تاریخ انتشار :يکشنبه ۶ حمل ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۸
کد مطلب : 139760
رسانه ها باید به جای نشر برنامه های مبتذل و بیهوده نمایش دهنده واقعیت های عینی باشند

رییس اسبق تیاتر ملی افغانستان از اصحاب رسانه به خصوص تلویزیونها نیز خواست که بجای برنامه های مبتذل، گمراه کننده و غیر مفید، نمایش نامه هایی را نشر کنند که بیان کننده واقعیت های جامعه و درعین حال آموزنده است.

به گزارش خبرگزاری آوا، عبد الغفور شریعتی؛ رییس اسبق تیاتر ملی افغانستان در آستانه روز جهانی تیاتر اظهار داشت: نمایش نامه های کمیدی و تراژیدی که به صورت عملی توسط هنرمندان اجرا می شود در حقیقت انعکاس دهنده واقعیت های عینی یک جامعه همراه با انتقادات و پیشنهادات سازنده و سالم است که در تحول و چگونگی ساختار اجتماع نقش ارزنده دارد.

آقای شریعتی همچنان گفت: تیاتر جزء فرهنگ کهن جامعه بشری و دارای ابعاد گسترده ای است که در زندگی اجتماعی نقش سازنده و حیاتی دارد.

به باور او، هر آنچه در جامعه اتفاق می افتد از طریق تیاتر به صورت هنرمندانه پردازش و تقویت گردیده و بسیاری از مشکلات به صورت نمایش کمیدی یا تراژیدی بیان می شود.

وی در ادامه به تاریخچه تیاتر نیز اشاره کرد و گفت: تیاتر از جمله هنرهای اولیه در زندگی بشر است که ۱ هزار و ۵ صد سال پیش از میلاد در یونان باستان ابداع شد و پس از آن در سطح جهان گسترش پیدا کرد.

به گفته او، تیاتر همواره از هنرهای مفید و کم هزینه ای بوده است که در طول تاریخ توانسته است بشریت را درعرصه های مختلف راهنمایی کرده و کمی و کاستی های موجود در هر جامعه را در قالب نمایش به مردم ارائه کند.

به گفته آقای شریعتی٬ متاسفانه هنر تیاتر در افغانستان همواره به عنوان جزیی از فرهنگ بومی مانند سایر فرهنگهای ملی مظلوم بوده و از جایگاه خوبی برخوردار نبوده است هر چند دانشکده ای در دانشگاه کابل به نام هنرهای زیبا وجود دارد اما نتایج مطلوبی به همراه نداشته است.

به گفته وی، در حال حاضر افغانستان در یک حالت قرار دارد که نه تنها تیاتر بلکه تمام مسائل فرهنگی نه از سوی دولت و نه هم از سوی ملت مورد توجه لازم قرار نمی گیرد، این در حالی است که به گفته شریعتی تیاتر در اکثر کشورهای دنیا نشان دهنده فرهنگ قوی یک ملت است.

او، بابیان اینکه فضای موجود در کشور به گونه ای است که حتی فرهنگیان نیز انفعالی عمل می کنند٬ افزود: اگر قرار باشد فرهنگ و فرهنگیان در افغانستان تقویت شود دولت باید بودجه خوبی را در اختیار وزارت اطلاعات و فرهنگ قرار دهد تا این وزارت تمام بخشهای فرهنگی از جمله تیاتر را حمایت کند و هنرمندان بتوانند دست آوردهای خوبی را داشته باشند.

شریعتی تاکید کرد: در شرایط کنونی، تقویت هنر تیاتر در افغانستان یک ضرورت است، زیرا افزون بر اینکه تیاتر به صورت مسلکی آن حاوی انتقادات سالم و پیشنهادات مفید برای کار گزاران حکومتی می باشد یک نوع تفریح ذهنی برای مردم رنج دیده کشور نیز می باشد.

او همچنان گفت: توسعه هنر تیاتر، برای آینده افغانستان و صلح در کشور موثر است و حتی می تواند پیامی زنده و گویا برای مخالفین مسلح داشته باشد مبنی بر اینکه جنگ و خون ریزی، انفجار و انتحار و گرفتن جان افراد بی گناه راه حل مشکلات سیاسی و اجتماعی نیست.

به گفته او، هنر تیاتر می تواند برای ملتی که سالها رنج کشیده است ایجاد تنوع کرده و امیدواری ایجاد کند و درعین حال افکار و اندیشه ها را از جهت منفی به سوی مثبت سوق دهد.

او، در پایان از اصحاب رسانه به خصوص تلویزیونها نیز خواست که بجای برنامه های مبتذل، گمراه کننده و غیر مفید، نمایش نامه هایی را نشر کنند که بیان کننده واقعیت های جامعه و درعین حال آموزنده است.

https://avapress.com/vdcd9n0fzyt0s56.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما