تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ میزان ۱۳۹۳ ساعت ۱۶:۵۰
کد مطلب : 100861
رئیس شورای علمای تشیع غزنی: از عاشورا محور وحدت ملی می سازیم
در آستانه فرارسیدن ایام تجلیل از عاشورای حسینی، شورای علمای تشیع در ولایت غزنی از امامان مساجد و سخنرانان محافل عزاداری می خواهند که در سخنان شان بر وحدت ملی و انسجام مذاهب و اقوام افغانستان تاکید نمایند.
سید غلام سخی اصغری؛ رئیس شورای علمای تشیّع در غزنی به خبرگزاری آوا گفت که با توجه به حساسیت هایی که در جهان اسلام وجو دارد؛ تمام وعاظ و گردانندگان مجالس محرم الحرام باید به موضوعاتی بپردازند که وحدت بین مسلمانان افغانستان را تحکیم می بخشد.
وی افزود که وحدت بین مذاهب و اقوام در کل افغانستان و بخصوص در غزنی که بدلیل سکونت اقوام مختلف در این ولایت نماد از افغانستان کوچک می باشد، بسیار ضروری است.
رئیس شورای علمای تشیع غزنی گفت اهل البیت پیامبر (ص) محور اتحاد بین مذاهب مسلمین است، همان طوریکه مسلمانان جهان قران و سنت پیامبر را قبول دارند اهل البیت را نیز قبول دارند.
وی در تکمیل مطلب فوق افزود که تقاضای ما از مبلغین در ایام محرم الحرام و مجالس عزاداری حضرت اباعبدالله (ع) اینست که الم اتحاد و یک پارچه گی ملت مسلمان افغانستان را بلند کنند و از عاشورای حسینی محور وحدت و انسجام مردم مسلمان افغانستان بسازند.
آقای اصغری نسبت به پیامد های نفاق و اختلاف در بین جوامع اسلامی هشدار داده گفت که پیامد نفاق را در کشورهای عراق، سوریه، پاکستان و برخی دیگر از کشور های اسلامی میبینیم که بخش بزرگی از ملت اسلام را از پا در آورده است. وی از وعاظ و مبلغین خواست مسائیلی را مطرح کنند که باعث دوری بین مذاهب و اقوام افغانستان شود.
رئیس شورای علمای تشیع غزنی افراط و تفریط را در مجالس عزادری مهم شمرده گفت که تقاضای جدی ما از مردم غزنی بخصوص نسل جوان این ولایت این است که از افراط و تفریط خود داری کنند.
اصغری افزود که عاشورای امام حسین (ع) مکتب انسان سازی است، مکتب اخلاق و شرافت انسانی است؛ نباید جوانان ما عملکرد هایی را از خود بروز دهند که با شئونات عزاداری امام حسین (ع )مخالف باشد.
وی از عزاداران خواست که افکار عمومی شهروندان را در نظر گرفته و از عملکردی که باعث آزردگی براداران اهل سنت و جماعت شود خود داری نمایند.
رئیس شورای علمای تشیع غزنی ضمن اینکه بر دوری از افراط و تفریط در مراسم عزاداری و حسن همجواری تاکید میکنند از جوانان میخواهد که در تبلیغات سالم از عاشورا از هیچ تلاشی دریغ نورزند.
وی گفت که در عاشورا برخی اصولی وجود دارد که باید انجام شود یکی از این اصول برگزاری مجالس عزاداری و مصیبت خوانی میباشد برادران ما باید بدانند که در این مراسم قران تفسیر میشود، در این مراسم سنت نبوی تعریف میشود، در این مراسم از جان بازی های شهدای صدر اسلام بخصوص شهدای کربلا سخن زده میشود، در این مراسم اهمیت پیام خون شهدا و اهمیت امربه معروف و نهی از منکر توضیح داده میشود، لذا برگزاری این مراسم برای بالندگی جهان اسلام یک اصل ضروری میباشد.
وی در مورد سیاه پوش نمودن خیابان های شهر و تکایا و مساجدی گفت :" سیاه پوش شدن عزاداران و تکایا به رسم عزاداری یک رسم پسندیده است که به نوعی پیام عاشورا را برجسته میسازد، من از مردم تقاضا میکنم که در کنار سیاه پوش نمودن تکیه خانه ها و بلند نمودن پرچم های سیاه در پشت منازل شان و بر فراز دکان شان بهتر است که شعار های حسینی را در نطقه های شهر بر آشفته کنند که به دید مردم برسد."
رئیس شورای علمای تشیع تاکید نمود که این عملکرد عزاداران هیچگاه موجب مزاحمت برای مردم نمیشود و اخلالی را هم در کار و کسب بازاریان ایجاد نمیکند.
به گفته وی اگر قرار باشد که عزاداری باعث مزاحمت برای شهروندان گردد روح مقدس امام حسین (ع) از این عزاداران نا خوشنود خواهد شد و برای جلو گیری از آن شورای علمای تشیع در غزنی همیشه به مردم توصیه های جدی نموده است.
وی نسبت به قمه زدن برخی از جوانان گفت که قمه زدن موضوعی است که مجتهدین جهان تشیع بر حرام بودن آن فتوا داده اند و روی همین ملحوظ ما تلاش کردیم که قمه زدن را از بین دسته های سینه زنی در غزنی کم کنیم.
رئیس شورای علمای تشیع در غزنی افزود که بار دیگر از جوانان غزنی تقاضای میکنیم که این فعل حرام را انجام ندهند و بجای هدر دادن خون شان به بانگ های خون مراجعه نموده و به همشهریان مسلمان و بیمار شان خون هدیه کنند که این عمل شان موجب خوشنودی ارواح طیبه شهدای کربلا میگردد.


https://avapress.com/vdcd9z0ffyt0zj6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما