تاریخ انتشار :دوشنبه ۳ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۱۱:۳۰
کد مطلب : 102705
نگرانی آگاهان محیط زیست از معدن کاوی ها
از چند سال پیش کارهای ابتدایی استخراج معدن مس عینک شروع شد ولی هنوز شرکت مجری گواهینامه محیط زیستی برای استخراج این معدن بزرگ از اداره محیط زیست افغانستان دریافت نکرده است.
انجنیر حبیب اریا آمر پلانگذاری اداره ملی محیط زیست می گوید که کمپنی MCC هنوز سرتیفیکت محیط زیستی ندارد و نگرانی های وجود دارد که مبادا در این معدن که بزرگترین و پیچیده ترین پروسس معدن کاری را در کشور شامل میشود، الزام های محیط زیستی در نظر گرفته نشود.
آقای آریا افزود، مکاتباتی به اداره های مختلف بخصوص وزارت معدن در مورد پروژه های معدنی فرستادیم، پروژه مس عینک اسکرینینگ گزارش خود را به ما ارسال کرد.
آمر پلانگذاری اداره ملی محیط زیست علاوه کرد که و بعد از مشاهده، پس فرستاده شد که گزارش اثرات محیط زیستی را ارسال کنید ولی متاسفانه تا کنون چنین گزارشی بدست ما نرسیده است.
به گفته وی مقررات متعددی در چوکات قانون محیط زیست افغانستان تا کنون صادر شده است اما دیگر وظیفه ارگان های اجرایی است که از قانون باید حراست کنند.
در این نشست خبری که با همکاری آژانس پژواک در هوتل صافی لند مارک کابل برگزار شد، احمد ضیا رحیم زی کوردیناتور بخش تحقیقاتی معدنی این آژانس گفت که آقای ملکیار معین تحقیقاتی اداره ملی حفاظت از محیط زیست، تا حال به شرکت چینایی که قرارداد مس عینک را بدست آورده است، جواز محیط زیستی نداده است.
او تاکید کرد که تیم تحقیقاتی پژواک به واقعیت های زیادی دست یافته است که در معدن کاوی ها؛ محیط زیست نادیده گرفته می شود و حکومت نیز با بی توجهی از کنار مساله می گذرد.
گل پاچا مجیدی عضو کمیسیون محیط زیست و منابع طبیعی مجلس نمایندگان نیز با تایید از بی توجهی به محیط زیست در معدن کاوی، می گوید که قانون هیج کوتاهی ندارد و همه مسایل در قانون محیط زیست پیش بینی شده است.
آقای مجیدی گفت: "در قوانین مساله محیط زیست بسیار جدی گرفته شده است و در تمام قراردادها باید مدنظر گرفته شود و وزارت هم متوجه این مساله است."
افغانستان از جمله کشورهایی است که گفته میشود دارای منابع طبیعی و زیر زمینی سرشاری می باشد. دولت نیز طی نزدیک به یک دهه تلاش های بی ثمر و پراگنده ای را برای استفاده از این منابع سامان داده است.
اما از آنجایی که همه این اقدام ها ناکافی و ناقص اند بحث حفاظت از محیط زیست نیز به باد فراموشی سپرده شده است.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdccxiqsp2bqxm8.ala2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما