تاریخ انتشار :پنجشنبه ۷ حوت ۱۳۹۳ ساعت ۱۹:۱۹
کد مطلب : 107611
مضمون «صلح» شامل نصاب درسی مراکز تربیه معلم در کشور شد
این هفته، مضمون جدیدی به نام «صلح» برای تدریس در مراکز تربیه معلم در سراسر افغانستان، رسما معرفی شد.
به گزارش خبرگزاری آوا، معرفی سراسری مضمون صلح، پس از آن صورت می گیرد که این مضمون به طور آزمایشی در مراکز تربیه معلم در ولایت های بدخشان، بلخ، تخار، کندز و سرپل شامل نصاب درسی شد.

این مضمون، نخستین بار در سال ۲۰۱۳ توسط ریاست عمومی تربیه معلم وزارت معارف و با کمک دولت آلمان و سازمان یونسکو تهیه گردید.

اکنون ریاست عمومی تربیه معلم وزارت معارف با کمک دولت آلمان توزیع مضمون جدید را آغاز کرده است.

به منظور معرفی بهتر این مضمون، طی ۵ روز گذشته، بیش از ۱۲۰ استاد مراکز تربیه معلم از ۳۰ ولایت در «خانه معلم کابل» آموزش داده شد.

این استادان طی دوره های آموزشی و آشنایی با مضمون جدید، روش های تدریس و ارائه موثر آن را آموختند.
این دوره های آموزشی توسط آلمان از طریق برنامه آموزش های ابتدایی و ثانوی آن کشور راه اندازی شده است.

همچنین در قالب این برنامه، در حدود ۴۵۰۰۰ جلد کتاب صلح برای شاگردان مراکز تربیه معلم و نیز راهنمای تدریس برای استادان، چاپ و نشر شد.
انتظار می رود که کتاب ها و راهنماهای تدریس پیش از نوروز در دسترس مراکز تربیه معلم در تمام کشور قرار گیرند.

یکی از بانوان شرکت کننده در دوره آموزشی مضمون صلح که از بدخشان به کابل آمده بود، در این باره چنین گفت: «ما همچنان به شکل روزمره شاهد خشونت در مناطق مان هستیم. با داشتن مضمون صلح، ما قادر خواهیم بود تا راه های درست رسیدگی به خشونت را به مردم بیاموزانیم. روش هایی که ما مورد استفاده قرار می دهیم، بر گفتگوی مستقیم و برداشتن گام های کوچک استوار هستند. به عنوان مثال، معلمان می آموزند که چگونه با نزاع های کوچک روزانه شاگردان در صنف های درسی برخورد کنند؛ نزاع هایی که اگر به آنها رسیدگی نشود، می توانند منجر به خشونت شوند. ما به معلمان آینده این سرزمین یادآوری می کنیم که با کودکان و نوجوانان متعلم، از ارزش صلح بگویند.»

پس از معرفی رسمی، اکنون مضمون صلح شامل نصاب درسی در مراکز تربیه معلم کشور می‌شود؛ بدین ترتیب، بیش از ۷۵ هزار شاگرد مراکز تربیه معلم، در جریان دوره آموزشی دو ساله، این مضمون را فرا خواهند گرفت و آنان دانش، مهارت ها و روش های مورد نیاز برای پاسبانی از صلح در مکتب ها و محل های زندگی شان را خواهند آموخت.

«برنامه آموزش ابتدایی برای افغانستان» (BEPA) از سال ۲۰۰۵ تا کنون، در قالب یک طرح مشترک همکاری آلمان با افغانستان، توسط Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH به نمایندگی از وزارت همکاری اقتصادی و توسعه دولت فدرال آلمان (BMZ) و نیز نهاد همکاری های توسعه ای کشور سویس (DEZA) در حال اجرا است.

«برنامه آموزش ابتدایی برای افغانستان» (BEPA) با همکاری وزارت معارف در کابل و ریاست های آن در ولایت ها، در نظر دارد تا یک اساس مناسب را برای آموزش معلمان در افغانستان، بنا نهد.
https://avapress.com/vdcdf50ffyt0z96.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما