تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۴ عقرب ۱۳۹۴ ساعت ۱۹:۰۳
کد مطلب : 119087
بیش از ۳۵۰۰ نفر در اثر بیماری شکر در افغانستان جان خود را از دست داده‌اند
وزارت صحت عامه کشور اعلام کرد که در جریان شش ماه گذشته بیش از ۳۵۰۰ تن از مبتلایان به بیماری شکر/قند در کشور جان خود را از دست داده اند.

به‌گزارش خبرگزاری آوا، خواجه قمرالدین صدیقی، مشاور وزیر صحت عامه در امور درمان امروز در مراسم تجلیل از روز جهانی شکر در کابل با بیان این مطلب افزود که به اساس آمارهای سال ۲۰۱۲ بیش از ۸۴۹ هزار تن در افغانستان مصاب به بیماری شکر بودند.

به گفته او، از میان در سال ۲۰۱۲ نزدیک به ۲۰ هزار تن از اثر این بیماری جان باخته اند.

مشاور وزیر صحت عامه در امور درمان تاکید کرد که این رقم در حال افزایش است و این وزارت در پالیسی جدید خود تلاش می‌کند به رقم واقعی از مبتلایان دست یابد.

وی همچنان اضافه کرد که هشت درصد از مردم افغانستان به این بیماری مصاب هستند، اما تاکید کرد که این آمار مطابق معیارهای علمی نیست.

آقای صدیقی افزود که رو آوردن مردم از روستاها به سمت شهرها، یکی از دلایل افزایش این بیماری در کشور می باشد.

بااین حال، وزارت صحت می گوید که تنها سه الی چهار مرکز درمان و کنترول بیماری شکر در سراسر کشور وجود دارد و این وزارت تلاش می کند که مراکزی بیشتر را در کشور ایجاد کند.

صدیقی مشاور وزیر صحت عامه در امور درمان اما تاکید می کند که برای تطبیق پالیسی تدوین شده این وزارت، نیاز به کمک مالی جهانی دارد.

بااین حال، ایمان شانکتی، سرپرست دفتر سازمان صحی جهان که در این مراسم حضور داشت، گفت که این سازمان آماده است با وزارت صحت در بخش مبارزه با این بیماری همکاری تخنیکی کند.

بیماری شکر یک بیماری مزمن است و زمانی اتفاق می‌افتد که پانقراس به مقدار کافی انسولین تولید کرده نتواند یا بدن انسولین تولید شده توسط پانقراس را به‌صورت موثر استفاده کرده نتواند.

در سرتاسر جهان تقریبا ۳۴۷ میلیون تن از بیماری شکر (دیابت) رنج می‌برند، سازمان صحی جهان (WHO) پیش‌بینی کرده است که در سال ۲۰۳۰ میلادی بیماری شکر هفتمین بیماری کشنده در جهان خواهد بود.
https://avapress.com/vdcdjn0f5yt0fz6.2a2y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما