تاریخ انتشار :جمعه ۷ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۳۵
کد مطلب : 97738
شانس برای برداشته شدن تحریم‌ها علیه ایران وجود دارد
به گفته وزارت خارجه روسیه، مذاکرات ایران و گروه ۵+۱ امکان لغو تحریم‌ها علیه ایران را فراهم کرده است. روسیه از همه کشورهای درگیر در این مذاکره خواسته است که اراده سیاسی خود را برای رسیدن به یک توافق نشان دهند.
به گزارش رویترز وزارت خارجه روسیه، پنج‌شنبه (۲۸ اگست/۶ سنبله) در بیانیه‌‌ای اعلام کرد که علیرغم فرایند دشوار مذاکرات، امکان برداشتن تحریم‌ها و برخورداری ایران از حق غنی‌سازی ایران به عنوان یک عضو "ان پی تی" (پیمان منع تولید و گسترش سلاح هسته‌ای) به وجود آمده است.
در این بیانیه که در ‌آستانه سفر محمد جواد ظریف به مسکو (جمعه ۲۹ اگست) منتشر شده، از همه طرفین مذاکره خواسته‌شده است برای دستیابی به توافق نهایی از خود اراده سیاسی نشان دهند.
به گزارش آوا به نقل از دویچه وله هم‌زمان فرانسوا اولاند، رئیس جمهوری فرانسه به دیپلمات‌های کشورش گفته است که ایران باید نشان دهد که شجاعت دست زدن به اقداماتی قابل اثبات و بلامنازع برای چشم‌پوشی از ظرفیت سلاح هسته‌ای را دارد.
یک دیپلمات ارشد غربی نیز گفته است که هنوز هیچ نشانه‌ای از نزدیکی ایران و ۵+۱ بر سر ظرفیت غنی‌سازی ایران دیده نمی‌شود. اشاره او به میزانی است که غرب حاضر به پذیرش آن است: سه تا پنج هزار سانتریفوژ. اما ظرفیتی که ایران به دنبالش است به مراتب بیش از این است.
گروه بین‌المللی بحران در تازه‌ترین گزارش خود هشدار داده است که دو طرف مذاکره بر این تصور اشتباه هستند که «استیصال و نیاز شدید به رسیدن به توافق کف خواسته‌های طرف مقابل را پایین می‌آورد و به نادیده گرفتن محدودیت‌های داخلی سیاست داخلی خود وادارش می‌کند».
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آخرین گزارش خود ( چهارشنبه ۲۰ اگست ) اعلام کرد که ایران به توافقاتش با این نهاد عمل کرده و همانگونه که در مذاکراتش با شش قدرت جهانی متعهد شده بود، فعالیت‌های اتمی را که می‌تواند منجر به ساخت سلاح اتمی شود، موقتا متوقف کرده است.
اما آنچه می‌تواند بار دیگر موجب نارضایتی و عدم خشنودی کشورهای مذاکره کننده با ایران باشد سخنان علی‌اکبر صالحی٬ رئیس سازمان انرژی اتمی ایران است که از انجام "تست‌های مکانیکی" بر نسل جدید سانتریفوژها در ایران خبر داد.
گروه بین‌المللی بحران به ایران توصیه کرده است که برنامه غنی‌سازی صنعتی خود را به تعویق بیاندازد و محدودیت‌های بیشتری را برای تعداد سانتریفوژها بپذیرد. توصیه این گروه به کشورهای ۱+۵ نیز این است که توسعه کیفی توان غنی‌سازی ایران را بپذیرند.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - سرویس بین الملل
https://avapress.com/vdcdj50n.yt05s6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

عااااااااااااااااااااااااااااااااااااالییییییییییییییی بود بالا خره ظریف کار خودشو کرد
عالی بود ممنون