تاریخ انتشار :جمعه ۱۳ سنبله ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۲۰
کد مطلب : 115982
افغانستان یک بار دیگر نقطه وصل کشورها و مردم در منطقه خواهد بود
دومین روز ششمین نشست همکاری های منطقه ای برای افغانستان یا ریکا امروز تحت تدابیر شدید امنیتی در کابل برگزار شد.

به گزارش خبرگزایر آوا، در این نشست محمد اشرف غنی رئیس جمهور کشور، صلاح الدین ربانی وزیر امور خارجه کشور، رحمان افضلی وزیر امور داخله ایران، سرتاج عزیز مشاور امنیت ملی پاکستان، اصل اوف وزیر خارجه تاجیکستان، محمدوف وزیر مالیه ترکمنستان اشتراک کرده و به سخنرانی پرداختند.

کشورهای اشتراک‌کننده از برنامه‌ها و پروژه‌های شان برای پیوند افغانستان به بازارهای اقتصادی جهان صحبت کردند.

رئیس جمهور غنی  در آغاز این نشست سخنرانی کرد و گفت: افغانستان برای هزاران سال نقطه تقاطع آسیا بود و راه ابریشم یکی از مهمترین راه های بود که معاملات مهم اقتصادی جهان در آن صورت می گرفت و شبکه کامل ترانسپورتی در آن وجود داشت.

رئیس جمهورغنی با اشاره بر اینکه راه ابریشم میراث و فرهنگ تشبثاتی برای ما گذاشته است، گفت که امیدواریم در آینده نزدیک شاهد ختم جنگ باشیم و آسیا یکبار دیگر به یک قاره مهم اقتصادی جهان مبدل شود و افغانستان یکبار دیگر در آن، نقطه پیوند کشور ها و مردمان باشد.

به گفته او، باید توازن مشکلات و فرصت ها را درک کنیم، مشترکین عمده خود را شناسایی کرده و آینده نگر باشیم تا بالای موانع جغرافیایی و سیاسی فایق آئیم و به سوی آینده به پیش رویم.

رئیس جمهور با تاکید بر اینکه فرصت های بُرد بُرد برای منطقه ایجاد گردد و تمام اقشار و شهروندان در آن سهم داشته باشند، گفت که ما باید موانع را در عرصه های حکومت داری، پالیسی، علم و دانش و زیربنایی شناسایی کنیم و برای برداشتن آن اقدامات عملی نمائیم.

رئیس جمهور گفت که اگر در افغانستان صلح و ثبات برقرار گردد، کشور ما بهترین مکان برای گردشگران می باشد.


وی با توجه بر اینکه موقعیت افغانستان باعث مشکلات اش در گذشته شده بود، اظهار امیدواری کرد که این موقعیت مهم در سالهای آینده بتواند باعث منفعت های بزرگی برای افغانستان شود.

آقای غنی همچنان از ظرفیت ها و منابع افغانستان در عرصه های مختلف از جمله زراعت، مالداری، منابع آبی و منابع غنی و نایاب معدنی یاد آوری نموده، گفت که کشور ما می تواند از بزرگترین تولید کنندگان مس و بزرگترین بازیگران مارکیت طلا باشد.

او با اشاره بر اینکه افغانستان نمی خواهد یک کشور در انزوا باشد، گفت که حکومت وحدت ملی تعهد و ارادهء سیاسی برای پیشرفت و ترقی افغانستان دارد.

رئیس جمهور از سرمایه گذاری های منطقوی در افغانستان استقبال کرد و تاکید نمود که باید سکتور خصوصی و دولتی مشترکاً کار کنند.

وی اضافه کرد: ما دو گزینه داریم نخست اینکه افغانستان و منطقه به یک نقطه اتصال اموال تجارتی و کالا، مفکوره ها و معاملات مبدل شود و گزینه دوم که هدف تروریستان می باشد، روند مبدل شدن منطقه به یک نقطه اتصال به بن بست مواجه شود.



رئیس جمهور غنی در اخیر صحبت هایش گفت که پیام شبکه های تروریستی، پیام مایوسی است و تمرکز آنها بالای کشتار افراد بی گناه و تخریب میراث های فرهنگی می باشد.

او در ادامه افزود که ما باید جرئت این را داشته باشیم که به نماینده گی از اکثریت مطلق کشور های اسلامی صحبت کنیم که ملت های مسلمان پیام وحشت و خشونت را شدیداً رد می کنند.

 رییس جمهور کشور نیز در این نشست گفت که حکومت وحدت ملی در برابر هر گونه فسادی می‌ایستد و کشورهای سرمایه‌گذار می‌توانند با اطمینان خاطر در بخش‌های مختلف سرمایه‌گذاری کنند.

صلاح‌الدین ربانی، وزیر امور خارجه کشور نیز با ایراد سخنانی گفت، از این پس کمک‌های جهانی به افغانستان یک‌طرفه نخواهد بود، زیرا بدون همکاری افغانستان کشورهای آسیایی نمی‌توانند به رشد اقتصادی دست یابند.

آقای ربانی تاکید کرد که اکنون افغانستان به مرکز اقتصاد آسیا تبدیل شده است.


وزیر داخله/کشور ایران
رحمان فضلی، وزیر داخله/کشور  ایران نیز سخنرانی کرد و گفت که روابط دو کشور افغانستان و ایران پس از سال ۲۰۰۱ رشد قابل ملاحظه‌ای را تجربه کرده است.

آقای فضلی با بیان اینکه افغانستان پویا و باثبات آرزوی ایران است، گفت: ایران با کشورهای منطقه همواره برای پیوند افغانستان به بازارهای جهانی رایزنی کرده است.

وی با اشاره به توافق هسته‌ای اخیر ایران با غرب گفت که توافق هسته‌ای ایران با کشورهای «۵+۱» سرآغازی مناسب برای روابط بهتر با کشورهای منطقه و افغانستان به شمار می‌آید.

او همچنان گفت که ایران آماده همکاری‌های همه‌جانبه برای رشد بازرگانی در منطقه و افغانستان است و رویای اتصال افغانستان به آسیای مرکزی، از طریق بندر چابهار در حال تحقق یافتن است.

وزیر داخله ایران تاکید کرد که همگرایی منطقه ای راهکار مناسب برای حل مشکلات منطقه ای است.

وی وجود گروه های افراطی در منطقه ابراز نگرانی کرد و گفت: باید به این درک برسیم که این گروهای تروریستی نه تنها تهدید برای منطقه بلکه برای تمام بشریت تهدید است.

آقای فضلی ادامه داد که شکل گیری همکاری اقتصاد منطقه ای در کاهش ناامنی ها در منطقه موثر است.

مشاور امنیت ملی پاکستان
سرتاج عزیز، مشاور امنیت ملی نخست وزیر پاکستان یکی از سخنرانان در دومین روز نشست ریکا در کابل بود.

مشاور امنیت ملی پاکستان در این نشست اعلام کرد که متهد به مسایل ریکا است.


آقای عزیز تعهد قوى کشور خود را برای همکارى محکم و روند بازسازى و ساخت پروژه هاى مهم منطقه ای به شمول کاسا يک‌هزار و تاپى ابراز داشت.

وی افزود: فعالیت ‌های پاکستان همواره در اجرایی‌ کرد چارچوب "روند استانبول" بوده است و یبیشتر فعالیت‌هایش را در بخش‌های خط‌ آهن و انرژی معطوف کرده است.

مشاور امنیت ملی پاکستان اما در مورد مسایلی چون صلح و  امنیت در افغانستان هیچ اشاره ای نکرد.

وزیر مالیه ترکمنستان
محمدعلی محمدف، وزیر مالیه ترکمنستان نیز با اشاره به شرایط اقتصادی کنونی در آسیای مرکزی گفت که آسیا به خط حمل و نقلی قوی نیازمند است و این خط اتصال، در سیر پیشرفت کشورها نقش تعیین‌ کننده‌ای دارد.

وی همچنین خواستار میزبانی ریکای هفت (۲۰۱۷) از سوی ترکمنستان شد.

به گفته او، ترکمنستان همواره در بخش‌های انرژی و برق با کشورهای منطقه به ویژه افغانستان همکاری کرده و اکنون نیز این کشور آماده است تا در بخش‌های حمل و نقل منطقه‌ای و مخابرات نقشی پررنگ داشته باشد.

ششمین کنفرانس همکاری های اقتصادی منطقه‌ای (ریکا) روز پنج شنبه(دیروز) با حضور مقامات بیش از ۷۰ کشور و سازمان های بین المللی در مقر وزارت امور خارجه در کابل آغاز به کار کرد.

در این نشست روی اتصال و همگرایی اقتصادی- ترانزیتی بحث و گفتگو صورت گرفته و قرار است نتایج آن تا ساعات دیگر در یک نشست خبری از سوی وزارت خارجه کشور اعلام شود.
https://avapress.com/vdcdjk0fxyt0fn6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما