تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱ قوس ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۲۷
کد مطلب : 52638
آغاز امتحانات سالانه مکاتب کابل؛ بیم‌ها و امید‌ها شاگردان و معلمان
ناامني ها در 11 ولايت كشور، نبود پرسونل مسلكي، كمبود بودجه و كتب درسي از مشكلات عمده وزارت معارف در سطح كشور محسوب مي شود.
امروز چهارشنبه امتحانات سالانه مکاتب در کابل آغاز شد.
امين الله؛ آمر مكتب متوسطه تجربوي سيد جماالدين با اشاره به بهبود کیفیت درس‌ها و آمادگی شاگردان برای شرکت در امتحانات به خبرگزاري صداي افغان(آوا) گفت که با استخدام معلمين مسلكي در مكاتب، زمينه هاي يادگيري و تلاش شاگردان بيشتر شده؛ زيرا نسبت به سال هاي گذشته در وضعیت درسي، رشد قابل ملاحظه‌ای رونما گرديده است.
به گفته آمر مكتب متوسطه تجربوي سيد جماالدين،‌ با تلاش هاي وزارت معارف، نظام تعليمي، سطح معاشات معلمين و پرسونل مكاتب افزايش يافته و در حال حاضر، هيچ معلمي بدون سند فراغت صنف چهاردهم نمي تواند در مكاتب براي تدريس جذب شود.
براساس آمارهاي وزارت معارف كشور در حال حاضر، 9.5 ميليون نفر به مكتب مي روند كه از اين مجموعه، 41 درصد آن‌را دختران تشكيل مي دهند و قرار است تا دو سال آينده، هيچ طفلي در افغانستان از رفتن به مكتب محروم نباشد. همچنین در جريان چند سال گذشته 30 هزار معلم و كارمند رياست معارف شهر كابل شامل سيستم رتب معاشات شده و حقوق آنان به طور قابل ملاحظه ای افزايش يافته است چنانچه بعضي از معلمين تا 30 هزار افغاني نيز معاش دريافت مي كنند.
در همين حال، محمد سالم؛ يكی از معلمين در این باره مي گويد که بعد از بررسي پارچه امتحانات شاگردان، سطح رشد و ارتقاي آنان به خوبي معلوم گرديده و انسان متوجه مي شود كه آينده كشور با تلاش شاگردان مكاتب، درخشان خواهد بود.
با این حال، به گفته اين معلم، كمبود لابراتوار و نبود درس هاي عملي در مكاتب كشور از مشكلات عمده معلمين و شاگردان مكاتب محسوب مي شود.
به باور وي، تكميل شدن نخستين نصاب تعليمي ملي، ساخت مكاتب در سراسر كشور و توزيع زمين براي معلمين از دستاوردهای مهم وزارت معارف در جريان سال هاي اخير بوده است.
در همین حال، محمد ابراهيم؛ ممتعلم صنف دوازدهم ليسه غازي، از اينكه قدم به قدم به سوي امتحان كانكور نزديك مي شود ابراز خوشحالی می کند؛ زيرا به باور وی، موفق شدن در امتحان كانكور و رسيدن به تحصيلات عالي، آرزوي هر جوان افغان مي باشد.
او می گوید که در جريان سال، معلمين براي يادگيري شاگردان تلاش زيادی نموده و به همين منظور مي توان گفت كه تمام شاگردان با موفقيت امتحانات سالانه را سپري خواهند كرد.
اما شريف احمد؛ متعلم صنف دهم از نظام درسي مغلق و پيچيده شكايت داشته می گوید که بعضي از كتاب هاي درسي، آنقدر مغلق است كه حتي با چندبار مرور هم نمي توان به خوبي آن‌را ياد گرفت؛ پس سپري نمودن امتحانات آنهم با موفقيت كامل، از نظر وی، كار دشواری است.
اين در حالي‌ست كه ناامني ها در 11 ولايت كشور، نبود پرسونل مسلكي، كمبود بودجه و كتب درسي از مشكلات عمده وزارت معارف در سطح كشور محسوب مي شود.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcdj90k.yt0xs6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما