اين ماه رها نكنند، اما اشخاصي كه مسابقه اي در پيش رو ندارند، مي توانند در اين ماه استراحت كنند و پس از گذشت اين ماه دوباره به تمرينات خود بپردازند.
حشمت الله در ادامه افزود: در ماه مبارك رمضان بهتر است از مواد شيرين و قندي زيادي استفاده كنيم، همچنان در پهلوي اين مواد بايد از لبنيات و مواد پروتئيني همچون حبوبات بيشتر استفاده گردد.
وي تأکید نمود: اشخاصي كه مي خواهند در اين ماه به تمرينات خود ادامه دهند، بهتر است با مربيان و اشخاص با تجربه مشورت نموده و با برنامه‌ي تمريني خوبي وارد اين ماه شوند.
منبع : خبرگزاری آوا_ کابل
https://avapress.com/vdccxeq0.2bq0o8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما